5 motive pentru care să alegi o vacanță all-inclusive

Academia Barbatilor

Ni se întâmplă tuturor să plecăm în vacanță, să petrecem o săptămână (sau mai mult) în locuri minunate, iar la întoarcere, când ne verificăm cardurile de credit sau conturile, să constatăm că sunt goale. Am cheltuit mai mult decât ne permiteam. Și acum vom plăti un an pentru vacanța rezervată fără cap. Nu mai bine apelam din start la o vacanță de tip all-inclusive?

Știm, sunt atâtea argumente contra unei vacanțe all-inclusive încât probabil veți sări cu gura pe noi. Nicio problemă, le vom trece și pe acestea în revistă. Dar momentan, ne vom concentra pe avantajele unei vacanțe all-inclusive. Care ar fi acestea?

Știi dinainte cam cât o să te coste vacanța

Nu trebuie să scoți din buzunar portofelul de zece ori pe zi. Nu trebuie să-ți verifici contul în fiecare seară. Nu trebuie să plătești de fiecare dată, la restaurant sau la club sau oriunde în altă parte. Trebuie doar să fii relaxat și să te bucuri de absolut tot, fiindcă totul îți este la-ndemână. Și, ghici ce?, ai plătit dinainte pentru tot.

Ești mai dispus să încerci lucruri noi

Dacă ești într-un resort în care pentru a face o repriză de windsurfing sau paddle boarding trebuie să plătești 50 de euro, s-ar putea să nu-ți fugă mână la buzunar. Dar un complex all-inclusive îți va oferi aceste lucruri gratis. Sau, în fine, ele sunt incluse în prețul plătit inițial. Alege cu grijă, un hotel care are cât mai multe lucruri „incluse”. Scuba diving printre ele, fiindcă e una dintre cele mai cool experiențe.

Ai multe activități la-ndemână

Apropo de activități, pentru simplul motiv că le ai pe toate la-ndemână, în cadrul resortului, vei evita neconcordanțele legate de faptul că unul dintre membrii familiei vrea ceva iar altul vrea altceva. Fiind la un loc, fiecare se poate duce să facă ce vrea, fără să-l deranjeze pe celălalt și fără să pierdeți timp.

Ai un club pentru copii. Gratis!

Probabil acesta e avantajul principal al unui all-inclusive, atunci când ai copii. Nu doar că ai asigurate trei mese la ore fixe, plajă frumoasă și piscină încălzită, dar ai și un club dedicat, unde poți lăsa plozii câteva ore, pentru a desfășura tot felul de activități simpatice, în compania unor supraveghetori la fel de simpatici, în timp ce mama și tata se pot bucura de timpul lor liber pentru, desigur, alt gen de activități… simpatice.

Mâncare la discreție

Nu trebuie să-ți faci griji pentru faptul că ai tăi copii vor avea probleme cu mâncarea: sunt atât de multe preparate încât e imposibil să nu le placă ceva. Plus că, de regulă, multe all-inclusive-uri oferă și snacks-uri între mese, pentru cei cărora li se face foame. În plus, să nu amintim de băuturi: acestea sunt la discreție, sunt variate, sunt pentru toate gusturile.

Și dacă tot facem apologia unei vacanțe de tip all-inclusive, uite trei sugestii de locuri relativ apropiate în care să-ți petreci una de acest gen.

Tenerife (Spania)

Bahia Principe, în Tenerife

Avem de anul trecut zboruri directe pe Tenerife (compania WizzAir), prin urmare putem ajunge foarte lejer în bijuteria Insulelor Canare, acolo unde te așteaptă kilometri întregi de nisip alb, plus frumuseți naturale gen Parcul Național Muntele Teide dar și sute de resorturi de tip all-inclusive.

Cele mai populare zone de vacanță din Tenerife sunt Playa de las Americas și Costa Adeje, două locuri perfecte atât pentru familiile cu copii cât și pentru cei care vizează distracția mai… nebună. Aici ai o sumedenie de baruri, cluburi și restaurante în care te poți relaxa dacă te-ai plictisit de confortul all-inclusive.

Marmaris (Turcia)

Grand Yazici Marmaris Palace

Imposibil să nu găsești un hotel de 5 stele cu ultra all-inclusive în Marmaris, stațiune turcească aflată pe Coasta Turcoaz, devenită extrem de populară în ultimii ani pentru frumusețea peisajelor dar și pentru calitatea serviciilor. Fiindcă, nu-i așa?, știm că turcii sunt experți atunci când vine vorba de servicii turistice all-inclusive.

Fă o tradițională baie turcească, relaxează-te la soare pe plaja privată a resortului, savurează delicioasa gastronomie locală. În mod cert, te vei trezi în fiecare dimineață având în față priveliștile fabuloase ale mării, iar când vei dori să ieși din resort, te așteaptă castelul otoman din apropiere sau chiar o excursie cu catamaranul în insula grecească Rhodos.

Albufeira (Portugalia)

Riu Guarana, Albufeira

Când vine vorba de o vacanță în frumoasa regiune portugheză Algarve, primul loc care-ți vine în minte este orașul Albufeira. O destinație care acoperă toate gusturile, atâta vreme cât are nu mai puțin de 25 de plaje și o sumedenie de resorturi all-inclusive.

Albufeira emană acel incontestabil șarm portughez, având și un centru vechi cu clădiri albe, străduțe pietruite și biserici care datează din secolul 16. Pierde-te pe aceste străduțe și relaxează-te ascultând muzică fado. Iar dacă-ți place să joci golf, nu uita că în apropiere se află unele dintre cele mai bune terenuri din Europa.