5 jocuri lansate în această toamnă, care nu te vor lăsa să ieși din casă

Academia Barbatilor

Sportul este în prim-planul noilor lansări de jocuri pentru această toamnă. Gamerii de pe platformele Xbox One pun în sfârșit mâna pe Gears 5, în vreme ce fanii Nintendo Switch primesc un clasic remake al jocului Zelda. Dating sim-puzzle-ul Catherine, care a făcut furori în 2011 revine pe PlayStation 4 în vreme ce mult anticipata continuare de la Borderlands 3 se lansează pe toate platformele, mai puțin Switch. Cât despre sport, în luminile reflectoarelor se află FIFA 20 (pentru prima oară cu Liga 1 din România inclusă) și NBA 2K20. Iată 5 jocuri lansate în toamna lui 2019, care nu te vor mai lăsa să ieși din casă:

Gears 5

Platforme: PC, Xbox One

Pentru continuarea uneia dintre cele mai epice saga, în Gears 5 lumea se prăbușește. Swarm a reușit să corupă armata de roboți a Coaliției și acum trupele își fac apariția în orașele oamenilor. Cu pericolul tot mai aproape, Kait Diaz dezvăluie conexiunile ei cu inamicul și descoperă care e amenințarea reală: ea însăși.

Modul campanie al lui Gears 5 are în vedere un co-op online între 3 jucători. Nu e de ratat nici modul Escape – un co-op nou, agresiv, ce include o echipă din trei jucători care lucrează împreună pentru a distruge stupii inamici din interior. Gamerii creativi pot experimenta și Map Builder-ul, creând hărți pe care le pot partaja, provocându-și prietenii într-un mod unic.

E de salutat și întoarcerea modului Horde. Jucătorii supraviețuiesc în fața valurilor de inamici folosind noile abilități ale eroilor, construind apărări, colecționând puteri, mărindu-și abilitățile și lucrând în echipă. Acțiunea continuă în modul Versus, unde ți se oferă mai mult de 10 tipuri de joc, hărți noi și clasice, precum și premii pentru fiecare stil competitiv.

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Platformă: Nintendo Switch

La 26 de ani de la lansarea inițială pe Game Boy, The Legend of Zelda: Link’s Awakening renaște pe Nintendo Switch. Jucătorii explorează insula Koholint și experimentează un nou stil artistic de luptă cu inamicii, cucerind teritorii și dezvăluind secrete în clasicul stil Zelda.

În acest remake apar noi caracteristici, precum modul creativ Chamber Dungeon, care presupune să-ți plasezi după cum dorești intrarea în adâncuri, camera coșmarurilor și restul încăperilor și hărților. Apoi, trebuie să parcurgi toate tărâmurile pentru a-ți mări teritoriul cucerit și a-l arăta întregii lumi.

Borderlands 3

Platforme: PC, PS4, Xbox 1

Originalul shooter se întoarce cu această continuare nu mai puțin originală. Tone de arme îngrămădite într-o aventură nebună ce poate lua la „bord” până la 4 jucători. Bordelands 3 propune patru noi tipuri de vânători, fiecare având caracteristici și abilități speciale, precum și noi lumi ce te așteaptă să le explorezi. Avântă-te în deșerturi ostile, luptă prin peisaje urbane decimate de război, navighează în mări sângeroase și așa mai departe.

Poți juca singur sau împreună cu prietenii, pentru a distruge inamici demenți, pentru a captura pradă după pradă și a-ți salva meleagurile natale de furia celor mai nemiloși cult-leaderi din galaxie.

FIFA 20

Platforme: PC, PS4, Xbox 1, Switch

Un nou sezon de FIFA, care aduce câteva schimbări semnificative în formula de joc. Noul mod Volta ne prezintă fotbalul în sală, dar și întrecerile la nivel mic, pe stradă, în cuști sau pe terenuri de futsal din întreaga lume. Gameplay-ul a primit o revigorare pentru a asorta abilitățile fotbaliștilor de stradă.

Altfel, desigur că FIFA 20 prezintă o autentică experiență fotbalistică, așa cum ne-a obișnuit, cu multe schimbări și îmbunătățiri, inclusiv la nivel de AI. Noul dribling mecanic adaugă un plus de varietate în privința atacului iar noul Ball Physics System oferă noi traiectorii șuturilor, tackling-uri mai realiste și comportamente bazate pe forța fizică. Pentru noi, un alt plus este apariția Ligii 1 și a tuturor echipelor românești care activează aici, de acum putând să-i antrenezi și să-i pui la muncă pe Florinel Coman, Deac sau Nistor.

NBA 2K20

Platforme: PC, PS4, Xbox 1

NBA 2K a evoluat în mai mult decât un simulator de baschet. Jocurile 2K continuă să redefinească ceea ce este posibil în gamingul sportiv, aducând cea mai bună grafică și cel mai bun gameplay, inventând noi moduri de joc, controale inedite ale sportivilor și opțiuni de customizare de-a dreptul fascinante. NBA 2K20 este o adevărată platformă pentru gamerii care se adună pentru a juca și a sărbători tot ce e nou în cultura jocului de baschet.

Citește și: Cele mai bune console de jocuri în 2019