5 motive pentru care ar trebui să pedalezi spre locul de muncă

Academia Barbatilor

S-ar putea ca orașul în care locuiești să nu fie întotdeauna la fel de prietenos cu bicicliștii, însă nu ar trebui să lași asta să te doboare. Dimpotrivă, după ce vei fi citit acest articol tu vei fi cel puternic data viitoare când ești pe două roți. Iată 5 motive pentru care ar trebui să pedalezi spre locul de muncă.

Câștigi o porție gratis de mișcare

 

Mulți dintre noi pot fi motivați să meargă la sală doar de gândul că am dat deja o sumă considerabilă pe abonament, pe care de altfel nu l-am mai scos de ceva timp din portofel.

În acest caz, ce-ar fi să salvezi niște bani deplasându-te o perioadă cu bicicleta spre birou? Mersul cu bicicleta este un sport complex, care antrenează în același timp mai mulți mușchi de care ai nevoie. În mod ideal, aceștia vor diminua efectul orelor de stat pe scaun.

S-a dovedit deja că mersul cu bicicleta înainte de muncă activează creierul. Astfel, capeți energie și vei fi mai eficient când te așezi în fața calculatorului.

Nu mai poluezi cu mașina

 

bărbat la costum cu bicicletă

Sursă foto: 123rf.com

 

Cum zilele prosperității pământului pe care trăim sunt numărate, trebuie să facem tot ce ne stă în putință să îl ajutăm. A fi singura persoană dintr-o mașină sigur nu ajută, așa că poate iei asta în calcul de acum înainte. Nu negăm avantajele unei mașini, însă ne este greu să îi înțelegem utilitatea atunci când transportă o singură persoană.

În plus, imaginează-ți cum ar arăta orașul cu numărul mașinilor înlocuit de bicicliști. Te-ai întrebat vreodată câți metri cubi ocupă o mașină, față de un biciclist? Asta ca să nu mai vorbim de noxele pe care tot noi le inhalăm.

Ești independent

 

Totodată, alt avantaj semnificativ al mersului cu bicicleta este tocmai faptul că ești mult mai independent. Nu mai aștepți după autobuze care din cauza traseului nici măcar nu te duc la destinație. Ba mai mult, nici nu te mai lupți să câștigi un loc în metrou.

Cu bicicleta ai avantajul de a scurta cu mult orice drum, evitând atât traficul, cât și veșnicele semafoare.

Economisești bani

 

bărbat pe bicicletă

Sursă foto: pixabay.com

 

Poate că banii de pe abonamentul lunar de metrou nu ți se par mulți, dar dacă calculezi suma totală pe care o plătești anual? Și dacă o înmulțești cu 5, de exemplu?

Ei, acum imaginează-ți că suma strânsă în doi ani este destul încât să-ți cumperi o bicicletă. Îngrijită cum trebuie, aceasta te poate ține și zeci de ani.

Și, dacă aduni și banii pe care îi dai pe abonamentul de sală la care nu ai mai fost deja de ceva timp, câștigi instant o vacanță în plus anul acesta.

Transportul în comun se îmbunătățește

 

Nu în ultimul rând, transportul în comun va avea în sfârșit șansa să fie așa cum își dorește fiecare dintre noi. Ar trebui să știi că și în acest moment chiar numărul ridicat de mașini îngreunează autobuzele după care aștepți atât, nicidecum sunt autobuzele problema.

Cu un trafic mai fluid, transportul în comun va putea circula în sfârșit după orare prestabilite, ajungând la timp în stație și aducându-te în același timp și pe tine la birou.

Toate aceste motive sunt doar câteva dintre multe altele care dovedesc cât de toxic este mersul cu mașina și cât de ușor și sănătos ar fi, de fapt, dacă l-am înlocui. Gândește-te la asta data viitoare când faci plinul.