5 obiceiuri de grooming indispensabile în rutina de îngrijire masculină

academia barbatilor

Rutina de îngrijire masculină nu trebuie să fie complicată, costisitoare sau să consume timp prețios. Poți să arăți îngrijit în câțiva pași simpli. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de câteva detalii de grooming care să devină obișnuință.

Mergi lunar la barber shop!

O imagine impecabilă începe cu un păr aranjat și o barbă îngrijită. Rezervă-ți următoarea vizită la barber shop încă de când ești acolo. Teoretic, o dată la patru săptămâni trebuie să te prezinți pentru o nouă tunsoare iar pentru a-ți ajusta barba, chiar mai devreme. Găsește un loc și un bărbier care corespund așteptărilor tale și devino client fidel. În felul acesta, vizitele tale vor fi plăcute iar imaginea ta impecabilă.

Îngrijește-ți dantura cu conștiinciozitate!

Femeile observă două la lucruri la prima întâlnire cu un bărbat: pantofii și zâmbetul. Iar acestea sunt decisive în alegerea lor. O dantură îngrijită corespunzător cântărește mult în orice situație. De aceea este indicat să investești în zâmbetul tău. Alege o periuță de dinți electrică, mult mai eficientă în curățarea dinților și eliminarea plăcii bacteriene decât periuțele clasice. Și folosește apa de gură după periere, pentru un plus de îngrijire și o respirație proaspătă.

Combate cearcănele!

Nopțile pierdute, orele nesfârșite în fața computerului sau obiceiurile nocive de lifestyle, toate se afișează sub ochii tăi sub formă de cearcăne. Fie că îți place, fie că nu, este esențial să folosești produse de îngrijire pentru ten. Însă crema hidratantă pentru față nu este suficientă. Alege o cremă pentru ochi, cu o formulă specială, cu acid kojic sau hidrochinonă, care înlătură efectul de cearcăne.

Îngrijește-ți sprâncenele!

Oricât de efeminat ar părea acest obicei, pensarea sau tunderea sprâncenelor este obligatorie și în cazul bărbaților care chiar au nevoie de acest serviciu. Dacă ai sprâncenele groase, stufoase sau unite, ai nevoie, periodic, de câteva ajustări. Bărbierul tău va ști ce să facă, așa că lasă-te pe mâna lui dacă nu vrei să apelezi la serviciile unui salon de cosmetică.

Rutina de îngrijire masculină implică acordarea unei atenții deosebite picioarelor

Și ce dacă suntem bărbați? Acest statut nu ne permite să nu fim atenți la aspectul și mirosul picioarelor. Nu doar femeile trebuie să-și îngrijească atent fiecare parte a corpului, ci și noi, bărbații. Folosește o piatră ponce pentru înlăturarea celulelor moarte ale pielii, imediat după duș, apoi aplică o cremă puternic hidratantă. Astfel, vei evita formarea pielii îngroșate total neplăcute la aspect și atingere. Iar pentru a evita efectele neplăcute ale transpirației, pulverizează spray-uri care neutralizează mirosurile, direct pe picior sau în pantofi.