5 piese cheie pentru garderoba de tranziție

academia barbatilor

Garderoba de tranziție este, de fiecare dată, o provocare pentru noi, bărbații. Dacă femeile sunt mai experimentate în abordarea straturilor vestimentare, pentru noi, simplitatea este cea mai sigură soluție. Însă nu și toamna. Acum e momentul să ne exersăm creativitatea și să înlocuim hainele de vară cu unele ceva mai groase, dar nu excesiv de călduroase, fără ca acest lucru să ne afecteze stilul. Pentru a ușura misiunea domnilor, am ales 5 piese vestimentare indispensabile garderobei de tranziție.

Jachetele și trenciurile impermeabile, ideale pentru vremea capricioasă

Zilele de toamnă aduc vreme imprevizibilă, iar jachetele impermeabile sunt o soluție de stil extrem de practică. Noile modele fisherman sau bomber din materiale rezistente la apă sau bumbac cerat nu ar trebui să lipsească de pe lista pieselor tale de toamnă. Poți alege un model parka peste costumul de haine sau poți merge pe variante mai sport în ținute smart casual.

garderoba de tranziție, piese cheie, trenci impermeabil
Sursa foto: Pinterest

Ghetele sunt nelipsite în garderoba de tranziție

Când ajungem la capitolul încălțăminte, lucrurile se complică în perioada de tranziție de la vară la iarnă. Ghetele sau bocancii sunt variantele care te vor scoate din încurcătură și din vremea rea. Pentru un stil off-duty, completează ținuta alcătuită din jeans și jachetă din piele, cu o pereche de bocanci masivi. Pentru costumul de birou sau pentru o ținută smart casual, mizează pe puterea ghetelor Chelsea, din piele neagră. Acestea se adaptează, fără efort, în orice situație vestimentară.

piese cheie, ghete Chelsea
Sursa foto: Pinterest

Investește într-o jachetă tip cămașă!

Una dintre cele mai importante piese din arsenalul de tranziție este jacheta de tip cămașă sau așa-numita overshirt. În zilele mai călduroase, când o jachetă clasică ar crea un disconfort termic, jacheta cămașă poate fi aruncată nonșalant peste un tricou, asigurând protecție și confort. În egală măsură, în zilele reci, poate fi înglobată într-o ținută stratificată, ca strat de mijloc între o cămașă și o geacă matlasată. Optează pentru modele din lână sau bumbac plin, în nuanțe de pământ sau carouri Buffalo.

garderoba de tranziție, jacheta cămașă
Sursa foto: Pinterest

Înlocuiește hainele în culori tari cu piese în nuanțe intense!

Aici vorbim despre o tendință cheie ce se aplică pieselor de tranziție. Culorile dau tonul garderobei în orice sezon. Și pentru că toată vara am mizat pe nuanțe tari, toamna este momentul să domolim paleta cromatică cu tonuri de pământ sau nuanțe intense, mai rafinate și mult mai ușor de abordat. Combină piese în tonuri de ruginiu, burgundy, muștar și verde stins cu denim indigo și încălțăminte din piele neagră.

culori de toamnă, muștar, burgundy
Sursa foto: Pinterest

Alege haine din materiale pline, pentru garderoba de tranziție!

Vremea schimbătoare nu trebuie să te facă să renunți la stilul tău. Pur și simplu, găsește un substitut adaptat sezonului pentru piesele de vară. Înlocuiește jeanșii subțiri cu modele din denim plin, pantalonii chino cu pantaloni din twill, cămășile din bumbac cu cele din flanel sau denim, tricourile cu malete. Practic, poți merge pe aceleași combinații vestimentare dar cu piese din materiale mai groase, adaptându-ți ținutele pentru sezonul de tranziție, fără a face compromisuri de stil.

garderoba de tranziție
Sursa foto: Pinterest