5 parfumuri pentru bărbații cu personalități distincte

Academia Barbatilor

Parfumul perfect este cel relevant pentru stilul tău de viață. Nu va fi doar un parfum care să acopere mirosul neplăcut de transpirație care apare pe parcursul zilei sau cel care te împrospătează după câteva exerciții la sala. Va fi un parfum care să facă parte din rutina zilnică – job sau sport, unul care să fie complementar cu obiceiurile tale.

Prin urmare, mai întâi ar trebui să te cunoști foarte bine pe tine însuți. Ce gen de bărbat ești? Ești un profesionist? Un atlet? O persoană academică? Una căreia îi place să petreacă mult timp afară? Un tip care socializează, face networking, se face cunoscut? Acestea sunt întrebări importante, înainte să știi ce gen de parfum să abordezi. Hai să vedem 5 parfumuri pentru 5 tipuri distincte de personalități masculine:

Pentru ambițiosul în profesie: Paul Smith Extreme

paul smithEști genul care vrea să-și facă un nume și care înfruntă cu curaj competiția. Tot ceea ce pui pe tine, de la pantofii bine lustruiți la cravata călcată „vorbește” despre grija pe care o acorzi propriei persoane. În acest caz, nici parfumul nu ar trebui să fie altfel.

Parfumul profesionistului clasic avea de regulă note grele de lemn de cedru sau stejar, eventual cu nuanțe de tabac. Dar în vremurile moderne, acest gen de parfumuri au devenit pe undeva anacronice, odată au apariția noului val de profesioniști.

De aceea, foarte potrivit pentru aceste cazuri este parfumul Paul Smith Extreme, un compendiu de mirodenii și ierburi care aduc nuanțele încrederii pe pielea tânărului profesionist. E o aromă nouă și incitantă, în același timp foarte echilibrată.

Aruncând o privire rapidă asupra recenziilor, constatăm că în favoarea acestui parfum apar comentarii frecvente care spun că „este proaspăt și atipic. Durează foarte mult și conferă un miros unic, în funcție de persoană”. Sau: „Nu e foarte puternic și nici prea ușor. Primesc întotdeauna complimente când port acest parfum”.

Pentru iubitorul de natură: Hugo Energise

hugo energise parfumuriDacă ești genul de bărbat care-și petrece cea mai mare parte a timpului în aer liber, genul care în pădure sau pe munte se simte ca acasă sau genul care e super-îndrăgostit de natură, atunci știi că e destul de dificil să găsești un parfum care să se muleze pe personalitatea ta și să vorbească despre aceasta.

Multe companii producătoare de parfum și-au dorit de-a lungul anilor să replice esența miresmelor naturii iar unele au fost chiar foarte aproape să reușească. Una dintre parfumurile care pot pretinde acest lucru este Hugo Energise, by Hugo Boss – autentic, cu nuanțe lemnoase, un miros de mușchi de pădure care degajă esența iubitorului de natură.

Bărbatul care-și petrece timpul afară se va obișnui rapid cu sugestia aromelor de citrice și fructe exotice împrăștiate peste tonurile de pământ, cu note de bază de lemn și vanilie. Acest parfum s-a dovedit a fi popular printre cei care stau în natură și care au sentimentul că „poartă ceva diferit”.

Pentru bărbatul subtil: Yves Saint Laurent L’Homme

l'homme parfumuriDacă ești genul de bărbat care ia în derâdere îngrijirea masculină, consideră că e timp pierdut cel petrecut în fața oglinzii și nu acordă o importanță majoră parfumului (deși își dorește să miroasă bine) atunci să găsești un parfum potrivit și subtil, care să emane un miros discret, e cel mai greu lucru. Dar nu e totul pierdut.

Parfumul ideal pentru tine este cel compus din ingrediente simple, ceea ce înseamnă că nu vei răspândi buchete florale extravagante sau nuanțe condimentate dar, în același timp, că va avea un efect plăcut. În caz contrar… care ar mai fi sensul?

Candidatul ideal pentru acest tip de parfum este Yves Saint Laurent L’Homme – o îngemănare între mirodeniile subtile și notele de lemn, cu numai o nuanță florală, care zace undeva în spate. O excelentă combinație pentru cineva care vrea să rămână în zona sigură a unui parfum de calitate, fără să se transforme într-o reclamă umblătoare.

Cu greu găsești opinii negative despre acest parfum printre bărbații care l-au încercat și îl iubesc. Comentariile variază de la „E incredibil. Am o colecție de parfumuri dar acesta e cel mai bun” până la ”Nu știu cum să descriu mai bine acest parfum și să folosesc alt termen decât sexy”.

Pentru bărbatul artist: Polo Black, by Ralph Lauren

polo black parfumuriSă nu crezi că am uitat de faptul că printre personalitățile masculine se află suflete creative și complicate. În mod natural, cei care au o dispoziție artistică vor dori ceva diferit, excitant, cu un punct de vedere – adică exact ca ei.

Având la dispoziție atât de multe branduri din care să alegi, întrebarea care se pune este de unde să începi? Totul depinde de genul de atmosferă originală pe care vrei să o sugerezi în legătură cu propria ta persoană. Iar noi sugerăm că o alegere foarte bună în acest sens este Polo Black, de la Ralph Lauren.

Însuși numele – Ralph Lauren – poartă suficient de multă greutate pentru a te convinge. Însă dacă nu ești totuși pe deplin convins, ia aminte că acest parfum este un amestec unic de elemente lemnoase și aromatice, „împachetate” în arome de mango, paciuli, salvie și pelin, menite, deopotrivă, să te definească.

„Un miros incredibil! O aromă inițială puternică, perfectă pentru a stabili un parfum proaspăt și fin”. ”Dintre parfumurile Ralph Lauren, îl recomand cel mai mult” – iată doar două opinii despre acest parfum care deosebit, care se mulează pe personalități deosebite.

Pentru bărbatul ideal: Cool Water by Davidoff

cool water parfumuriPoate că nu te încadrezi în niciun tipar sau poate pur și simplu cauți un parfum universal, versatil, care să se potrivească oricărei situații. Pe scurt, un parfum de fiecare zi. Sunt mai multe recomandări pentru această situație dar una dintre cele mai bune este clasicul Cool Water by Davidoff.

Cel mai bun lucru care se poate spune despre acest parfum (pe lângă că nu e deloc scump) este că e unul activ care „face” ceea ce „spune”. Pe scurt, e proaspăt, e cool, are un miros masculin, cu un amestec de mentă, lavandă și rozmarin – ca note de vârf, perfect pentru o aplicare cotidiană.

Cool Water e un parfum cu o longevitate certă și, am spune, rară. Iar opiniile celor care l-au folosit și i-au rămas fideli, spun totul despre el: „Când am dat prima dată cu nasul de el, prin anii ’90, recunosc că parfumul a avut factorul wow. Revenind la vremurile prezente, nu înțeleg ce este în capul producătorilor de parfumuri de nișă, că tare mult mai copiază acest Cool Water”. Q.e.d.

Citește și un scurt ghid al parfumului: de ce să folosești un parfum, tipuri de parfumuri, cum să cumperi un parfum