5 mașini de top care se lansează în 2020

Academia Barbatilor

Trăim începutul unei noi decade, una care va aduce schimbări majore în industria automobilistică. Ni se promit deja mașini autonome și valuri de automobile electrice. Dar până atunci, să vedem care sunt cele mai apetisante apariții care se pregătesc să facă spectacol la saloanele auto din acest an.

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale

Mult-iubitul brand italian și-a regăsit în cele din urmă calea, odată cu modelele Giulia și Stelvio, așa că există speranțe mari pentru Tonale, care urmează să fie lansat în acest an. Un SUV compact, construit pentru a concura cu Audi Q3 și BMW X2, o mașină de la care se așteaptă să aducă un plus de stil pe un segment care cam duce lipsă de așa ceva. Vor exista versiuni pe benzină și diesel, plus un model hibrid.

Volkswagen ID.3

vW id3

VW Beetle, VW Golf… acum, VW ID.3. Șefii de la Volkswagen acordă o atenție specială hatchback-urilor electrice. Gigantul german a investit miliarde într-un îndrăzneț program de vehicule electrice, iar ID.3 este primul din această serie, având drept competitor direct modelul Nissan Leaf.

Prețurile nu au fost confirmate încă, dar probabil vor fi undeva în jur de 30.000 euro pentru varianta de bază. Pentru care vei primi o mașină propulsată de un motor electric de 148 CP cu o autonomie de până la 330 km. Modelul de top are motorul de 201 CP și poate acoperi o distanță de 550 km într-un singur ciclu de încărcare a bateriei.

Aston Martin DBX

Aston Martin DBX

Porsche, Lamborghini și acum Aston Martin. Era doar o problemă de timp până când urma să intre în producție un SUV de la Aston, pentru a satisface apetența publicului pentru SUV-uri performante pe segmentul de lux. Sub capotă, DBX ascunde o fiară de motor V8 twin-turbo, de 4 litri și 542 CP, pe care-l mai găsești la Mercedes AMG GT și care ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde. Prețurile pentru Aston Martin DBX încep de la 186.000 euro.

Toyota GR Yaris

Toyota GR Yaris

Yaris GR este, probabil, ultimul model pe care ai fi bănuit că-l poate lansa Toyota, o companie recunoscută pentru tehnologiile hibride și pentru eficiența tuturor modelelor produse. GR Yaris e un hatchback inspirat din World Rally Championship: 270 CP, tracțiune pe patru roți, cutie de viteze manuală și o masă totală de 1100 kg. Cu alte cuvinte, e cu adevărat o mașină de raliu făcută pentru a fi condusă zi de zi, un proiect interesant al japonezilor de la Toyota.

Ford Mustang Mach-e

Ford Mustang Mach-e

Ford a lansat un Mustang nou-nouț, dar nu în forma consacrată de ani de zile. Musculatura iconică a Mustang-ului a fost aplicată pe un cross-over complet electric, construit pentru a rivaliza în piață cu Tesla Model 3. Cu mici excepții, avem, totuși, prea puțin de-a face aici cu un Mustang adevărat, dar numele e suficient de puternic pentru a atrage atenția pe o piață care se află într-o continuă creștere.

Prețurile pornesc de la 47.000 euro, bani pentru care primești o mașină ce dezvoltă 255 CP și are o autonomie de până la 450 km.

Citește și: Top 10 mașini electrice cu cea mai mare autonomie în 2020