5 pași spre o casă minimalistă

Academia Barbatilor

Probabil știi acele poze cu case minimaliste în care pare că nu locuiește nimeni. Noi îți nu doar îți spunem că foarte mulți oameni locuiesc în asemenea case, ci că poți și tu. Secretul stă în acești 5 pași spre o casă minimalistă.

Și nu uita că și grădina ta trebuie să se alinieze la aceleași standarde, iar specialiștii de la El Jardin de Daniel te pot ajuta cu servicii de amenajare peisagistică dar și cu îngrijirea săptămânală a grădinii tale.

Previne înainte să repari

living minimalist

Sursă foto: Pinterest.com

Înainte să vorbim despre ce trebuie să faci ca să mai scapi de lucruri, ori să le organizezi mai bine, trebuie să cumperi din start mai puțin. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți setezi un scop dintr-o anumită cantitate, ci dimpotrivă, din calitate.

Când te gândești să mai cumperi ceva, încearcă să-i găsești deja un spațiu și întreabă-te dacă chiar ai nevoie de acel obiect. Un blender poate suna foarte atrăgător, de exemplu. Cu el îți poți face smoothie-uri de toate aromele și culorile, cu fructe sau legume și multe altele. Dar îl vei folosi oare atât de des încât să merite cumpărat? Știi câte piese are și cât timp îți ia să-l speli?

Altfel, alternativa în acest caz ar putea fi, pur și simplu, să găsești un loc unde fac smoothie-uri bune și să mergi acolo de fiecare dată când ți-e poftă de el. Nu mai ai nimic de spălat și s-ar putea să fie chiar mai ieftin pe termen lung.

Fă pe cineva fericit cu lucrurile pe care nu le mai folosești

Acum că ai încetinit un pic cumpărăturile, ai timp să faci curat prin casă. În afară de hainele sau obiectele pe care le păstrezi pentru sezoanele următoare, ar trebui să te poți despărți de orice nu ai folosit măcar o dată în ultima lună. A ține lucrurile în dulap doar pentru că te gândești că s-ar putea să le folosești cândva nu este de preferat, pentru că până atunci nu fac decât să atragă praf și să-ți consume ție timp.

A scăpa de lucruri poate fi greu, mai ales dacă te gândești cât ai plătit pentru ele odată. Încearcă însă să te gândești că, în ciuda banilor, ele nu-ți aduc acum niciun bine. În schimb, poate găsești pe cineva care chiar are nevoie de ele și, cine știe, îl faci mai fericit decât crezi.

Cumpără mai puțin și neapărat de calitate

colț living minimalist, fotoliu

Sursă foto: Pinterest.com

Când vorbim despre case supraîncărcate, nu ne referim doar la mobilă, ci și la frigider, dulapul cu provizii, rafturile de toate felurile și așa mai departe. Despre orice ar fi vorba, ar trebui să te ții de această regulă: puțin și de calitate.

Astfel nu te vei mai împiedica de lucruri inutile. Deseori oamenii nu țin la lucruri tocmai pentru că au fost ieftine, ori le-au luat la ofertă. Cumpără, în schimb, doar acele obiecte pe care ți le dorești cu adevărat și de care vei fi dispus să ai grijă. Obiectele ieftine, care dau impresia că nu merită să le îngrijești pentru că oricum nu valorează mult, nu-ți vor ocupa decât și mai mulți bani, energie și spațiu care ar putea fi liber.

Învață să previi haosul

Și dacă tot am pomenit de casele minimaliste, ce crezi că îi face pe oameni să le asocieze cu case nelocuite? Ei bine, acestea nu doar că nu sunt pline de lucruri, ci sunt și nemaipomenit de curate. Știi ce trebuie să faci. Nu vrem să-ți spunem noi o dată la cât timp să-ți faci curat în casă, însă ai grijă să o faci ca să previi curățenia, nu abia atunci când ți-e frică să mai umbli descălțat.

În plus, vei vedea că fără lucrurile de prisos nu numai că totul va merge mult mai repede, dar îți va și face mai multă plăcere. Nu vei mai pierde la fel de mult timp ștergând lucruri de praf, nici să le muți înainte să dai cu aspiratorul.

Sortează orice intră în casă

Nu mai aștepta acea zi pe săptămână în care îți propui să faci orice e nevoie pentru casă. Asta nu va face decât să-ți scadă și mai tare cheful. Astfel, vei face asta cu și mai puțină plăcere. În schimb, obișnuiește-te să rezolvi problemele una câte una, chiar în momentul când apar.

Ai gătit? Atunci spală vasele imediat. De ce să le lași să se adune, să te streseze doar gândul că ai de spălat o chiuvetă plină de tigăi? Te-ai întors de la magazin cu buzunarul plin de bonuri? Nu le mai lăsa pe masă, ci aruncă-le imediat cum le vezi. Ai prins ideea. Scăpând de sarcini cât mai repede, vei salva, de fapt, mult mai mult timp. Totodată, acum vei avea timp să te bucuri de weekend, pentru că vei fi făcut curățenie încă din timpul săptămânii.