5 parfumuri cu oud de purtat în această iarnă

academia barbatilor

Oudul sau lemnul de agar este apreciat de secole pentru aroma sa plină, rășinoasă și ușor afumată, iar parfumurile cu oud domină în preferințele bărbaților. Descris adesea de către parfumeri drept “aurul lichid”, acest ingredient este unul dintre cele mai scumpe esențe folosite în această industrie. Inițial popular în Orientul Mijlociu, oudul a pătruns în parfumeria nișă, în creații olfactive opulente la Tom Ford, Commes des Garçons, Byredo, Killian, Roja Dove dar și în producții de masă mai accesibile.

oud, parfumuri
Sursa foto: Pinterest

Parfumurile cu oud au în general un preț piperat și sunt apreciate pentru profunzimea lor. Oudul se așează foarte bine pe piele și se simte o perioadă îndelungată. În același timp, acest ingredient acționează și ca o bună bază de fixare pentru celelalte esențe. Aroma unică, inconfundabilă a oudului în peisajul olfactiv European și longevitatea sa transformă un amestec simplu de esențe într-o creație cu personalitate. Spre deosebire de alte ingrediente obișnuite în parfumeria contemporană, precum lemnul de santal, vanilia sau bergamota, oudul are o vibrație extremă, puternică. Poate tocmai de aceea a devenit un ingredient urmărit de către tot mai mulți bărbați în parfumurile pentru sezonul rece. Un parfum cu oud poate fi purtat și ziua, în anumite situații, însă, în esență, este un parfum destinat ținutelor pentru seară. Pentru a-ți alimenta pasiunea pentru această aromă, am selectat 5 parfumuri cu oud din care să alegi în această iarnă.

Versace Oud Noir

Un amestec oriental lemnos dedicat exclusiv bărbaților, Oud Noir aduce împreună note de vâr cu aromă de portocale amare, neroli și piper negru. În mijloc întâlnim mirosul intens de mirodenii precum cardamon și șofran, pe o bază de lemn de agar, patcouli și piele. Un parfum perfect pentru serile de iarnă, Oud Noir lasă pe piele o aromă intensă și condimentată.

parfumuri cu oud, Versace
Sursa foto: Pinterest

Tom Ford Oud Minérale

Un parfum puternic și longeviv, Oud Minérale combină aroma plină a lemnului de agar cu o ușoară briză oceanică. Rezultatul este o interpretare fresh originală a tradiționalului parfum lemnos. Datorită acestei arome curate, Oud Minérale devine un parfum unisex pe care îl poți împărți cu iubita ta.

parfumuri cu oud
Sursa foto: Pinterest

Creed Royal Oud

O creație inspirată din elemente care exudă luxul natural precum piele, lemn, marmură și aur, Royal Oud este un parfum exotic și senzual. O bază de lemn de agar care seduce și pe care sunt așezate atent note de lămâie și bergamotă în vârf și cedru libanez în mijloc, accentuând esența lemnoasă.

oud, parfumuri
Sursa foto: Pinterest

Comme des Garçons Parfums Wonderoud

Wonderoud este un elogiu aromat adus rășinei lemnului de agar! Un parfum intens, cu o personalitate distinctă, creat în colaborare cu celebrul parfumier Antoine Maisondieu. Amestecul de note de cedru, lemn de santal, patchouli și vetiver dau naștere unei arome intrigante, caldă și masculină în același timp.

parfumuri cu oud
Sursa foto: Pinterest

Perry Ellis Oud Black Vanilla Absolute

Iată un parfum senzual, exotic și seducător, special creat pentru o seară de distracție în oraș. Acest amestec incitant a fost creat pe bază de lemn de agar, cu note pline de vanilie, ambră și tutun.

parfumuri cu oud
Sursa foto: Pinterest