5 piese cheie pentru stilul business casual

academia barbatilor

Nu-i așa că astăzi poți merge la birou mult mai relaxat? Mai ales dacă e vineri! Stilul business casual a făcut fericiți mulți bărbați din marile corporații. Pentru că rigiditatea costumului office a fost înlocuită cu un stil mai relaxat însă suficient de formal pentru ținuta de birou. Mulțumită inițiativei, din 1980, a unor companii din Silicon Valley, în care lucrau predominant bărbați și care puneau accent pe rezultate mai mult decât pe imagine, costumul a fost înlocuit cu pantaloni chino și tricouri polo. Astfel, oamenii care se simțeau bine în hainele lor au avut un randament foarte bun al muncii prestate. Totuși, asta nu înseamnă că poți merge la birou în joggers și hanorac. Dar o ținută cu aer casual, care să afișeze stil și respect este alegerea perfectă pentru office în zilele noastre. Ținutele alcătuite din piese separate – un sacou nestructurat, eternii chinos, un tricou polo și sneakers – îți pot crea o imagine care va fi apreciată.

5 piese cheie pentru stilul business casual

Pantalonii chino

Spre deosebire de blugi, care sunt mult pre casual, pantaloni chino rămân o alegere demnă pentru office wear. Însă ai grijă să alegi variantele pe culori închise, negru, gri cărbune, bleumarin care sunt mai formale și, în plus, au un efect de subțiere și alungire a siluetei. Cei cu pense sau cu tiv sunt, de asemenea, mai aproape de zona smart spre deosebire de variantele cu manșetă.

stilul business casual, pantaloni chino

Sursa foto: Pinterest

Blazerul cu croială lejeră

Un blazer este mult mai casual decât un costum de haine, în special variantele nestructurate, din materiale texturate precum jerseu sau lână. Deși au un aspect relaxat, pot da acea notă smart unui ansamblu vestimentar cu tricou și pantaloni clasici sau chiar jeans.

stilul business casual, blazer

Sursa foto: Pinterest

Cămașa Oxford

Dacă vrei să păstrezi eticheta la birou, totuși să ai o atitudine relaxată, alege o cămașă Oxford în locul unui tricou din bumbac. Gulerul moale este un element de luat în considerare care accentuează look-ul casual. O variantă de guler îngust este mai contemporană și mai puțin pretențioasă, dar poate fi prea mic pentru un nod de cravată (în caz că vrei să porți una).

stilul business casual, cămașa oxford

Sursa foto: Pinterest

Tricoul Polo

La fel ca și pantalonii chino, tricoul polo este o piesă reprezentativă pentru stilul business casual. Gulerul descheiat plasează această piesă vestimentară undeva între cămașă și tricou. Alege unul în culori neutre și evită modelele cu logo-uri, care duc ținuta spre zona sport.

stilul business casual, tricou polo

Sursa foto: Pinterest

Sneakers / Smart Trainers

Sneakerșii albi sau alți pantofi sport din piele închisă la culoare sau din piele întoarsă, cu o linie simplă și un design curat pot înlocui cu succes variantele de dress shoes. În plus, fac pereche bună cu chinos. În felul acesta, obții mai mult confort fără să-ți compromiți imaginea.

stilul business casual, sneakers

Sursa foto: Pinterest