5 moduri simple în care să-ți îngrijești părul

Academia Barbatilor

Vrei să te trezești în fiecare dimineață cu părul într-o perfectă stare de sănătate? Sigur că vrei. Cu toții vrem. Doar că nu ni se întâmplă întotdeauna. Pentru că, uneori e nevoie să faci ceva pentru ca părul să-ți arate bine. Cu câțiva pași și câteva schimbări în rutina zilnică, părul îți va arăta excelent în permanență. Iar sănătatea acestuia e extrem de importantă, indiferent de tipul de păr pe care-l ai. Iată 5 ponturi universale, de care, dacă ții cont, vei avea un păr mai frumos și mai sănătos:

Spală-ți părul în mod constant, dar nu foarte des

Cheia sănătății podoabei capilare și a unui look frumos este hidratarea. Cu alte cuvinte, trebuie să-ți speli părul și să-l tratezi cu balsam, dar, atenție!, nu trebuie s-o faci foarte des. Supra-expunerea la apă nu-i face bine. Dacă te speli pe cap în fiecare zi, părul se va usca, așa că recomandabil este să nu o faci mai devreme de 3 zile.

Legat de șamponare, ai grijă ca părul să fie suficient de ud înainte de a-i aplica șampon. Pune șamponul în căușul palmelor, freacă-le și abia apoi aplică-l pe păr. După care nu acționa violent, ci masează încet scalpul.

Foarte important este să-ți tratezi părul și cu balsam. Folosirea balsamului ajută în special la prevenirea despicării firelor, fenomen care se întâmplă zilnic. Balsamul redă părului un aspect mai strălucitor și mai fin.

Atenție la produsele pe care le cumperi: unele șampoane sunt pentru păr gras, altele pentru păr uscat, altele pentru înlăturarea mătreței, etc. Încearcă diverse tipuri de șampoane până când vezi care ți se potrivește cel mai bine.

Fă uz de cele mai bune tehnici de uscare

cum să-ți îngrijești părul

Frecarea rapidă a părului cu un prosop, după ce-l speli, pare a fi cea mai ușoară soluție de uscare, dar, de fapt, e cea mai proastă, pentru că așa ajungi să-ți distrugi firele. Dacă vrei să folosești un prosop pentru uscare, apasă-l ușor dar ferm pe întreaga suprafață a capului, mai degrabă tamponând decât frecând. Prosopul va absorbi excesul de umiditate, iar părul se va usca astfel în condiții bune.

De asemenea, există tehnici de uscare folosind un uscător de păr, aceasta fiind cea mai recomandată metodă. În acest caz, trebuie să fii atent să nu lași uscătorul pornit prea mult timp, fiindcă astfel îți poți usca prea tare unele părți ale capului, înlăturând umezeala necesară. Folosește uscătorul pe viteza medie și mișcă-l în direcția de creștere a părului.

Alege întotdeauna cele mai bune și potrivite produse cosmetice

Pe lângă șampoane și balsamuri există alte zeci de diverse produse de îngrijire a părului, fapt ce devine copleșitor atunci când trebuie să faci o alegere. Care e diferența dintre ceară, cremă și gel de păr?

Fiecare produs în parte servește unor scopuri diferite, iar dacă utilizezi unul într-un mod greșit, s-ar putea să-ți distrugi părul. De exemplu, dacă ai un fir de păr foarte subțire și fin, utilizarea de ceară poate aduga prea multă greutate asupra acestuia, având un efect negativ.

Iată, rapid, la ce servește fiecare produs:

  • Gelul: păstrează părul ferm și în siguranță
  • Crema: adaugă strălucire și stil
  • Ceara: perfectă pentru aranjarea părului
  • Pomada: conferă fixare și aspect lucios
  • Spuma: oferă volum
  • Serumul: reduce încrețirea, conferă strălucire

Protejează-ți părul când înoți

cum să-ți îngrijești părul

Înotul e foarte bun pentru o viață sănătoasă, dar clorul din apa bazinelor nu e la fel de bun pentru păr. Clorul e necesar pentru curățarea piscinelor și a bazinelor, doar că supra-expunerea părului la apa cu clor nu-i face bine deloc, uscându-l și îndepărtând uleiurile naturale ale scalpului.

Din păcate, unii oameni sunt mai expuși efectelor clorului în privința părului. Dacă-ți vopsești părul sau dacă ai fire subțiri, efectele negative se văd mai repede. Din fericire, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a te proteja când intri în bazin:

  • înainte de a intra în apă, clătește-ți părul. Dacă e deja ud, atunci e mai puțin probabil să absoarbă apa din bazin.
  • poartă o cască. Dacă înoți în mod regulat, acesta e cel mai bun mijloc pentru a-ți proteja părul de efectele degradante ale clorului
  • după ce ieși din bazin, spală-ți părul cu șampon și balsam. Poți apela chiar la șampoane speciale care înlătură pe loc clorul din păr.

Vizitează-ți frizerul sau stilistul în mod regulat

cum să-ți îngrijești părul

Părul se simte mai bine dacă este tuns la un interval de 4-6 săptămâni. Frizerul înlătură firele despicate și împrospătează „viața” părului. La urma-urmei, un frizer (sau un stilist) este un expert la care poți apela cu încredere în cazul în care nu știi ce produse să folosești pentru tipul de păr pe care-l ai.

De asemenea, dacă vrei un aspect nou, acesta te poate ajuta să te decizi. Frizerul știe ce tip de păr ai și, dacă e un adevărat profesionist, e foarte în măsură să-ți spună ce model de freză se potrivește cu tipul feței tale.

Citește și: 10 ponturi despre cum să-ți aranjezi părul