5 motive pentru care prietena ta refuză o apropiere intimă

Academia Barbatilor

Orice bărbat aflat într-o relație a experimentat la un moment dat o situație în care dorea să fie… intim cu partenera, însă dorința nu era reciprocă pentru că ea „nu avea chef” de o apropiere intimă. Și, indiferent de ce argumente, rugăminți și sacrificii aduse zeilor, ea rămânea nemișcată, rece și nonșalantă.

Dacă se întâmplă ocazional, e un lucru normal. Tuturor ni se poate întâmpla să „nu avem chef”. Dar dacă starea persistă, problema ar trebui analizată în profunzime și ar trebui găsită rapid o soluție pentru a salva relația sexuală. Și relația în general, fiindcă, știm foarte bine: succesul unei relații se bazează pe o comunicare excelentă, atât la nivel verbal cât și sexual. Când partenera ta nu are chef de sex pe o perioadă îndelungată sau în nenumărate rânduri, se întâmplă ceva.

Există o mulțime de motive pentru care ea refuză să faceți sex, pornind de la emoții până la factori fizici. Bărbații și femeile au moduri diferite de a controla sentimentele și emoțiile. Hai să vedem care ar fi doar 5 motive importante pentru care partenera ta refuză sexul:

1 Oboseala fizică nu o stimulează

Oboseala este printre primele motive pe lista celor care o fac pe prietena ta să nu dorească sex. O zi lungă la muncă sau o perioadă foarte extenuantă la birou nu-i lasă răgazul și energiile pentru a se arunca în așternuturi cu tine.

Deși probabil vei fi dezamăgit, ar trebui să o înțelegi. Mai mult ca sigur, nici tu nu ai vrea să faci sex dacă ai fi extenuat. Sau, poate, ți-ai extinde limitele pentru o partidă de sex, care să nu implice și alte lucruri. Pentru că femeile sunt atrase de bărbați nu doar din punct de vedere fizic ci lor le pasă adesea și de alte elemente emoționale. Iar un lucru pe care majoritatea bărbaților îl ignoră este faptul că intimitatea emoțională și cea sexuală merg mână-n mână.

2 Infidelitatea îndepărtează dorința

Un alt motiv care a fost observat de-a lungul anilor este infidelitatea, acest hoț al fericirii în majoritatea relațiilor și familiilor. O femeie care are contacte sexuale în afara căsătoriei, cel mai probabil te va evita în pat. Este trist, dar adevărat în majoritatea cazurilor. Iar bărbații nu pot fi învinuiți 100% pentru acest lucru deși, sigur, pot avea partea lor de vină.

Pe de altă parte, statistic vorbind, bărbații înșală mai mult decât femeile în căsătorie sau în relații. În afară de motivul evident, și anume că sexul este mult mai bun „în afara casei”, știința argumentează în felul următor. O chimicală, oxitocina, eliberată în timpul orgasmului, este responsabilă pentru legătura dintre parteneri. Cu cât un bărbat este mai apropiat din punct de vedere intim cu partenera sa, cu atât este mai atras de ea. Așadar, dacă el va primi intimitate din afara căsătoriei, totul va decurge spre rău.

3 Motive… personale

E un adevăr dureros dar dacă-l accepți, e cu atât mai bine pentru tine. Uneori, bărbații reprezintă cauza reală atunci când partenerele lor refuză să mai facă sex. Iar această chestiune poate apărea și din cauza problemelor emoționale din cuplu.

Așa cum știm deja, femeile și bărbații funcționează diferit când vine vorba de sex. Motive precum ruptura în comunicare pot fi categorisite ca aberante, la prima vedere. În realitate nu e deloc așa.

Femeile vor să dețină în permanență controlul. Dacă acționezi ca și cum tu ai fi stăpân pe situație, să nu fii surprins să primești un răspuns care să te contrarieze. Intimitatea reprezintă mai mult decât sex și câtă vreme faci pe șeful, vei fi respins categoric.

4 Resentimentele

Încă un obstacol ar putea fi reprezentat de resentimente. Există o infinitate de posibilități în privința variantelor de resentimente pe care ea le capătă față de tine. Acestea pot ține de trecut sau de prezent, pot fi intenționate sau nu. De foarte multe ori, aceste resentimente o creează o barieră atunci când vine vorba despre sex.

Un filozof a spus la un moment dat că „99% dintre problemele bărbatului pornesc de la incapacitatea lui de a sta liniștit într-o cameră”. Ceea ce înseamnă că toate aceste probleme care par imense au, de fapt, soluții. Trebuie doar să observăm și să ascultăm.

Se înțelege de la sine faptul că, dacă ambii parteneri discută și ajung la concluzii amiabile, intimitatea emoțională nu va ezita să apară, urmarea fiind un sex de o calitate mult mai bună. Cuvântul cheie este „compromisul”. Cuplurile trebuie să petreacă mai mult timp împreună, să se asculte reciproc și să-și pună problemele comune de o manieră potrivită.

5 Nu ești suficient de bun la sex

Acest lucru nu ar trebui să reprezinte niciodată o surpriză. Contează enorm cât de bun ești la sex iar dacă chiar ești, ea te va dori din ce în ce mai mult.

Însă punctul la care greșesc mulți bărbați este următorul: consideră că totul ține de cât de mult durează sau cât de bine se descurcă în diverse poziții. Acestea sunt lucruri importante, desigur, dar nu suficiente. Mai e ceva: aspectul emoțional. Concentrează-te mereu pe conexiunea emoțională pe care o ai cu partenera ta în timpul actului intim.

Dacă ești un iubit insistent, fii sigur că libidoul ei va avea de suferit. Un studiu efectuat de Your Tango arată că 44% dintre femeile scoase din sărite de parteneri nu numai că fac sex mai rar, dar atunci când o fac, nu mai pun pic de pasiune.

Sondajele spun totodată că sexul de bună calitate este important într-o relație. Mai mult, 40% dintre femei au considerat că este cel mai important lucru. Așadar, data viitoare când te întrebi de ce nu vrea să faceți sex, gândește-te cât de bun ești cu adevărat la pat.

Citește și cum să cumperi lenjerie intimă pentru iubita ta