5 mituri de stil masculin demascate

academia barbatilor

La fel ca în orice alt domeniu, și moda vine la pachet cu câteva stereotipuri legate de stil pe care majoritatea oamenilor le iau drept literă de lege. Însă, noi, bărbații, suntem cei mai în măsură să discernem în privința propriului stilul vestimentar și a abordării elementelor care ni-l alcătuiesc. Având în vedere faptul că uneori ne lăsăm influențați de societate și de preconcepțiile impuse de aceasta, am descoperit 5 mituri de stil masculin pe care, acum, le poți evita.

Primul costum ar trebui să fie întotdeauna negru pentru că negru merge la orice

Acest lucru nu doar că nu este necesar ci este total greșit. În primul rând, un costum negru nu este versatil, fiind potrivit doar pentru evenimente formale sau funeralii. În orice altă ocazie, să porți un costum negru ar fi neadecvat. În schimb, poți opta ca primă alegere pentru un costum navy sau gri, variante care merg atât la evenimente, cât și la ținuta office, în orice zi.

costum navy, mituri de stil masculin

Sursa foto: Bigotti

Poartă doar șosete negre sau gri și ai grijă să le asortezi la culoarea pantalonilor

Din contră, tendințele actuale au demonstrat cât de mult poate schimba ținuta (în bine), o pereche de șosete colorate sau cu imprimeu, alese corect. Șosetele negre sau gri nu vor face decât să dea un aer monoton costumului. Nu te sfii să fii creativ și să încerci culori și imprimeuri în concordanță cu nuanța costumului, a cravatei, a cămășii și a batistei de buzunar. Zona accesoriilor este cea mai sigură zonă în care poți să experimentezi. Vezi aici cum să porți șosetele colorate la orice ținută.

mituri de stil masculin, șosete colorate

Sursa foto: Pinterest

Ideea că un costum la două rânduri de nasturi te face să arăți mai în vârstă este, de departe, un mit de stil masculin

În primul rând, costumul la două rânduri de nasturi reprezintă chintesența eleganței și oricine are curaj să îl poarte va arăta impecabil. Și da, se potrivește oricărui bărbat, indiferent de vârstă sau conformație! Singurul lucru la care trebuie să fii atent este măsura, pentru că acest gen de costum chiar trebuie să se așeze perfect pe forma corpului.

costum la două rânduri de nasturi, mituri de stil masculin

Sursa foto: Pinterest

Butonierele funcționale ale mânecilor sacoului demonstrează că ai un costum hand-made

Este adevărat  că demult, costumele tradiționale erau prevăzute cu butoniere funcționale care le permiteau bărbaților să ridice mânecile și să se spele pe mâini fără să ude sacoul. Ulterior, odată cu apariția modei ready-to-wear, producția industrială de costume nu a mai dat importanță acestui detaliu de migală și butonierele funcționale au cam dispărut. Însă, astăzi, mulți bărbați care nu poartă costume bespoke, le cer croitorilor să le facă aceste butoniere deschise din varii motive. În unele cazuri, poate fi chiar interesant să lași doi nasturi deschiși la mâneci. Prin urmare, ceea ce dorim să subliniem este faptul că butonierele funcționale nu atestă existența unui costum hand-made ci, pur și simplu, a butonierelor hand-made.

Cravata și batista de buzunar trebuie să fie identice, pentru un plus de eleganță

Contrar acestui mit, cele două elemente asortate identic ar fi o abordare total lipsită de stil. Vezi aici cum să asortezi corect batista de buzunar la cravată sau papion. Acest lucru nu va atrage atenția asupra stilului tău, ci asupra eforturilor pe care le-ai făcut pentru a obține ținuta respectivă. Inspiră-te din faimosul stil Sprezzatura abordat de italieni, care comunică nonșalanță și naturalețe, evitând eforturile ridicole de a părea excesiv de elegant.

costum bărbați, mituri de stil masculin

Sursa foto: Viggo