5 laptopuri de top, pe care orice bărbat și le-ar dori

Academia Barbatilor

Epoca desktopurilor a cam apus. Ba chiar am îndrăzni să spunem că a apus și epoca tabletelor. La putere sunt smartphone-urile și, în mod evident, laptopurile. Într-o lume mobilă și care îți fură cu lăcomie fiecare secundă a vieții, dacă nu ai un laptop riști să pierzi timp și să rămâi în afara cercului digital, nerămânându-ți decât să admiri natura. Ai remarcat ironia.

Revenind la realitate, în ziua de azi, (cam) oricine are un laptop. Niciodată unul suficient de bun. De aceea, am făcut o selecție cu 5 laptopuri de top, care se remarcă nu doar prin dotările tehnice ci și prin design.

1 Porsche Design Book One

laptopuri de topProduse precum Surface Pro și Lenovo Yoga au demonstrat utilitatea unor hibrizi de genul laptop/tabletă. Porsche Design Book One întărește ideea și o duce la perfecțiune. Balamaua VarioGear, din oțel inoxidabil, inspirată de cutia de viteze a mașinilor de curse, permite hibridului să se plieze într-o mulțime de poziții, fără ca acest lucru să-l facă să pară fragil.

Display-ul de 13,3 inci QHD și multitouch se conectează la tastatură printr-un simplu click și se poate detașa, permițându-ți lucrul cu o tabletă adevărată. În spatele carcasei găsim un procesor Intel Core i7, cu 512 SSD și 16 MB de RAM, la care se adaugă numeroase porturi, toate întregind o experiență de top. Construit din aluminiu eloxat, Porsche Design Book One e un vis care poate deveni realitate pentru un preț care începe de la 2500 $.

2 ThinkPad, ediția aniversară 25

laptopuri de topPuține modele de calculatoare au devenit atât de iconice, precum ThinkPad. Lansat inițial de către IBM în anul 1992, designul său pătrățos și negru a devenit un hit aproape instant. Acum, Lenovo omagiază acele vremuri cu o ediție aniversară, de 25 de ani, a celebrului model ThinkPad.

Recognoscibil pe loc, cu un keyboard pe 7 rânduri, cu tasta Enter de culoare albastră și cu magicul TrackPoint roșu inclus, ediția aniversară ThinkPad 25 îmbină elementele retro cu cele moderne de sub carcasă: un procesor Intel Core i7, hard disk SSD, o baterie care durează aproape o zi și un display touch, de 14 inci. Prețul începe de la 1900 $.

3 LG Gram

laptopuri de topUnele laptopuri sunt subțiri. Altele au o baterie care durează ore-n șir înainte de a-și da duhul. Noul laptop LG Gram îmbină ambele aceste caracteristici. Disponibil în variantele de 13,3, 14 și 15,6 inci, laptopul îți oferă o autonomie de până la 22,5 ore, cântărind doar 965 grame. Are o construcție realizată la standarde militare, din aliaj de magneziu nanocarbon și oferă, de asemenea, suport DTS Headphone X, trei porturi de tip USB C și o bootare sub 10 secunde. Laptopul va fi disponibil în curând, prețul încă nu a fost anunțat.

4 Microsoft Surface Book 2

laptopuri de topNu e chiar cel mai ușor laptop de pe piață – modelul de 15 inci cântărește circa 1,8 kg – dar e printre cele mai rapide. Înglobează un procesor Intel de generația a opta, dual sau quad-core și placă grafică Nvidia GeForce, două informații suficiente pentru a-l face un monstru atunci când vine vorba de cele mai „lacome” jocuri sau task-uri.

Surface Book 2 continuă tradiția predecesorului său, permițând detașarea display-ului și transformarea lui într-o tabletă. Iar autonomia bateriei nu este nici ea mai prejos, laptopul oferind până la 17 ore de acțiune departe de priză. Prețul pornește de la 1500 $.

5 Apple Retina Macbook Air

laptopuri de topAni la rând, MacBook Air nu a fost doar cel mai bun laptop Apple pentru majoritatea userilor, ci a fost de-a dreptul cel mai bun laptop și punct. Noul Apple Retina MacBook Air țintește întoarcerea la gloria de odinioară. Designul e asemănător, dar cu 10% mai subțire, e cu 20 de grame mai ușor și e construit din aluminiu reciclabil 100%, reducând cu 50% amprenta de carbon a laptopului.

Display-ul de 13,3 inci e upgradat la rezoluție Retina, iar laptopul e înnobilat cu un procesor dual-core Intel i5, de generația a opta. Are un senzor TouchID plasat pe butonul de start, două porturi Thunderbolt 3 și vine pe piață în trei variante, la un preț ce pornește de la 1199 $.

Citește și despre cele mai bune laptopuri business pentru călătorie