5 greșeli de stil frecvente în ținutele formale

academia barbatilor

Spre deosebire de femei, bărbații nu au o preocupare constantă pentru stil și detalii, alegându-și vestimentația doar după câteva reguli de bază simple sau după bunul plac. În timp ce erorile vestimentare din stilul casual sunt mai ușor de identificat și de ținut sub control, în ținutele formale, bărbații tind să facă greșeli de stil în mod frecvent, fără a-și da seama de impactul acestora într-un mediu educat. Noi te ajutăm să le identifici și să le eviți.

Mânecile sacoului prea lungi

Dacă nu ai în garderobă doar costume bespoke sau made to measure, este foarte puțin probabil să îți găsești pe raftul magazinului, sacoul perfect adaptat dimensiunilor tale. Și cu siguranță va fi mai comod să treci cu vederea câțiva centimetri în plus decât să mergi la croitor pentru ajustări. Însă mânecile sacoului prea lungi, care acoperă manșetele cămășii în întregime, sunt considerate greșeli de stil în codul vestimentar. Mânecile sacoului trebuie să se termine exact deasupra încheieturii, lăsând la vedere 1 cm din manșeta cămășii.

greșeli de stil
Sursa foto: Pinterest

Cămașa cu prea mulți nasturi descheiați

Ne place stilul smart casual care impune un fel de relaxare a stilului formal și echilibrează ținuta de birou, însă totul are o limită. Suntem de acord că o cămașă purtată fără cravată ar arăta cel puțin ciudat încheiată până la ultimul nasture, însă și descheiată prea mult te va face să arăți șleampăt și neprofesional. Nu lăsa niciodată mai mult de 2 nasturi descheiați!

greșeli de stil
Sursa foto: Pinterest

Cămașa prea largă

Din nou, măsura perfectă este cheia pentru un look impecabil. Nu îți cumpăra o cămașă cu un număr mai mare doar pentru că îți place și pentru că oricum o vei purta pe sub sacou. O cămașă prea largă te va face să arăți dezordonat și îți va adăuga vizual kilograme în plus. Atunci când probezi cămașa, asigură-te că spațiul dintre guler și gât nu este mai mare de două degete, cusătura umerilor se termină exact la marginea acestora și că nu ai exces de material în jurul trunchiului.

greșeli de stil
Sursa foto: Pinterest

Sacoul încheiat complet

Dacă porți un costum cu doi sau trei nasturi, nu încheia niciodată nasturele de jos. Acest lucru îți va asigura confort și libertate de mișcare.

greșeli de stil
Sursa foto: Pinterest

Cămașa formală purtată pe deasupra pantalonilor

Indiferent că ești în pauza de masă sau la finalul orelor de program, dacă porți costum, poartă cămașa în pantaloni! Regula e simplă și trebuie respectată. Cămășile formale sunt croite mai lungi tocmai pentru a nu fi lăsate pe deasupra pantalonilor. Doar cămășile casual pot fi purtate pe deasupra pantalonilor și ar fi indicat să le porți cu pantaloni chino.

greșeli de stil
Sursa foto: Pinterest

Ține minte aceste reguli de stil simple și vei fi și mai apreciat pentru imaginea ta la birou!