5 parfumuri masculine pe care să le porți la nuntă

Academia Barbatilor

Pe parcursul unei nunți îți dorești să afișezi cea mai bună variantă a ta. Porți un costum frumos, părul arată perfect și, desigur, abordezi un parfum fabulos. Fie că ești acolo din postura de mire, de cavaler de onoare sau de invitat, trebuie să arăți și să miroși excelent. În acest context, probabil ți-ai pus întrebarea… care sunt cele mai bune parfumuri pe care să le porți la o nuntă?

Ce parfum ar trebui să porți la o nuntă

O nuntă este acel moment frumos în care două persoane își unesc destinele pentru a deveni, metaforic vorbind, una singură. Iar pe parcursul acestui eveniment, persoanele care iau parte la el se îmbracă, de regulă, elegant. La o nuntă vezi costume de top și rochii pe măsură. De aceea, parfumul pe care-l alegi trebuie să fie, la rândul lui, unul de clasă.

În momentul în care mergi la o nuntă trebuie să acorzi o atenție specială parfumului pe care urmează să-l porți. Alegerea unui parfum excesiv de dulce pentru o nuntă care se desfășoară într-o seară călduroasă de vară se va dovedi nepotrivită. În schimb, un parfum care portretizează masculinitatea și oferă prospețime, e o variantă mult mai bună.

Pe de altă parte, o nuntă desfășurată în lunile reci poate duce la abordarea unui parfum un pic mai dulce și mai „cald”, cu precizarea că se aplică aceeași regulă: acesta trebuie să fie elegant, curat, matur. Aceste parfumuri stau mai bine pe piele, prin urmare, ca să poată să-l perceapă, cineva trebuie să stea mai aproape de tine. Aceste parfumuri au un efect misterios și sofisticat, care se încadrează perfect într-un eveniment festiv precum o nuntă.

Alegerea unui parfum care să fie purtat la nuntă nu este foarte dificilă. Asigură-te că parfumul se potrivește cu personalitatea ta și cu ținuta pe care o porți. Iată 5 propuneri de parfumuri masculine pe care să le porți la nuntă:

Christian Dior Homme Intense

Christian Dior Homme Intense

Christian Dior Homme Intense e un parfum fantastic, cu arome dulci și senzații pulverulente. Parfumul se deschide cu arome dense și suave, de lavandă, care creează o „atmosferă” plăcută apoi prin notele de iris, care-i adaugă o prospețime subtilă, pară și ambretă. Pe măsură ce se usucă pe piele, parfumul devine mai lemnos, notele de bază fiind de cedru și vetiver.

Sofisticat și misterios, Christian Dior Homme Intense e un parfum foarte potrivit pentru nunțile din lunile reci. Este un parfum subtil, care nu-i agresează pe ceilalți și care se potrivește foarte bine cu un bărbat care se îmbracă pe măsura eleganței lui.

Chanel Bleu De Chanel

Chanel Bleu De Chanel

Proaspăt, ușor condimentat și tânăr. Acestea sunt caracteristicile de bază ale parfumului Chanel Bleu De Chanel, care se deschide cu note de grapefruit și mentă, plus o aromă piperată, care-i conferă o personalitate ageră. După o perioadă, parfumul devine mai cald, dar își păstrează prospețimea – notele intermediare sunt de ghimbir, iasomie, nucșoară – în vreme ce la final rămân pe piele nuanțe de tămâie, vetiver, mosc alb, paciuli, cedru, labdanum.

Chanel Bleu De Chanel e un parfum foarte potrivit pentru bărbații tineri care merg la o nuntă. E un parfum ce „funcționează” foarte bine în orice anotimp, care definește cu precizie un tânăr aflat între 20 și 30 de ani, acesta fiind obligat să-l asorteze la o ținută elegantă. În același timp, e un parfum ce oferă siguranță, fără a crea impresii neplăcute, dar fără ca prin aceasta să devină un parfum generic.

Creed Viking

Creed Viking

Creed Viking e un parfum masculin, care emană o surprinzătoare aromă de trandafir. De altfel, el propune note foarte proaspete și foarte mentolate de roză, punând în scenă un efect unic. După o scurtă perioadă, menta pălește, permițând trandafirului să iasă și mai mult în lumina reflectoarelor. Alături de aceste două arome se regăsește și o latură condimentată.

Deschiderea e făcută de lămâie, bergamotă și piper roz. Notele intermediare sunt cele despre care vorbeam mai sus: mentă, trandafir bulgăresc și piper negru, în vreme ce notele de bază sunt de paciuli, vetiver și lemn de santal.

Creed Viking e un parfum pentru orice perioadă a anului, trandafirul aducându-l în zona de lux. Abordarea lui la o nuntă trebuie însoțită de o purtare adecvată – masculinitatea și maturitatea lui atrag după sine îmbrăcarea unui costum foarte elegant și o atitudine plină de încredere, care să te facă să ieși din mulțime, în cel mai bun sens. Creed Viking este un parfum pretabil în special pentru mire, care, la propriul lui eveniment, se va afla, desigur, în centrul atenției.

Prada l’Homme

Prada l’Homme

Un alt parfum fantastic, curat și ușor mieros, care se deschide cu note clare, de neroli, cardamon, piper negru și semințe de morcov. Notele intermediare, de geranium, iris, mate și violetă îi adaugă prospețime, dând impresia prezenței unui săpun de lux. Notele de bază sunt de lemn de santal, ambră, cedru și paciuli. Dar parfumul nu se schimbă foarte mult în timp, rămânând proaspăt, curat și masculin. Adică perfect pentru a fi purtat la o nuntă.

Prada l’Homme e un parfum bun de purtat primăvara și vara, fiind inofensiv dar, în același timp, foarte atractiv și notabil, abordabil de către orice bărbat, indiferent de vârstă, câtă vreme acesta afișează o ținută formală.

Dolce & Gabbana The One

Dolce & Gabbana The One

O caldă aromă de ambră și tabac caracterizează acest parfum care propune în deschidere arome condimentate, de busuioc și coriandru, susținute de un strop de grapefruit. După o vreme, grapefruit-ul pălește, făcând loc notelor intermediare de cardamon, ghimbir și floare de portocală, pentru ca, la final, notele de bază de cedru, ambră și tabac să se desfășoare cu lejeritate. Vorbim despre un parfum seducător, în care dulceața se combină perfect cu tabacul, definind masculinitate și forță.

Din acest motiv, Dolce & Gabbana The One trebuie purtat pe parcursul lunilor reci, când poate fi abordat în special de către bărbații mai tineri. Pentru că există o percepție tinerească în acest parfum ce transformă un bărbat de 20 și ceva de ani într-un seducător de clasă.

Citește și: 5 parfumuri pe care să le porți la birou