5 personaje din Urzeala Tronurilor care trebuie să supraviețuiască ultimului sezon

Academia Barbatilor

Fanii serialului Urzeala Tronurilor își amintesc de primul sezon, în care Ned Stark, protagonistul de până atunci, a fost ucis cu sânge rece, făcându-i pe toți să se întrebe ce-i cu serialul acesta? După care a apărut o sintagmă devenită celebră: „Când joci în Game of Thrones, ori câștigi, ori mori”. Nu există alternativă. Iar după Ned Stark au urmat alte și alte personaje, trimise la „culcare” pe neașteptate.

Nimeni nu s-a aflat în siguranță în Urzeala Tronurilor. Putea să fie un personaj simpatic, antipatic sau neutru… Nici măcar cei trei dragoni ai lui Daenerys n-au rămas în formație completă. De aceea, în scurtul timp care a rămas până la lansarea celui de-al optulea și ultimul sezon, care va avea loc în 2019 și va fi difuzat pe HBO, toată lumea se întreabă: cine va supraviețui până la final?

Zvonurile și informațiile scăpate pe la colțuri confirmă faptul că Jorah Mormont este foarte probabil să rămână în viață. La fel de bine, se presupune că un personaj negativ, precum diabolica Cersei Lannister, va fi, în cele din urmă, eliminat. Dar cele 5 personaje pe care fanii îi văd în viață la finalul serialului, considerând că ele trebuie să supraviețuiască, sunt următoarele:

Tyrion Lannister

personaje urzeala tronurilor

Foto: HBO

Fără-ndoială, Tyrion este cel mai popular personaj din Urzeala Tronurilor, iar fanii serialului au amenințat deja cu revolte masive în cazul în care băiatul bun din ticăloasa familie Lannister dă colțul. Transformarea lui Tyrion n-ar fi fost completă dacă el ar fi murit într-un sezon precedent. Iar în acest moment, toată lumea așteaptă să vadă cum un bărbat atât de mic (și de inteligent) va triumfa asupra propriei familii și a propriei moșteniri. Dacă cineva poate să „câștige” Urzeala Tronurilor, atunci el are toate ingredientele.

Lord Varys

personaje urzeala tronurilor

Foto: HBO

Dacă majoritatea personajelor ce fac parte din lumea pur politică a Urzelii Tronurilor sunt ucise fără scrupule, Lord Varys a păstrat în permanență o distanță sănătoasă între el și oricine altcineva. Varys joacă întotdeauna după propriile reguli, asigurându-și de fiecare dată o variantă de ieșire. Dacă va apărea cineva care să-l ucidă, atunci acțiunea trebuie să fie măreață. Sau să existe un eveniment major. Fiindcă Lord Varys nu e genul de personaj care să moară din… orice.

Samwell Tarly

personaje urzeala tronurilor

Foto: USA Today

Multă lume a realizat că loialul și durduliul Samwell Tarly e mai mult sau mai puțin un personaj introspectiv, care pare a-l reprezenta pe scriitorul George R.R. Martin, autorul romanelor. Orice e posibil, deci Samwell ar putea avea parte de o moarte de erou, sacrificându-se pentru a-i salva pe Gilly sau Baby Sam. Dar, dincolo de asta, Martin are un cuvânt important de spus în diagrama serialului, și e puțin probabil că s-ar elimina pe „el însuși”.

Jon Snow

jon snow personaje urzeala tronurilor

Foto: HBO

Ca să fim cinstiți, Jon Snow a murit deja o dată, revenind din lumea de dincolo doar pentru a fi în continuare protagonistul serialului, încă de când ne-a părăsit tăticul Ned. Dacă tot am fost obișnuiți cu diverse personaje eliminate când te așteptai mai puțin, pe parcursul celor 7 sezoane de până acum, e greu de crezut că tocmai într-al optulea, un personaj atât de longeviv, de charismatic și de pozitiv precum Snow (nu lua în considerare ultimele două caracterizări) va fi ucis la spartul târgului.

Sansa Stark

personaje urzeala tronurilor

Foto: Time

Dintre cele trei progenituri ale familiei Stark rămase în acțiune, Sansa pare cea mai în pericol să părăsească scena în ultimul sezon. Dar, dincolo de faptul că actrița Sophie Turner și-a făcut în 2018 un tatuaj pe care apoi l-a regretat (și care a stârnit o mulțime de interpretări, din moment ce și-a bătut în cerneală propoziția „The pack survives”, care presupune că familia Stark rămâne intactă), supraviețuirea s-ar putea să-i fie garantată de un instinct politic special, învățat de la Littlefinger, care-i permite să se poziționeze întotdeauna într-o poziție securizată.

Tu ce personaj crezi că va rezista până la finalul sezonului 8 din Urzeala Tronurilor?

Citește și despre 7 filme celebre din care să te inspiri în privința stilului masculin