5 parfumuri pe care să le porți la birou

Academia Barbatilor

În momentul în care alegi un parfum pe care să-l porți la birou trebuie să ai în vedere unele lucruri. Un parfum pentru birou este unul care, de regulă, e mai fresh și mai puțin pretențios. Într-un birou lucrează, de obicei, un anumit număr de oameni într-un spațiu închis, așa că nu-ți poți permite să abordezi un parfum dulce, fiindcă ai putea părea un pic… insuportabil.

Deoarece nu poți depăși un anumit prag atunci când vine vorba despre un parfum purtat la job, am pregătit o listă cu 5 parfumuri care se situează în zona safe. Nu vei vedea mai jos parfumuri fructate, dulci sau care debordează de mosc. Acestea sunt parfumuri proaspete, majoritatea cu note lemnoase, cu un vibe clasic, care este întotdeauna apreciat. Notele pe care trebuie să le cauți pentru un parfum de purtat la birou sunt cele de citrice sau notele verzi. Pentru citrice, caută bergamota, limeta, lămâia sau grapefruitul – toate îți vor da un aer aromatic dar inofensiv, suportabil și agreabil într-un spațiu închis.

Hugo Boss Bottled

parfumuri pentru birou

Hugo Boss Bottled e un parfum clasic, aflat pe piață de o bună bucată de vreme (mai precis din 1998). Acest parfum are o deschidere întrucâtva condimentată, dar înnobilată cu o val de prospețime. E un parfum drăguț și inofensiv, deloc puternic, ci mai degrabă discret, perfect pentru cineva care lucrează într-un mediu aglomerat.

Notele de top de la Hugo Boss Bottled sunt de măr, bergamotă și scorțișoară. Cele de mijloc de geranium, cuișoare și crăițe, în vreme ce notele de bază sunt de lemn de cedru, santal, măslin și vetiver, acestea sporind prospețimea celor de top. Hugo Boss Bottled e mai degrabă un parfum pentru vreme rece, dar strălucește foarte bine și în oricare altă zi a anului.

Hermes Terre d’Hermes

parfumuri pentru birou

Terre d’Hermes e un parfum unic, potrivit celor care merg la birou zilnic. E citric și lemnos, având câteva note individuale care îl transformă într-un parfum matur și bine echilibrat.

Notele de top sunt grapefruit și portocală, acestea fiind cele care generează prima impresie a parfumului, fiind urmate de cele de mijloc – piper roz, frunze de geranium, paciuli și fructe de pădure – care îi definesc o latură cumva condimentată și rafinată. Notele finale lasă pe piele arome de cedru, vetiver și rășină, aducând vibe-ul lemnos al parfumului.

Hermes a avut mare succes cu acest parfum lansat special pentru anotimpul toamnei, dar care poate fi purtat foarte bine tot timpul anului. Când porți Terre d’Hermes miroși ca un profesionist desăvârșit. E un parfum puternic, prin urmare ai grijă la cantitatea aplicată.

Versace Eros Flame

parfumuri pentru birou

Există o legendă fascinantă vizavi de logo-ul Versace, cel cu capul Medusei. Se spune că Gianni Versace ar fi ales Medusa, figura mitologică grecească deoarece aceasta îi făcea pe oameni să se îndrăgostească iremediabil de ea. El a sperat că același lucru se va întâmpla și cu brandul Versace și parfumurile lui.

Eros Flame este un urmaș al parfumului Eros, care a debutat în 2012. E făcut ca un parfum al contrastelor, în care ingredientele de mare calitate se îmbogățesc și se complementează unele pe altele. Versace a optat pentru o sticlă de culoare roșie și nu e de mirare că avem capul Medusei, ca o bijuterie care domină vizual recipientul, atât pe capac cât și pe sticlă. Cu alte cuvinte, e o sticlă menită să întoarcă privirile.

Parfumul se deschide cu note proaspete de citrice italienești – lămâie, mandarină, portocală amară, încălzite de cele de piper negru. Notele de mijloc, aromatice, aduc în prim-plan geraniumul și trandafirul, iar baza intensă propune cedru de Texas, santal și vetiver haitian.

În mod cert, Eros Flame nu e un parfum subtil. Pregătește-te să primești reacții puternice la job, dar cu toate acestea nu e un parfum care să deranjeze colegii, ba dimpotrivă. În plus, versatilitatea lui îl face pretabil și pentru o continuare a programului într-un club de noapte.

Tom Ford Grey Vetiver

parfumuri pentru birou

Tom Ford Grey Vetiver e un parfum foarte curat, iar componenta „vetiver gri” e în acord cu faptul că vetiverul, această plantă cultivată în regiunile tropicale, are o aromă aproape întotdeauna discretă. Iar acesta nu e un lucru rău, ba dimpotrivă. Vetiverul miroase incredibil de bine și pare făcută special pentru birou și alte locuri formale.

Notele din Tom Ford Grey Vetiver sunt (evident) vetiver, flori de portocal, grapefruit, salvie, nucșoară, cuișoare, lemn de ambră și lichen. Remarcăm notele verzi date de vetiver și lichen dar și cele condimentate, oferite de salvie și nucșoară. Există însă și o dulceață proaspătă și subtilă, care vine din florile de portocal. Întreaga combinație formează un parfum excelent și ceva mai ieftin decât majoritatea parfumurilor Tom Ford, despre care știm că sunt, de regulă, un pic mai scumpe.

Issey Miyake l’Eau d’Issey Pour Homme

parfumuri pentru birou

Issey Miyake l’Eau d’Issey Pour Homme e un parfum clasic și popular, cunoscut pentru prospețimea lui, care-l face perfect pentru birou, dar și pentru purtarea lui pe timp de vară și, în general, în zilele calde.

Notele de top sunt de yuzu, coriandru, chiparos, mandarin, salvie și verbena, cele de mijloc aduc în prim-plan crinii de apă, nucșoara, șofranul, scorțișoara, iar cele de bază provin de la tutun, ambră, mosc, santal, vetiver și cypriol. Aparent, un haos de arome, dar toate funcționează împreună extrem de bine. Am mai adăuga și faptul că Issey Miyake l’Eau d’Issey Pour Homme e un parfum foarte accesibil, cu prețuri decente.

Citește și: Cum deosebești parfumurile de vară de cele de iarnă