5 locuri ascunse de pe Coasta Amalfi, pe care să nu le ratezi

Academia Barbatilor

Ai condus vreodată pe Coasta Amalfi, din Italia, pentru a sta cu inima la gură în curbele strânse, în care în orice clipă îți poate apărea din față un autocar? Ai băut limoncello „de la mama lui”? Ai văzut automobile Alfa Romeo în decorul potrivit? Dacă nu, atunci e momentul să-ți cumperi un bilet de avion și să te îndrepți spre Coasta Amalfi. Dincolo de aspectul comercial și înghesuiala de rigoare, ai multe locuri spectaculoase de văzut. Mai jos, noi îți propunem, însă, 5 dintre cele pe care, în general, le cunosc mai degrabă doar localnicii.

Plaja Fornillo

fornillo

Foto: Pinterest

Dacă ești în căutarea unui loc mai relaxat decât scenariul VIP de pe Spiaggia Grande, din Positano, caută Fornillo pe GPS. Trezește-te devreme, fă o plimbare de 10 minute pe Via dei Positanesi d’America (traseul care conectează Fornillo și Positano), și în scurt timp vei fi răsplătit cu o superbă plajă semi-privată.

Dacă nu ai chef să mergi pe jos, există un boat shuttle între Fornillo și Positano. Un alt pont este faptul că atât restaurantele, cât și șezlongurile de închiriat sunt mai ieftine în Fornillo.

Conca dei Marini

conca dei marini

Foto: Wikipedia

Conca dei Marini e un încântător sătuc de pescari, de regulă trecut cu vederea de către turiștii care se grăbesc spre localități mult mai cunoscute, precum Amalfi și Positano. Iar Conca dei Marini se află între ele, culmea, fără să fie un magnet turistic, în special dacă mergi în afara sezonului.

Atracția principală e Grotta dello Smeraldo, o peșteră marină săpată în stânci, botezată după culoarea apei care o inundă. Satul în sine e o adunătură de case colorate, atât de vechi și de pitorești încât au intrat sub Patrimoniul UNESCO. Acestea stau cocoțate pe stâncă, printre ele trecând o șosea care ajunge în golful Mării Tireniene. În zonă sunt și restaurante excelente (mulți recomandă Risorgimento, pentru un delicios risotto de fructe de mare), dar și o mică biserică, un turn cu ceas din secolul 16 și o plajă relativ neaglomerată.

Don Alfonso 1890

locuri de pe coasta amalfi

Foto: Qantas.com

Micuța localitate Sant’Agata nu e trecută în itinerariul oricui, dar în mod cert aceasta are o nestemată care ar trebui să apară în calea turiștilor: Don Alfonso 1890, un hotel-butic (cu tot cu restaurant), condus de o familie pasionată, în care te așteaptă experiențe minunate, de la camerele dichisite până la mâncarea organică. Oaspeții sunt conduși inclusiv într-un tur al cramei pline de vinuri minunate și de brânzeturi speciale. Iar carnea este la fel de savuroasă, pregătită după rețete vechi și transmise din generație-n generație.

Cantine Marisa Cuomo

locuri de pe coasta amalfi

Foto: Chaîne des Rôtisseurs

Italia produce o sumedenie de vinuri de bună calitate, foarte cunoscute în întreaga lume. Dar asta nu înseamnă că nu există și unele diamante, care nu se află pe radarul experților. Unul dintre aceste exemple este Cantine Marisa Cuomo, o podgorie ce se întinde pe dealurile din Furore, orășelul înghesuit între Praiano și Conca dei Martini, care produce vinuri ce rivalizează cu peisajul fantastic din zonă.

Marisa Cuomo e cunoscută pentru vinurile albe, fructate, făcute din soiuri locale, precum Fenile, Ginestra și Ripoli. Dar și iubitorii vinurilor roșii sunt desfătați cu un produs rezultat din soiul Per ‘e Palummo. O plimbare prin podgoria terasată, ce se întinde pe o suprafață de 10 hectare, te aduce față-n față cu peisajele fabuloase asupra Mării Tireniene.

Trattoria Da Adolfo

da adolfo locuri de pe coasta amalfi

Foto: Da Adolfo

Aflată pe plaja Laurito, la o distanță de 10 minute (cu barca) de Positano, Da Adolfo stârnește exclamații de admirație fiecărui turist care-i trece pragul și care comandă delicioasele-i preparate. Un restaurant de familie, ce are o istorie de 40 de ani, care transformă autenticitatea în artă și pastele în… aur gastronomic. Chelneri desculți, nisip între degete și meniuri scrise cu creta. Dar ce mâncare!

Așteaptă-te la absolut tot ceea ce-ți dorești și la ceea ce nu știi că-ți dorești. Apoi, găsește răgaz să explorezi zona.

Citește și cum să împachetezi eficient în sezonul vacanțelor