5 jachete de purtat primăvara aceasta

Academia Barbatilor

Primăvara anunță vara, dar asta nu înseamnă că vremea nu mai are timp să-ți joace feste. Ploile spontane și vântul de nicăieri sunt doar câteva exemple în acest sens. Pentru aceste zile și, mai ales, diminețile răcoroase când mergi spre birou, asigură-te că ai aceste 5 jachete de purtat primăvara, ca să treci peste acest anotimp cu brio.

Jachetă din denim

jachetă denim

Sursă foto: cosstores.com

Funcționalitatea denimului nu mai este pusă de nimeni la îndoială. Astfel, jeanșii nu s-au stabilit atât de puternic în viețile noastre fără motiv. Sunt extrem de versatili și ușor de purtat. În același timp, arată cool și există într-o varietate atât de mare, încât e imposibil ca cineva să nu-și găsească perechea perfectă.

Ei bine, aceleași atribute le are și ruda lor îndepărtată, jacheta din denim. Aceasta nu este la fel de ușor de purtat, ci și la fel de cool și trainică. Poart-o peste un tricou sau peste o cămașă, peste un pulover sau o bluză pe gât. Ori, mai mult, poart-o sub un palton iarna și sub un trench primăvara, și vremea rea nu va mai avea vreun efect asupra ta vreodată.

Jachetă cu buzunare

jachetă cu buzunare

Sursă foto: massimodutti.com

Nu mai este un secret că în sezonul cald toți vrem să fim cât mai ușori. Pentru asta, unii merg la sală, alții se apucă de înot sau alergat, sunt încercate tot felul de diete alimentare, însă rareori este succesul garantat.

Ce nu ai încercat până acum și trebuie să faci neapărat este să porți o jachetă cu buzunare. Pentru că pentru a deveni mai ușor nu trebuie să scapi doar de greutate, ci și de orice bagaj adițional. În alte cuvinte, lasă geanta acasă și ia-ți la tine doar ce încape în aceste buzunare. Te asigurăm că viteza cu care te vei mișca prin oraș va crește instant.

Jachetă bomber

jachetă bomber

Sursă foto: cosstores.com

Un alt candidat demn de luat în seamă în căutarea jachetei perfecte este jacheta cu elastic, cunoscută mai ales sub numele de jachetă bomber.

Aceasta se recomandă mai ales bărbaților mai musculoși, datorită elasticului al cărui cel mai mare avantaj este că subțiază. Acesta se va mula pe corp, accentuând fix zonele pe care vrei să le scoți în evidență: talia, gâtul și încheieturile mâinilor.

Trench

bărbat în trench

Sursă foto: massimodutti.com

Și, dacă tot vorbeam mai sus de vreme capricioasă, nimic nu i-a făcut față mai bine în istoria stilului masculin decât trench-ul. Deși este o piesă atât de practică încât bărbații au început să-l poarte pe orice fel de vreme, trench-ul și-a dovedit capacitățile mai ales în lupta cu ploaia.

Altfel zis, fie că inamicul tău este ploaia sau vântul, trench-ul este destul de lung încât să-ți protejeze coapsele. Cele mai multe vin și cu o curea la talie, ceea ce-ți va evidenția din nou spatele și umerii fermi pentru care lucrezi atât de mult la sală. În final, materialul impermeabil te va scuti de a mai purta umbrelă.

Jacheta funcțională

jachetă funcțională

Sursă foto: massimodutti.com

Și, dacă tot a pătruns tehnologia și în domeniul vestimentar, îți facem cunoștință cu jachetele funcționale. Acestea se numesc așa tocmai pentru că te scutesc de multe bătăi de cap, arătând în continuare la fel de  pline de stil.

Acestea vor veni în materiale care mai de care mai inteligente, care, pe cât de subțiri, pe atât de bine te vor proteja în fața vremii primăvăratece. De la ele nu-ți va lipsi de cele mai multe ori nici gluga, ascunsă în spatele gulerului. Totodată, vei avea destule buzunare încât să-ți pui tot ce ai de valoare, astfel încât să ai mâinile libere atunci când trebuie să te strecori dintr-un mijloc de transport într-altul.