5 moduri prin care să încetezi să mai fii „băiatul bun”

Academia Barbatilor

Parcă te-ai săturat să fii „băiatul bun”, care să și-o „ia” mereu în freză. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că faci greșeli, în ciuda dorinței tale de a mulțumi pe toată lumea. „Băiatul bun” nu este întotdeauna cel mai potrivit model de urmat. Și nu, nu înțelege greșit: asta nu înseamnă că trebuie să fii și să te porți ca un ticălos. Doar că nu trebuie să mai fii luat de fraier. Așa că…:

Adoptă o atitudine cu așteptări zero

Una dintre căile prin care poți câștiga încrederea unei fete, în afară de a fi „drăguț” este să… găsești o fată de care te simți atras și să ți-o apropii fără a o face să-și creeze iluzii. Poate părea surprinzător, dar acest truc funcționează incredibil de bine atunci când porți o conversație cu o fată.

De ce? Pentru că scoate din ecuația flirtului un element care întotdeauna creează probleme: așteptările. Băieții drăguți folosesc drăgălășenia în speranța de a atrage fetele, fără să realizeze că aproape fiecare tip cu care vorbește o fată are din start caracteristica de „drăguț”. Pentru că altfel n-ar vorbi cu el. Așa că o abordare a femeilor cu scopul simplu de a vorbi în loc de a „primi” ceva neutralizează ideea de drăgălășenie și le face să aibă încredere în tine.

Nu fii de acord doar de dragul ei

O altă greșeală pe care o fac băieții buni este să se coalizeze instant cu părerile tipei, chiar și atunci când ar putea să apară un dezacord. De multe ori, tocmai dezacordurile rezolvă problemele mici, precum alegerea unui film sau locul în care să iei masa. Însă tot procesul acesta de a face mici concesii, care în definitiv plantează semințele devenirii unui yes-man, nu e chiar ok.

Ce să faci, în loc de asta? Mai întâi, nu contrazice doar de dragul de a contrazice, fiindcă asta nu e productiv. Dar nici nu fii de acord doar pentru a evita un conflict. Pornește mici „negocieri” prin care compari lucrurile pe care vreți să le faceți fiecare dintre voi și plecați de aici în alegerea unei variante finale.

Nu-ți uita prietenii

Dacă nu ai fete în gașca de prieteni nu e o problemă. Dar dacă ai, și dacă-ți petreci o mulțime de timp cu fetele, acesta e un semn clar că joci o carte perdantă atunci când intenționezi să cucerești o fată. Sau mai multe.

Prin urmare, dacă vrei să arăți fetelor că nu ești doar un băiat drăguț, petrece mai mult timp cu băieții. Poate că nu reprezintă cine știe ce, la prima vedere, însă acest lucru îți va schimba imaginea în fața femeilor, în sensul că acestea te vor percepe ca pe un bărbat adevărat, care vrea să petreacă timpul lui cu prietenii. Și nu un fătălău care nu face decât să stea printre fete și să le asculte bazaconiile. Căci da, până și fetele recunosc că uneori spun bazaconii.

Nu ține scorul

Un lucru care creează mari frustrări de fiecare dată tipilor de treabă este că aceștia țin contabilitatea lucrurilor drăguțe pe care le fac pentru fetele pe care le plac. În mințile lor, ei fac un favor fetelor, prin simplul fapt că sunt drăguți iar în schimbul comportamentului lor „ca la carte” așteaptă recompense și favoruri. Doar că aceasta e o greșeală: tot ceea ce fac ei, se va transforma într-o eternă buclă de lucruri bune pe care le vor face, fără ca asta să ducă nicăieri.

Care e soluția? Simplu: fii drăguț doar ca să fii drăguț, în mod natural, nu ca să aștepți ceva în schimb. Iar dacă o tipă apreciază lucrurile pe care le faci, e ok, apreciază și tu la rândul tău asta. Dar atât: după aceea, mergi mai departe.

Păstrează-ți independența

Independența este unul dintre lucrurile pe care cu siguranță „băieții buni” nu le au. Sau… nu le mai au. Și aici nu e vorba de tipii ăia duri care se bat cu pumnul în piept că fac și dreg ce vor ei. Ci de cei care își asigură o existență pe care și-o pot gestiona singuri, fără să fie dependenți de ideea de „a fi băieți buni” pentru a obține ceea ce vor. Bărbatul alfa. Tipul pe care-l invidiază mulți și pe care vor să-l copieze și mai mulți. Doar că nu pot.