5 plante de interior care nu au nevoie de multă atenție

Academia Barbatilor

Înainte erau bibelourile, acum sunt plantele cele mai râvnite obiecte de decor. Plantele de apartament vin cu responsabilități, însă odată ce le cunoști, vei vedea că nu e chiar atât de greu să le întreții. Efectul decorativ asupra oricărei camere este unul evident.

Experții în amenajări peisagistice de la El Jardin de Daniel te pot ajuta cu sfaturi legate de tipul de plante care sunt potrivite pentru casa ta în funcție de  lumină, umiditate și alte condiții specifice. Tot ei se pot ocupa și de îngrijirea plantelor și a grădinii tale.

Vezi mai jos 5 plante de interior cu impact major pentru casa ta, care nu au nevoie de multă atenție.

Aloe vera

aloe vera

Sursă foto: Pinterest.com

Deși cunoscută mai ales pentru beneficiile sale transpuse în tot felul de creme, aloe vera este totodată și una dintre plantele suculente cu cel mai mult farmec. Pusă în ghiveciul potrivit, aceasta înfrumusețează orice spațiu instant.

Singurul lucru de care are nevoie este lumină directă, căci în rest aproape că poți uita de udatul ei. Vara trebuie udată la fiecare 2 săptămâni, iar iarna cam la o lună. Totuși, deși nu va fi nevoie să faci asta regulat, trebuie să te asiguri că nu îi pui mai multă apă decât are nevoie, deci nu ai voie să o îneci.

Ficus

ficus

Sursă foto: Pinterest.com

Altă vedetă a plantelor care nu necesită multă mentenanță este ficusul, acea plantă cu frunze cărnoase, care la prima vedere poate părea foarte pretențioasă. Înainte de toate, ar trebui să știi că aceasta poate fi păstrată ori la dimensiuni medii, ori o poți lăsa să crească, caz în care poate ajunge la dimensiuni foarte mari.

Și ficusul are nevoie de multă lumină, însă de data aceasta nu de lumină directă. Ce înseamnă asta? Că poate fi plasată la fel de bine în fața unui geam, însă ar fi ideal dacă soarele ar fi filtrat de o perdea subțire.

Apa și lumina ar cam trebui să fie în echilibru, ceea ce înseamnă că nici apa în exces nu este de dorit. În sezonul cald, ud-o în general o dată pe săptămână și încearcă să păstrezi pământul umed. Pentru o îngrijire și mai bună, îi mai poți șterge frunzele cu o cârpă umedă din când în când.

ficus

Sursă foto: Pinterest.com

Monstera

monstera

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă vrei o plantă care stârnește ușor conversații atunci când vin prietenii în vizită, ai nevoie de o monstera. Este acea plantă a cărei frunze au perforații, conferindu-i un caracter mai neobișnuit.

Ar trebui să știi că aceste perforații se nasc tocmai în funcție de cantitatea de lumină. Cu cât mai multă lumină, cu atât mai multe perforații, pe când lipsa acesteia duce la uscarea frunzelor. Această plantă curăță aerul, iar tu nu trebuie să o uzi decât o dată pe săptămână, doar dacă suprafața superioară a solului este foarte uscată. Altfel, uită de mentenanță și doar bucură-te de ea.

Apropo, ar mai fi de menținut că este toxică pentru oameni, câini și pisici. Ne așteptăm, totuși, că tu nu o vei include în meniul zilnic. Totodată, din experiența noastră, nici cei mai mulți prieteni ai omului nu o fac.

Snake plant

snake plant

Sursă foto: Pinterest.com

Altă plantă demnă de a fi neglijată este snake plant, pe care te încurajăm din tot sufletul să uiți să o uzi. Ba mai mult, aceasta trăiește cel mai bine cu lumină indirectă, însă nici în colțurile cu lumină și mai puțină nu face mofturi.

La fel ca lumina, nici cantitatea de apă nu trebuie să fie mai mare decât strictul necesar pentru supraviețuire. Ud-o doar după ce s-a uscat complet pământul și ai grijă să nu-i pui mai mult decât necesar.

Dracaena

Dracaena

Sursă foto: Pinterest.com

Ultima plantă din acest articol care va crește chiar și dacă la un moment dat nu-ți vei mai dori asta este Dracaena. Altă plantă cu aspect pretențios, care dovedește că aparențele înșală. Nici ea nu este pretențioasă când vine din locul în care o poziționezi, ceea ce o face un candidat puternic pentru colțurile lipsite de lumină.

Totodată, nu exagera cu apa și verifică întotdeauna solul înainte de asta. Acesta trebuie să fie uscat complet. Prin urmare, dacă îi oferi aceste lipsuri, apă și lumină puternice, va crește fără să-ți dai seama.