5 motive sănătoase pentru care să mănânci ciocolată organică

Academia Barbatilor

Dincolo de faptul că este delicioasă, ciocolata a devenit de mult un produs alimentar popular, de care oamenii se bucură în fiecare zi. Dar, din cauza chimicalelor folosite în producția alimentară, dăunătoare pentru consum uman, multă lume se îndreaptă spre mâncarea organică și, prin urmare, spre ciocolata organică.

Aceasta se întâmplă deoarece ciocolata organică nu conține pesticide. Poate că nu tu ești cel care cumpără ciocolata în casă, dar atunci când iubita vine să-ți ofere o bucățică „de cioco”, ar trebui să-i explici de ce aceasta ar trebui ca, mai degrabă, să fie una organică.

ciocolata organică

Foto: 123rf.com

1 Ciocolata organică îmbunătățește funcționarea creierului

Când vine vorba de îmbunătățirea funcționării creierului, ciocolata organică poate face minuni. La copii, este necesară în dezvoltarea optimă a cerebelului. Datorită conținutului de flavanoizi, acest produs poate ajuta și la îmbunătățirea funcției cognitive la adulții care au o deficiență mentală. În plus, dezvoltă fluența verbală.

O ceașcă de ciocolată organică fierbinte poate ajuta la problemele legate de buna funcționare a creierului. Asta deoarece produsul conține substanțe stimulatoare, cum ar fi cafeina, care este dusă de fluxul sanguin la creier. Mai mult, prezența magneziului din ciocolata organică este esențială în reducerea stresului, prin împiedicarea eliberării hormonului de stres.

2 Controlează fluxul sanguin și scade presiunea arterială

Acesta este un alt motiv crucial pentru care ar trebui să iei în considerare ciocolata organică: conține flavonoizi care stimulează vasele de sânge în procesul de oxidare nitrică. Consumul de ciocolată organică ajută la relaxarea vaselor de sânge. Oxidul nitric este responsabil pentru relaxarea mușchilor din pereții vaselor de sânge. Iar acest lucru permite circulația regulată și sănătoasă a sângelui și un nivel al presiunii arteriale normal.

3 Ciocolata organică protejează pielea

ciocolata organică

Foto: Pixabay

Pe lângă ierburile și uleiurile naturale, ciocolata organică poate juca un rol important în menținerea unui ten sănătos și strălucitor. Atâta vreme cât flavonoizii ajută la îmbunătățirea circulației sanguine din piele, acest lucru va avea ca efect hidratarea și protecția pielii împotriva razelor ultraviolete. Mai mult, consumul regulat de ciocolată organică poate reduce ridurile faciale și poate îmbunătăți elasticitatea pielii.

4 Ciocolata organică este foarte nutritivă

Deși nu are zahăr, ciocolata organică are un conținut ridicat de cacao, care o face foarte nutritivă. Acest lucru se datorează cantității decente de fibre și minerale solubile pe care le conține.

5 Cu ciocolata organică scapi de kilogramele în plus

Când vine vorba de pierderea în greutate la oamenii obezi, ciocolata organică aduce astfel de beneficii. Te ajută să stabilizezi glicemia, să îți controlezi apetitul și reduce pofta de mâncare. După ce te bucuri de o cantitate decentă de cicolată organică, nu vei mai simți nevoia să mănânci peste măsură. Acest lucru se datorează compușilor flavonoizi, care ajută la reducerea rezistenței la insulină și previn fluctuațiile glicemiei. În plus, consumul de ciocolată organică reduce digestia și absorbția carbohidraților și grăsimilor, de aici îmbunătățirea metabolismului.

În concluzie, de ce ciocolata organică? În primul rând, pentru că este mai bună, datorită tuturor beneficiilor de sănătate cu care este asociată. Fiind sănătoasă, lipsită de zahăr și netoxică, vei avea motive în plus pentru a te simți bine când vei mușca dintr-un baton de ciocolată.

Citește și 5 moduri prin care să renunți la zahărul din alimentația zilnică