5 greșeli de stil pe care să nu le faci iarna aceasta

Avatar

Rareș Lazăr

, Fashion

În timp ce ducem dorul verii, a cămășilor de in purtate cu chinos și pantofi loafers, trebuie să ne resemnăm cu paltoane de lână, ciorapi groși și ghete chelsea. Totuși, adevărații maeștrii ai stilului masculin știu că iarna poți purta ținute mai bune din punct de vedere al cromaticii și texturii. Dar pentru a scoate ținute impecabile alăturând mai multe piese decât în timpul verii înseamnă că dacă nu ești destul de priceput ai toate șansele să faci câteva greșeli de stil.

Am strâns pentru tine cinci greșeli de stil de care să te ferești iarna aceasta, așa că ia aminte la ele.

Fesul/Căciula

Chiar dacă o căciulă rusească cu blană arată bine purtată cu blugi și o cămașă de flanel, undeva la munte, aceasta nu poate fi purtată alături de palton și costum. De asemenea o bască poate fi purtată la un look smart-casual în care vei include și piese din lână groasă sau un pulover cu guler șal pentru un look cu influențe franțuzești. Totuși cea mai bună alegere pentru toate tipurile de stiluri este un fes simplu sau cum i se spune în engleză beanie. Desigur ferește-te de cele lungi care atârnă, făcute atât de populare de David Beckham.

Glezna descoperită/Mankle

În timpul verii, glezna descoperită a devenit un must în lumea fashionului. Totuși, una dintre cele cinci greșeli de stil de care să te ferești este aceea de a lăsa glezna descoperită în timpul iernii. Pantalonii scurtați prea mult de croitor sau cei rulați în partea de jos nu au ce căuta în ținuta de iarnă. Mai întâi pentru că nu arată bine ca șosetele să fie atât de vizibile și în al doilea rând pentru că izolarea termică a corpului tău va avea de suferit. Poartă în continuare gleznele descoperite doar dacă vrei să dai de înțeles bunicuțelor și mătușilor tale drăgălașe că vrei să-ți cumpere tot șosete drept cadou de sărbători.

Încălțămintea greșită

Este decembrie și încă îmi este dat să văd bărbați care poartă teniși la temperaturi de sub 5 grade Celsius. Oare nu le este frig? Sigur că le este. În același timp încălțămintea destinată verii nu are o rezistență la apă atâta de mare. Iarna se poartă pantofi, ghete sau bocanci cu o talpă înălțată care oferă izolare termică mai bună. Dacă tot vorbim de talpă, aceasta este făcută special pentru a asigura o aderență sporită în timpul iernii, pe zăpadă sau gheață. Dacă stai mult în frig, alege încălțăminte îmblănită și șosete groase din lână. Nu uita că încălțămintea din piele este cea pe care ar trebui să o alegi de fiecare dată când cumperi.

Geaca de iarnă prea groasă

Geaca de iarnă este cea mai importantă piesă a acestui sezon. Pe lângă palton, aceasta trebuie să fie de calitate sporită. Îmi aduc aminte că bunica încerca să își îmbrace bine toți nepoții, iar toamna, înainte de iarnă, ne cumpăra niște pufoaice atât de groase încât abia te puteai mișca în ele. Așa că atunci când alegi geaca de iarnă cauta una care nu ocupă atât de mult spațiu și nu adaugă mult volum corpului tău. Există geci cu tehnologii speciale împrumutate de la echipamentul de alpinism care trebuie să fie unul foarte comod. De asemenea o alegere bună ar fi o geacă cu umplutură din puf care oferă un confort termic sporit și o greutate redusă a piesei.

Puloverele cu mesaje de Crăciun

Da, știu, sunt funny și se încadrează bine în tema sărbătorilor, dar dacă vei cumpăra un pulover cu mesaj Merry Christmas, îl vei purta doar de Crăciun. Ce rost mai are să îl cumperi? De asemenea, aceste pulovere sunt făcute din polyester și sunt de o calitate îndoielnică. Alege un pulover simplu din lână merinos sau unul cu imprimeu geometric pe care să îl poți purta toată iarna.