5 jocuri video care-ți vor mânca zilele și nopțile

Academia Barbatilor

În ciuda faptului că avem la dispoziție gadgeturi care ar trebui să ne facă viața mai ușoară, parcă avem din ce în ce mai puțin timp la dispoziție. Pe care, uneori, ni-l ocupăm, întru relaxare sau, după caz, întru manie, cu jocurile video. Pe diverse platforme: unii se joacă pe PlayStation, alții au rămas la clasicul PC, în vreme ce mulți schimbă jocurile pe telefon, în căutarea unuia căruia să-i rămână fidel.

Mai jos îți sugerăm 5 dintre jocurile care au făcut ravagii în ultima vreme printre gameri, cu speranța că nu vei deveni, totuși, dependent de niciunul și că, în timpul liber, vei găsi momente și pentru lucruri ceva mai serioase.

Resident Evil 7: Biohazard

resident evilPlatforme: PS4, Xbox One, PC

Pe scurt: Un fps care se întoarce la bazele jocului Resident Evil: explorează un conac decrepit din Louisiana în timp ce pe urmele tale se află dementa familie Baker, pe vremuri proprietară a locului.

O lume aparte, o atmosferă înfricoșătoare și un joc mai intim decât celelalte serii Resident Evil. Intri în persoana lui Ethan Winters, care vrea să o găsească pe Mia, soția lui dispărută și care, aparent, e pe undeva prin această casă. Care nu e chiar atât de abandonată precum pare la prima vedere: ca niște gazde bune, cei din familia Baker așteaptă pe oricine le trece pragul. Nu cu căldură ci cu… răceală.

For Honor

for honorPlatforme: PS4, Xbox One, PC

Pe scurt: Lupte multiplayer, ba chiar adevărate carnagii între cavaleri, vikingi și samurai, care se măcelăresc cu mult sânge.

E un joc cu foarte multă violență vizuală, și cum altfel ar putea fi, atâta vreme cât își trage inspirația din luptele ce se desfășurau în Evul Mediu? Sunt 12 categorii de luptători, care mai de care mai îmbrăcați în armuri sofisticate și cu arme specifice, fiecare cu skills-urile lor, mai complicate sau mai directe, pregătiți pentru un singur lucru: cafteala. Pentru că jocul e croit pe cafteală, în combat-uri ca-n vremurile bune, pe câmpuri de bătălie pe care le vezi prin seriale gen Vikings.

Stories Untold

stories untoldPlatformă: PC

Pe scurt: O ficțiune interactivă de anii 80, de sorginte horror, comparată de unii cu producții precum Stranger Things și Her Story.

Fără a da spoilere, dar pentru a încerca să creionăm un pic cum stau lucrurile, imaginează-ți că ești în propria-ți mașină, în fața casei. Găsești o cheie în torpedou. Deschizi ușa, intri în casă și urci scările în dormitor. Pe măsură ce explorezi casa, în jurul tău încep să se petreacă locuri ciudate care, încet-încet, te fac să mergi mai departe, într-un mod absolut unic de a spune o poveste.

Sniper Elite 4

sniper elitePlatforme: PS4, Xbox One

Pe scurt: Al Doilea Război Mondial se mută în Italia iar tot ceea ce trebuie să faci este să te ocupi un pic de cojenes-urile naziștilor.

Partea cool este că în Sniper Elite 4 nu ai doar posibilitatea să omori naziști, în cel mai realistic mod legat de Al Doilea Război, ci îi poți urmări, îi poți speria și îi poți dezarma, în caz că ai suficientă răbdare. Le pui capcane și te transformi într-un adevărat păpușar de front, pentru că în spatele frontului, timing-ul înseamnă totul. Există un timing pentru orice iar dacă reușești să prinzi întotdeauna cele mai bune momente, devii un erou.

Pinstripe

pinstripePlatformă: PC

Pe scurt: Un puzzle de tip platformă, despre un fost preot care se luptă să-și salveze fiica din ghearele monstruosului Mr. Pinstripe.

De fapt, jocul e scurt, simpatic și de mare efect. O adunătură de puzzle-uri care te îndeamnă la explorare și progres, într-o atmosferă foarte stranie. Grafica și sunetul sunt delicioase iar după ce-l joci, vei rămâne cu gândul la el multe zile. De ce? Poate pentru că toți locuitorii se îmbată de la ceva pe nume „sack juice”? Sau poate pentru că dai peste un bărbat care se apără în mod agresiv de cârtițele care-și fac loc în capul său? Sau poate fiindcă poți să-ți abuzezi verbal câinele? Joacă Pinstripe și te vei lămuri!