5 parfumuri pentru bărbați de purtat de Sărbători

Academia Barbatilor

E vremea să petrecem, odată cu Crăciunul și cu intrarea într-un nou deceniu al mileniului. Și dacă te-ai pus la punct cu garderoba, știind deja ce urmează să porți pentru a întâmpina Sărbătorile de iarnă cu stil, acum să vedem ce parfum urmează să abordezi în perioada următoare. Ți-am pregătit mai jos 5 parfumuri de purtat pe parcursul Sărbătorilor de iarnă.

Tom Ford Tobacco Vanille

tom ford

Un parfum de excepție, perfect pentru perioada de Crăciun. Chiar dacă numele trimite spre tabac și vanilie, acesta te poate induce în eroare, deoarece notele de scorțișoară și miere sunt mult mai puternice, fiind prevalente. Dacă e să-l „disecăm”, însă, vom descoperi note de top de tabac și condimente, note intermediare de fasole tonka, vanilie și cacao și note de bază lemnoase și de fructe uscate.

O apă de parfum (mai light, așadar, ca un parfum, având o concentrație de 8-15%) ideală pentru toamnă și pentru nopțile de iarnă. O alegere versatilă și un parfum bun de purtat atât la ținutele casual cât și la cele formale. Și, cea mai mare calitate, „durează” peste 20 de ore.

Thierry Mugler A*Men

thierry mugler

Un clasic. Și, în același timp, un generator de complimente. Porți și experimentezi magia unei combinații de smoală și cafea. Notele de top vin ca o avalanșă – lavandă, mentă, bergamotă, după care, cele de mijloc pun în prim-plan bizarul gudron, potolit rapid de cafea, dulce și cu miresme de ciocolată, și de paciuli. La final, notele de bază merg pe aceeași direcție: fasole tonka, ciocolată, vanilie, caramel și mosc.

După dulceața ingredientelor ai crede că are efecte leșinătoare, dar nu te lăsa indus în eroare de asta: parfumul e mai masculin decât ai crede. Și e perfect pentru lungile nopți de iarnă, fiind puternic (nu aplica mult!) și „rezistent”.

Dior Homme Intense

dior homme

Un parfum despre care s-a vorbit mult, dar care, în realitate, este o versiune mai intensă a clasicului Dior Homme. Ceea ce îl face mai pretabil pentru lunile de iarnă. „Originalul” e ceva mai seducător, dar „fratele” lui nu se lasă mai prejos. Se deschide cu note de lavandă, se continuă cu cele de iris, ambretă și pară și se încheie cu cedru de Virginia și vetiver.

Dior Homme Intense e un parfum care se poate purta în cluburi și baruri, la petreceri și evenimente ce se desfășoară pe timp de toamnă sau iarnă. Durata de „viață” a unei aplicări este de peste 12 ore.

Issey Miyake L’Eau Super Majeure D’Issey

issey

Acum doi ani, Issey Miyake a lansat Majeure D’Issey, o reinterpretare a legendarului parfum Issey, care se focusează pe puterea apei. Anul trecut, Super Majeure s-a întors, cu o nouă imagine, pe aceeași temă.

Inspirat de salinitatea mării, de plajele bătute de vânt și de focurile de tabără, Super Majeure te învăluie ca o vijelie de Atlantic, înainte de a-ți lăsa, ca amintire, note de salvie și rozmarin. Un parfum-semnătură, bun de purtat noaptea, ambalat într-o sticlă elegantă și foarte bun de asortat unei ținute elegante, de Sărbători.

Carolina Herrera CH Men Prive

carolina herrera

Ai de gând să porți o haină de piele în această iarnă? Atunci trebuie să o complementezi cu un parfum de seară cald, sexy și profund. Alegerea cea mai potrivită este Carolina Herrera CH Men Prive, parfumul care te ajută să te relaxezi și să te bucuri de locul în care te afli, fie că acesta e marcat de o întâlnire romantică sau de petrecerea de Crăciun a companiei.

Notele de top sunt de grapefruit, pomelo și whiskey, cele de mijloc – un amestec de lavandă, salvie, cardamon și cimbru roșu, în vreme ce notele de bază te dezmiardă cu benzoină, fasole tonka și, desigur, piele. Un parfum ideal pentru serile casual de iarnă, care durează mai mult decât ai crede: peste 8 ore.

Citește și: 5 parfumuri cu oud de purtat în această iarnă