5 obiecte de decor pentru un upgrade rapid al casei

Academia Barbatilor

Chiar dacă stai în chirie sau ți-ai cumpărat deja propria casă, foarte probabil folosești încă mobilier rămas în urmă de vechii locatari, așa-i? Și, cum știm cu toții că schimbările mari au loc în pași mici, ți-am pregătit acest articol. Vezi care sunt cele 5 obiecte de decor de care ai nevoie pentru un upgrade rapid al casei.

Ia-ți mai multe plante

colț plin de plante

Sursă foto: Pinterest

Dacă nu ai încă plante în casă, ia-ți! Vor da o energie foarte bună casei, care va înverzi fără să fie nevoie să faci prea multe. Totodată, asta te va face și un pic mai responsabil. Va trebui, totuși, să le uzi, iar din când în când chiar să le schimbi pământul. Te asigurăm însă că este terapie curată.

Iar dacă florile ți se par prea fragile, e simplu, ia-ți plante verzi! Acestea nu au nevoie de prea multă atenție. Ba mai mult, oricât de stângaci te-ai dovedi în îngrijirea lor, s-ar putea să nu moară niciodată.

Umple-ți casa de postere

living plin de postere

Sursă foto: Pinterest

Și, dacă tot treci pe la muzee prin city break-urile tale, de acum ia-ți și câte un poster. Astfel nu te vei stresa să prinzi toată expoziția în poze, ci vei avea un poster frumos, care să-ți amintească de experiența asta. Casa va căpăta un aer internațional, iar tu ai despre ce povesti când vin prietenii la cină.

Odată ce ajungi cu el acasă, ai grijă să nu te zgârcești la ramă. O ramă gata făcută poate părea alegerea cea mai ușoară, însă noi recomandăm mereu una la comandă. Vei avea ocazia să alegi nu numai modelul și colțurile, ci și culoarea și dimensiunile. Crede-ne, e terapie în adevăratul sens al cuvântului. După vei aștepta cu nerăbdare să găsești următorul poster doar ca să treci iar pe la magazinul de rame.

Iluminează-te mai mult

living, masă, veioze

Sursă foto: Pinterest

Ține minte: designul are cel mai mult sens atunci când obiectele au și o utilitate directă. Ei bine, ce exemplu mai bun să dăm decât corpurile de iluminat?

Lămpile sunt un obiect de care te poți bucura foarte mult, fie că vorbim despre lampadare pentru citit sau veioze de birou. Totodată, s-ar putea să salveze și acele colțuri întunecate pe care le ai prin casă și în care nu ai idee ce să pui. Casa ta se va ilumina și, odată cu ea, sperăm că și tu.

Alege o masă pe post de statement

masă statement

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă obișnuiești să mergi prin cafenele super cool în care te simți foarte bine, dar nu știi exact datorită cui, îți spunem noi. Mesele și, prin extensie, scaunele, sunt mereu vedetele locurilor cool.

E simplu, masa este piesa de mobilier care unește cel mai mulți oameni. Totodată, este foarte des și piesa de rezistență a casei. De aceea, nu vom mobila un birou înainte să alegem biroul propriu-zis, la fel cum nu vom lucra la un living până nu găsim acea masă perfectă, în jurul căreia va gravita totul.

Noi recomandăm mesele de lemn natural. Vor fi cu siguranță o investiție mai mare, însă se va amortiza cu siguranță pe parcursul multor ani în care va funcționa perfect. Totodată, aceste mese sunt printre puținele obiecte asupra cărora timpul are un impact pozitiv. Cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai fermecătoare.

Experimentează cu ajutorul covoarelor

living, canapea, covoare

Sursă foto: Pinterest.com

Și, dacă ești adeptul culorilor, puține piese de decor sunt mai ușor de achiziționat și incorporat decât un covor. Acesta va adăuga căldură locului, iar tu te vei bucura de fiecare dată când calci pe el.

Dă-ți voie să fii un pic mai îndrăzneț în privința covoarelor și alege ceva care intrigă. Trebuie, desigur, să se potrivească cu restul ansamblului, însă nu este niciodată rău să pui ochii la încercare.