5 motive pentru care fiecare bărbat ar trebui să știe să gătească

Academia Barbatilor

Se spune că cei mai buni bucătari sunt bărbați. Și, fără falsă modestie, nu doar se spune, ci se și dovedește. La nivel global, dăm peste o mulțime de bucătari. Dar când vine vorba să pregătim ceva de mâncare acasă, de multe ori preferăm să golim frigiderul de ultimele resturi, să comandăm pizza sau să ieșim la restaurant. Pentru că, nu-i așa?, în acest mod totul pare mai simplu. Orice bărbat ar trebui, însă, să știe să gătească. Nu doar pentru a nu sta la mâna femeii de lângă el (care nu e întotdeauna prezentă) dar și din următoarele cinci motive:

1 Femeile consideră mai atractivi bărbații care știu să gătească

Femeile nu caută prieteni plictisitori, care freacă menta cât e ziua de lungă, fără să aibă habar care e diferența dintre o cratiță și o tigaie. Ele caută parteneri care sparg rutina și care sunt în stare să le ofere lucruri unice. Iar un partener care știe să gătească, poate intra într-o asemenea categorie. Ba mai mult, o femeie va considera că prietenul ei care gătește e mult mai sexy.

Multe femei au crescut cu gândul că nu vor fi nevoite să-și petreacă ore în șir în bucătărie. Fie pentru că nu vor să pregătească micul dejun, prânzul sau cina în fiecare zi, fie că nu se pricep deloc la acest aspect, fie că vor să fie răsfățate. Dar stai! Nu lua asta ca pe un punct de vedere feminist. Dacă știi să gătești, și-ți și place asta, nu e un motiv să te consideri gospodina casei. Gătești pentru că ești bun. Gătești pentru că ești sexy. Gătești pentru că o iubești.

2 Gastronomia e un bun subiect de conversație

Toată lumea mănâncă, ceea ce înseamnă că tuturor ne place să vorbim despre mâncare. Indiferent că e vorba despre preparatul favorit, despre restaurantul preferat sau despre cine știe ce chef văzut pe la TV. Mâncarea e un limbaj universal, unul care se poate aplica aproape oricărei situații. Poți vorbi despre mâncare cu mama ta, cu frații tăi, cu partenera ta, cu prietenii, cu colegii, cu necunoscuții. Mâncarea e întotdeauna un pretext foarte bun pentru a începe o conversație. Iar dacă te pricepi la ea… cu atât mai mult vei avea de câștigat.

3 Dacă știi să gătești, crește respectul de sine

bărbat știe să găteascăNe facem singuri pantofii, ne împachetăm lucrurile, uneori (sau mereu) ni le spălăm și ni le călcăm. Pe vremuri, ne scoteam singuri gloanțele din picior sau ne extrăgeam dintele care ne durea. Bărbații își fac singuri lucruri. De ce nu ne-am și găti singuri?

Știm drumul către supermarket. Avem internetul la-ndemână, unde sunt milioane de rețete. Putem să urmăm un curs de gastronomie oricând. Și atunci? Nu ne lipsește nimic pentru a învăța să gătim și pentru a ne crește respectul de sine. Și încrederea că putem face orice.

4 Cinele romantice sunt mai frumoase

cina romanticaAtât femeile, cât și bărbații, cunosc importanța romantismului în cadrul unei relații. Dacă femeile știu oricând care e butonul pe care să apese pentru a crea o atmosferă romantică la ele acasă, bărbații nu ar trebui să rămână niște novici în acest domeniu.

Nu există nimic mai senzual sau mai romantic ca un bărbat care pregătește cina pentru iubita lui. Cu tot ce include asta, de la trasul scaunului în fața unei mese frumos aranjate până la turnatul unui vin bun în paharul potrivit. Sunt multe moduri în care te poți documenta despre cum să pregătești o cină romantică: planifică totul, învață să pregătești 2-3 feluri de mâncare, alege vinul și, mai ales, gătește cu sufletul.

Citește și cum să pregătești o cină romantică pentru iubita ta

5 Eviți unele probleme legate de sănătate

Păstrarea aparențelor e un apanaj important al noțiunii de gentleman. Dacă vrei să fii sănătos, în formă și plin de energie, atunci trebuie să înveți să gătești, pentru a înțelege ceea ce mănânci. Așa vei fi în stare să numeri caloriile (în caz că vrei asta) sau să știi ce alimente sunt sau nu sunt sănătoase, cum se combină acestea și cum acționează mâncarea asupra organismului. Astfel, vei putea să pregătești mese sănătoase, care vor fi apreciate inclusiv de către cei care le vor gusta.