5 motive pentru care bărbații apelează la rinoplastie

Academia Barbatilor

Chirurgia plastică e la mare modă, și nu doar printre femei ci, din ce în ce mai mult, și printre bărbați. Când vine vorba de bărbați și de preferințele acestora de modificare prin chirurgie a anumitor părți anatomice, rinoplastia se situează pe primele locuri în top. Dacă ai de gând să-ți modifici forma nasului, probabil te afli în rândurile bărbaților care apelează la rinoplastie din următoarele motive:

1 Bărbații vor să arate bine

E cel mai simplu motiv: bărbații din ziua de azi vor să arate cât mai bine. Nu mai există vechiul stereotip, conform căruia bărbaților nu le pasă de felul în care arată. În plus, s-a depășit acea barieră a ideii potrivit căreia doar femeile, actorii și modelele sunt cei care apelează la chirurgia plastică din motive estetice, prin urmare orice bărbat care s-a născut cu un nas care vrea să bată recorduri de lungime a prins curaj pentru a schimba această situație.

2 Bărbații vor să-și rezolve problemele de respirație

rinoplastie
Foto: 123rf.com

Problemele de respirație generate, de pildă, de deviația de sept sunt foarte întâlnite, prin urmare mulți bărbați apelează la rinoplastie pentru a le rezolva. E foarte important, însă, de știut că o deviație de sept poate fi îndreptată fără ca acest lucru să însemne neapărat schimbarea look-ului nasului.

Această operație are ca scop motive medicale, ea ajutând la recăpătarea unei respirații normale și, automat, la creșterea calității vieții de zi cu zi. E drept că sunt unii bărbați care folosesc operația de deviație de sept ca pretext pentru a-și rezolva și problemele estetice, împușcând astfel doi iepuri dintr-o lovitură.

3 Bărbații apelează la rinoplastie pentru a repara un accident

rinoplastie

Dacă te-ai lovit vreodată la nas jucând fotbal sau dacă ai căzut de pe bicicletă sau ai avut un orice alt fel de incident care a implicat nasul, iar urmările au rămas evidente, ai un motiv suficient de bun pentru a apela la rinoplastie. Sigur, nu ești obligat s-o faci, dar trebuie să știi și să ai în vedere că există posibilitatea de a scapa de infamul „nas de boxer”.

4 Bărbații vor să-și crească încrederea de sine

Bărbații care au nasul prea mare susțin că au o încredere în sine ceva mai redusă. Motivul e lesne de dedus: lumea e rea, iar glumele proaste se fac tot timpul, la orice vârstă. Dacă ești o persoană mai sensibilă, în mod cert acest lucru te va afecta. Nu poți trăi cu porecla Pinocchio toată viața.

În acest caz, asigură-te că mergi la un chirurg plastician de renume, care să-ți explice exact cum stau lucrurile și să-ți spună ce se va întâmpla cu nasul tău. Încrederea în sine e un element care are efecte pozitive asupra vieții oricui, prin urmare, dacă te simți complexat de nasul tău, nu ezita să îl „rezolvi” cu o rinoplastie.

5 Bărbații apelează la rinoplastie pentru că le dictează societatea

Trist, dar adevărat: în ziua de azi, societatea pune mai mult preț pe felul în care arată cineva, decât pe caracterul și calitățile reale ale persoanei respective. Din acest motiv, din ce în ce mai mulți bărbați sunt stresați la ideea că poate nu întrunesc așteptările tuturor, din punct de vedere fizic.

Standardele frumuseții diferă de la țară la țară, dar oricare ar fi acesta, chirurgia plastică a evoluat atât de mult în ultima vreme, încât atât tratamentele invazive cât și cele neinvazibe promit să facă minuni și să îmbunătățească mult look-ul oricărui bărbat, pentru a-l face mai atrăgător.

Citește și: Operațiile estetice la care apelează bărbații