5 piese retro care nu trebuie să îți scape sezonul acesta

Academia Barbatilor

Probabil ai observat că piesele retro sunt la mare căutare acum. Ai grijă totuși, căci asta nu înseamnă că orice jachetă ponosită are același potențial. Ți-am scris în acest articol despre 5 piese retro care nu trebuie să îți scape sezonul acesta. Te provocăm să le porți și tu!

Jacheta din satin

 

jachetă din satin cu elastic

Sursă foto: mrporter.com

În era minimalism-ului și a industriei de fast fashion, ai nevoie de o asemenea jachetă pentru a face un statement. Un bomber jacket va fi mereu cea mai sigură alegere. Croiala este nemuritoare, conducând-o cu succes spre una dintre cele mai versatile articole vestimentare pentru bărbați.

În acest caz, nu mai ai nevoie decât de o pată de culoare, iar culorile puternice sunt de dorit. Pentru un caracter retro și mai puternic, nu te sfii să porți satin. Acesta este cunoscut pentru felul în care lucește în funcție de lumină, iar tu vei fi cunoscut prin felul în care vei străluci.

Cămășa cu mânecă scurtă

 

cămașă retro cu mânecă scurtă

Sursă foto: mrporter.com

Recunoaște, ce poate fi mai retro decât o cămașă cu mânecă scurtă, care pe deasupra are și  imprimeu? Este opusul tuturor regulilor prezente astăzi în magazine: unicolor, neutru, nuanțe calde și multe altele.

Totodată, nu-ți face griji dacă nu te simți în stare să porți o asemenea cămașă și satin în același timp, de exemplu. Secretul în a purta piese retro în ziua de astăzi este tocmai să le combini cu piese contemporane.

 

jachetă retro bărbați

Sursă foto: mrporter.com

 

Astfel, una ori două piese retro sunt destul pentru a arăta că ești nostalgic și ai stil, fără să pari ca și cum te-ai fi trezit dintr-odată în viitor. Lasă ca restul ținutei să fie compus din piese minimaliste, tocmai ca impactul celor retro să fie și mai mari.

Sneakers

 

sneakers Nike retro

Sursă foto: mrporter.com

 

Nu vorbim despre sneakerși doar pentru că ne plac atât de mult, ci și pentru că sunt dovada vie că piesele retro au viață veșnică. De exemplu, Nike Air Max au fost pentru prima oară lansați în 1987. Deși de-a lungul timpului au fost îmbunătățiți și adaptați, nu este nicio îndoială că au la fel de mult farmec și astăzi.

În plus, brandurile de sneakers au grijă în permanență de bărbații mai nostalgici, așa că o dată la ceva timp lansează chiar modele retro, cât mai fidele primelor prototipuri.

Ochelari de soare

 

 

ochelari de soare retro

Sursă foto: mrporter.com

 

Ca în orice ținută, accesoriile vor face diferența. Și în acest caz ochelarii de soare vor fi piesa de rezistență. Ai nevoie de rame aurii, unite în partea superioară. Nici lentilele colorate nu ar trebui să treacă neobservate atunci când vânezi perechea perfectă.

Șosete albe

 

șosete albe retro

Sursă foto: mrporter.com

 

O altă piesă retro la fel de ușor de introdus în orice ținută contemporană sunt șosetele albe, care promitem că nu vor trece neobservate. Dacă vrei să mergi un pas și mai departe, alege unele cu dungi, eventual chiar în contrast cu restul ținutei. Tu ești regele scenei!