5 parfumuri bărbătești clasice pentru vară

academia barbatilor

Vara, registrul olfactiv se schimbă radical, iar noi suntem nevoiți să ne actualizăm colecția de parfumuri. Însă dacă ai fost mereu un tip clasic, fără îndoială mai ai ceva rezerve de anul trecut. Pentru că există câteva parfumuri bărbătești clasice perfecte pentru sezonul cald.

În primul rând, formula de colonie este alegerea clasică de vară. Ne referim aici la concentrația de parfum. Apa de colonie are o concentrație de ulei de parfum între 2 și 4 %, în timp de apa de parfum are o concentrație între 15 și 20 %. Cu cât conținutul de apă al unui parfum este mai mare, cu atât acesta poate fi aplicat mai des, rezistând mai puțin pe piele dar fiind, în același timp, mai lejer și mai plăcut de purtat la temperaturi ridicate.

Dar iată 5 parfumuri bărbătești clasice care pot fi purtate vară de vară cu aceeași intensitate.

Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Fico Di Amalfi

Colecția Blu Meditteraneo este inspirată din lunile de vară, iar fiecare parfum aduce un omagiu unei fructe, unei plante sau unui loc. Fico Di Amalfi a fost lansat în 2006 și este o aromă delicioasă și energizantă, creată dintr-o combinație revigorantă de citrice, piper roz, iasomie, cedru și o doză dublă de smochine.

parfumuri bărbătești clasice, parfumuri de vară
Sursa foto: Pinterest

Davidoff Cool Water

La finalul anilor ’80, un nou ingredient sintetic era introdus în parfumerie. Calone era folosit pentru a reda mirosul acvatic și briza mării. Acest ingredient a devenit popular în anii ’90, fiind folosit la crearea celor mai populare parfumuri de vară, Acqua di Gio, L’Eau D’Issey Pour Homme și Cool Water. Acesta din urmă este iubit și astăzi, după trei decenii. Un amestec revigorant de apă, note ierboase și lavandă care îți împrospătează vara.

parfumuri bărbătești clasice, parfumuri de vară
Sursa foto: Pinterest

Issey Miyake L’Eau D’Issey Pour Homme

Un alt hit olfactiv de la începutul anilor ’90, L’Eau D’Issey Pour Homme este un parfum lemnos acvatic, cu note puternice de mandarină, fructul japonez yuzu, lămâie, combinate cu note lămâiță, salvie, bergamotă și chiparos, fixate cu vetiver de Tahiti energizant, mosc, lemn de santal, ambră și un strop de tutun.

parfumuri bărbătești clasice, parfumuri de vară
Sursa foto: Pinterest

Christian Dior Eau Sauvage

Un parfum citric aromatic ce a făcut istorie, Eau Sauvage se numără printre preferințele masculine încă din 1960. Ușor de recunoscut și extrem de clasică, această creație olfactivă a lui Edmond Roudnitska te îmbie cu note de busuioc, lămâie, rozmarin, urmate de garoafă, iasomie și trandafir și, evident, nelipsitele esențe de mosc, vetiver și ambră.

parfumuri bărbătești clasice, parfumuri de vară
Sursa foto: Pinterest

Dunhill Century

Un clasic modern, creat de către Carlos Benaïm cu o infuzie de citrice în vârf, neroli, note calde de lemn de santal, tămâie și ulei Cypriol Indian, acest parfum aromatic condimentat este o alegere perfectă pentru o seară de vară.

parfumuri bărbătești clasice, parfumuri de vară
Sursa foto: Pinterest

Citește și Cum deosebești parfumurile de vară de cele de iarnă