5 greșeli pe care le fac bărbații când folosesc aplicațiile de dating

Academia Barbatilor

Aplicațiile de dating au un succes din ce în ce mai mare. Fie că e vorba de Tinder sau de altele mai puțin cunoscute, tot mai mulți apelează la ele în speranța unei relații, indiferent de termenii acesteia. Culmea e că, din ce în ce mai multe relații stabilite prin intermediul unei aplicații de dating sfârșesc (sau încep cu adevărat) printr-un mariaj.

Cei din spatele unei aplicații de dating care are mare succes în Australia – eharmony -, dar care se poate descărca și folosi și în România, au făcut studii pentru a identifica elementele care duc la o potrivire mai exactă între cei doi „căutători” de relații. eharmony a căutat „dimensiunile cheie” cruciale pentru o relație de succes. Iar statisticile spun totul.

Pentru faptul că, spun ei, la un moment dat te plictisești de răsfoit pagini cu profile de useri aflați în apropierea ta, dorindu-ți să dai peste cineva în care să ai încredere și care să aibă calități și dorințe similare cu ale tale, cei de la eharmony sunt siguri că vor fi aleși în detrimentul altor aplicații. Cu câteva mici amendamente, și anume să nu faci aceste greșeli pe care le comit deseori bărbații pe aplicațiile de dating:

Nu încărca fotografii proaste

greșeli aplicații dating

Pozele sunt un aspect de bază al oricărui profil de utilizator al unei aplicații de dating. E primul lucru pe care îl vede o potențială parteneră și elementul care o va determina să parcurgă informațiile oferite în profil.

Fotografiile de grup, cele cu ochelari de soare, cele fără cămașă/tricou sau imaginile luate de la cine știe ce petrecere nu reprezintă calea spre succesul atragerii unei partenere. Desigur, o poză cu tine și prietenii tăi poate „transmite” faptul că nu ești un lup singuratic, dar… cum faci să fii recunoscut în ea? Iar dacă ții cu orice chip să pui o fotografie cu tine la bustul gol, asigură-te că e făcută într-un context potrivit – precum o plajă – și nu în fața oglinzii din baie, ca un pițiponc de rând.

Pozele de calitate sunt esențiale și vor avea un succes și mai mare cu cât abordezi un zâmbet cuceritor.

Nu scrie biografii neinspirate

Aplicațiile de dating fac mai ușoare întâlnirile dintre potențialii parteneri. Dar asta nu înseamnă că nu e nevoie de un pic de efort din partea amândurora. Bărbații aleg deseori să scrie doar o propoziție despre ei înșiși, crezând că astfel dau informații suficiente despre personalitatea lor. Greșit.

O altă greșeală este să folosești clișee pentru a te descrie. Sau citate din filme. Nu vei ieși niciodată din mulțime luând un text cu copy-paste de la altcineva, sau unul văzut pe internet, și forțându-l pe post de descriere generică a ta. Fii original și adaugă un pic de umor în propria-ți descriere. Sună a „muncă” și asta și este. Fiecare relație presupune muncă. Și nu se poate spune că această muncă nu va fi răsplătită.

Nu arăta prea multă sau prea puțină încredere

greșeli aplicații dating

Încrederea e o trăsătură atractivă, dar nu și dacă ajunge la limita aroganței. Există o diferență semnificativă între cele două noțiuni. Nu lista cerințele tale pentru o relație în propria-ți biografie, ca și cum faci scouting pentru o agenție sau pentru un loc de muncă. E un semn de aroganță și bădărănie, chiar dacă arăți bine și ai succes. Bate-ți un pic capul cum să faci să sugerezi aceste lucruri prin alte mijloace.

Pe de altă parte, lipsa de încredere nu va face posibilul partener să gândească la modul „wow!” în ceea ce te privește. Dacă vrei să o faci cu tot dinadinsul, fă-o la prima întâlnire fizică, fiindcă în datingul online nu este „timp” de așa ceva.

Nu aștepta prea mult până să îți dai o întâlnire

Dacă prelungești conversațiile online s-ar putea ca lucrurile să stagneze. Nu te afli pe un site de dating (sau într-o aplicație de dating) pentru a-ți face prieteni de corespondență. Dacă aștepți prea mult până s-o întâlnești în persoană, e posibil să-și piardă interesul, în special dacă vorbește și cu alți tipi care sunt mai plini de inițiativă.

Intervalul de timp până la prima întâlnire variază în funcție de situație, însă nu lăsa să treacă săptămâni până s-o inviți la o cafea. Iar dacă simți că nu există „scânteie”, mai bine las-o baltă de la început și mergi mai departe, fiindcă nu faci decât să pierzi timpul. Al tău și al ei.

Nu transforma totul într-o conversație sexuală

E de-nțeles: ai dorințe și nevoi. Dar asta nu înseamnă să le pui pe masă încă de la începutul conversației. De asemenea, abordarea subiectului sex de la bun început te poate face să pari disperat sau intimidant. Chiar dacă ești acolo pentru un agațament facil, condu un pic conversația până să o-ntrebi chestiuni legate de sex.  Dacă vezi că ești ignorat sau blocat, e clar că ai împins lucrurile prea departe mult prea repede.

Citește și: Top 5 aplicații de dating cu care să-ți găsești sufletul pereche