5 locuri în care să faci turism… afrodisiac

Academia Barbatilor

Întreabă un bărbat care sunt lucrurile ce-i plac cel mai mult în viață și, dacă e sincer, va răspunde mâncarea și sexul. Sau, cel puțin, acestea două vor face cu siguranță parte dintre lucrurile aflate în top 5. La urma-urmei, de ce n-ar fi așa? Sexul și mâncarea merg uneori mână-n mână. Mai ales atunci când… călătorești, un alt element care s-ar putea să se regăsească în acest top. Am selectat mai jos cinci afrodisiace, pe care le-am asociat celor mai bune locuri din lume în care să te bucuri de ele. Și suntem curioși în care dintre acestea ai merge mai întâi?

Thailanda

Ce să cauți: chili

afrodisiac chiliMulte țări asiatice sunt asociate cu mâncarea condimentată, dar gastronomia thailandeză este, probabil, cea mai cunoscută în întreaga lume. Iar chili face parte integrantă din bucătăria acestei țări. Dacă mănânci un preparat gătit cu chili, sângele începe să circule mai cu spor. Și ce se întâmplă când crește fluxul sangvin?

Se cunoaște faptul că substanța denumită capsaicină, prezentă în ardeii iuți, ajută la creșterea fluxului sangvin. De asemenea, capsaicina ajută la eliberarea endorfinelor, hormonii care-ți dau o stare de bine. Pe lângă efectele interne, care conduc către dorința sexuală, acestea oferă și semnale externe, precum înroșirea tenului și umflarea buzelor. Așadar, mănâncă chili (și, parol, chili-ul thailandez e extraordinar), apoi urmează-ți instinctele!

Turcia

Ce să cauți: căpșuni

afrodisiac capsuniNu-i așa că-ți place să bei șampanie? Și că vacanțele fără șampanie sunt cam… seci? Și ce merge cel mai bine cu o șampanie bună? Bingo! Niște căpșuni bune. Turcia este țara cu una dintre cele mai mari producții de căpșuni din lume. Așa că dacă mergi cu iubita în Turcia, nu ezita să comanzi șampanie cu căpșuni.

Căpșunile sunt considerate afrodisiace fiindcă în Roma antică erau simbolul lui Venus. Ba mai mult, în Franța rurală, se servea pe vremuri supă rece de căpșuni celor care urmau să plece în luna de miere, pentru a le spori activitatea sexuală. Ca să nu mai vorbim de o legendă bavareză, care spune că locuitorii acestei regiuni obișnuiau să atârne coșuri cu căpșuni de coarnele vitelor, pentru a le oferi în dar elfilor. În schimb, elfii asigurau faptul că vitele urmau să se reproducă în cele mai bune condiții.

Din punct de vedere alimentar, căpșunile sunt considerate afrodisiace deoarece sunt bogate în antioxidanți, care te fac să arăți bine și să te simți tânăr. Iar doza sporită de vitamina C asigură un flux sangvin excelent și, în plus, e răspunzătoare de producția hormonului estrogen. Și mai mult, căpșunile conțin minerale cunoscute a juca un rol esențial în viața sexuală: magneziu și potasiu.

Franța

Ce să cauți: șampanie

afrodisiac sampanieVorbeam mai sus de căpșunile pe care să le asociezi șampaniei. Dar șampania în sine este un afrodisiac puternic, și unde se produce cea mai bună șampanie (de fapt, această denumire e exclusivă pentru această țară) decât în Franța? Strugurii din regiunea Champagne sunt responsabili pentru licoarea asociată cu luxul și starea de bine.

Luxul este întotdeauna un afrodisiac, la nivel psihic. Dar și dacă privim din punct de vedere fizic, șampania are calități care sporesc dorința sexuală, datorită antioxidanților care se găsesc în vinurile spumante. Iar unii cercetători au ajuns la concluzia că aromele șampaniei seci, în special a celei blanc de blanc, replică delicata aromă a feromonilor feminini.

Belgia

Ce să cauți: ciocolată

afrodisiac ciocolataAici, lucrurile stau destul de limpede. Toată lumea știe că ciocolata e un aliment care te aduce în starea propice pentru sex. Iar ciocolata belgiană e una dintre cele mai bune din lume. Congo a fost cândva colonie belgiană, iar accesul la boabele de cacao a fost accesibil belgienilor cu mult înaintea altor occidentali, oferindu-le un start favorabil în producția de ciocolată. Astăzi, ciocolata face parte din cultura gastronomică belgiană.

Primii care au considerat ciocolata un afrodisiac au fost doctorii de la Institutul Psihiatric de Stat din New York, la începutul anilor 80. Doi medici de aici au sugerat faptul că atunci când cineva este îndrăgostit, creierul produce o substanță chimică numită feniletilamină, care acționează asupra creierului ca o amfetamină, ducând la eliberarea dopaminei, care creează o stare de euforie. Cei doi medici au subliniat că atâta vreme cât ciocolata conține feniletilamină, oamenii care o consumă se vor simți fericiți și cu chef de dragoste. Michael Liebowitz, unul dintre cei doi, a scris în 1983 o carte pe această temă, intitulată „The Chemistry of Love”.

Spania

Ce să cauți: stridii

afrodisiac stridiiAlături de ciocolată, stridiile sunt, probabil, cel mai cunoscut afrodisiac natural, oamenii percepându-le drept un combustibil perfect pentru motorul sexual. Precum șampania, stridiile sunt asociate cu luxul, având însă și un conținut bogat în zinc, care stimulează producția de hormoni sexuali la ambele sexe. Stridiile se găsesc în apele multor mări și oceane, dar se știe că cele din Spania sunt printre cele mai bune.

Povestea legată de calitățile afrodisiace ale stridiilor începe de la celebrul cuceritor Casanova, a cărui biografie, Povestea vieții mele, e plină de istorisiri picante despre cele peste 200 de aventuri pe care marele amant le-a avut de-a lungul vieții. Casanova menționează că obișnuia să mănânce 50 de stridii la micul dejun, în fiecare zi, jurând că acesta era motivul pentru care deborda de energie și de… libidou.

Dar nu zincul face din stridii adevărate vedete atunci când vine vorba de sex. Stridiile conțin doi aminoacizi care au darul de a mări producția de testosteron, acesta fiind hormonul care chiar are un cuvânt de spus în privința dorinței sexuale.

Citește și despre afrodisiacele naturale pentru bărbați