5 parfumuri pentru bărbații de 18 ani

Academia Barbatilor

Când ajungi la vârsta de 18 ani vrei să arăți perfect și să afișezi cea mai bună versiune a ta. La 18 ani ești regele lumii. Te îmbraci drăguț și poate chiar mergi la sală. Dar dincolo de aceste lucruri, care pot fi reale sau… aspiraționale, există un lucru pe care-l poți face foarte ușor: să porți un parfum incredibil de bun. Rămâne doar să vedem care sunt cele mai bune parfumuri pentru un tip care a împlinit 18 ani.

La 18 ani, un bărbat ar trebui să caute un parfum versatil, cu o aromă general plăcută și care nu ar trebui să fie foarte scump. Iată 5 parfumuri care s-ar încadra în această tipologie, și pe care le poți aborda dacă ai trecut de „marea barieră” a celor 18 primăveri:

Versace Dylan Blue

versace dylan blue

Versace Dylan Blue e un parfum cu un miros proaspăt și puternic. Se deschide cu accente citrice și acvatice, de o prospețime revigorantă și cu un ușor iz amar, provenit de la notele de grapefruit. Acestea se transformă apoi într-o zonă mai piperată, cu note de bază sărate, de mosc. La final rămâne o aromă acvatică, amestecată cu note de ambroxan. Un parfum versatil, pentru care în mod cert vei fi complimentat.

Totodată, un parfum „albastru”, ceea ce înseamnă că aromele sale acvatice îl recomandă cu precădere pentru anotimpul cald, deși există un „ceva” în Versace Dylan Blue care te face să-l porți pe parcursul întregului an. Cu mențiunea că, totuși, iarna s-ar putea să nu fie întotdeauna cea mai bună alegere. Preț (100 ml): 144 lei.

Giorgio Armani Acqua Di Gio Profumo

acqua di gio

Un alt parfum acvatic, cu note bogate și adânci, ce se deschide în mod citric (bergamotă), după care oferă un adaos floral (geranium, salvie și rozmarin), care-i conferă profunzime. Baza e formată din note verzi, condimentate (paciuli și tămâie), ce întregesc un parfum care în mod cert nu va trece neobservat.

Acqua di Gio Profumo se poartă cu precădere în lunile de vară, când prospețimea lui se ridică la cele mai înalte cote. Pe de altă parte, zona bogată și profundă îl recomandă și pentru zilele mai reci de toamnă, în special pentru seară. Preț (75 ml): 330 lei

Dior Sauvage

dior sauvage

Dior Sauvage e unul dintre cele mai populare parfumuri de pe piață, iar motivele sunt multe, principalul fiind acela că este un parfum foarte versatil. Notele de deschidere sunt proaspete și condimentate, de coriandru și lavandă. Acestea se transformă în altele și mai condimentate, scoase în evidență de paciuli, piper roz, vetiver, geranium și lavandă, iar cele de bază sunt de ambroxan, labdanum și lemn de cedru.

Parfumul e un adevărat magnet de complimente, făcând ravagii în rândul doamnelor. Un bărbat tânăr nu poate da niciodată greș cu Dior Sauvage, care e pretabil în special pentru lunile de iarnă, fiind un parfum foarte puternic, dar, la fel de bine poate fi purtat și vara. Merge purtat la școală, la job sau la o întâlnire, puține fiind situațiile în care Dio Sauvage să nu se potrivească. Preț (60 ml): 369 lei.

Paco Rabanne One Million

Paco Rabanne One Million

Dacă-ți plac aromele mai dulci, atunci vei fi un tânăr de… milioane în momentul în care vei purta Paco Rabanne One Million. Parfumul se deschide cu o „zonă” dulce, fructată și ușor mentolată. Când începe să se usuce, devine și mai dulce, dar, în același timp, foarte plăcut, grație notelor condimentate, de scorțișoară, piele și ambră. Notele de bază sunt cele de lemn alb, ambră și paciuli.  De remarcat este faptul că doar o cantitate mică din acest parfum asigură o „longevitate” considerabilă pe parcursul zilei.

Poți purta Paco Rabanne One Million pe timp de iarnă sau în zilele reci, fiind un pic cam dulce pentru cele călduroase, de vară. E un parfum pretabil pentru seară, în special atunci când temperaturile nu sunt foarte generoase. Preț (100 ml): 304 lei.

Yves Saint Laurent La Nuit De l’Homme

Yves Saint Laurent La Nuit De l’Homme

Un alt parfum popular, perfect pentru a fi purtat în perioadele reci, cu precădere toamna și iarna. Este ușor dulce, seducător, de aceea e recomandabil pentru a fi abordat seara, în special dacă mergi la o întâlnire romantică. Un parfum care primește multe complimente și care-ți pune în evidență cea mai bună versiune personală.

Yves Saint Laurent La Nuit De l’Homme se deschide cu o notă grea, de cardamon, acompaniată de alte câteva note proaspete, de bergamotă. După o vreme, cardamonul este înlocuit de un parfum masculin de lavandă, acompaniată de lemn de cedru, în vreme ce notele de bază, remanente, sunt lemnoase și dulci: ambră, vetiver și cumarină. Preț (60 ml): 229 lei.

Citește și: 5 parfumuri pe care să le porți la birou