5 ponturi pentru a cumpăra cafea bună

Academia Barbatilor

Cafeaua e una dintre cele mai populare băuturi ale lumii și nu puțini sunt cei care nu se pot trezi cu adevărat dacă nu beau o ceașcă de licoare neagră dimineața. Și nu e vorba doar despre diminețile somnoroase, ci despre întreaga zi, deoarece cafeaua se savurează la orice oră, efectele ei benefice fiind binecunoscute. Cu singura condiție ca băutura să fie una de calitate, în privința gustului și aromei. Iată cinci ponturi pentru a cumpăra cafea bună:

1 Încearcă, pe cât posibil, să cumperi doar cafea boabe

cafea bunăPentru a obține tot ce e mai bun de la o cafea, ar trebui să ai boabele și să le macini tu însuți. Aceasta, din cauza faptului că o cafea deja măcinată își cam pierde din aromă și din calități pe măsură ce zace pe rafturile magazinelor. De aceea, e mult mai indicat să cumperi cafea boabe. Și să investești într-o râșniță de calitate, care va produce pudră cu textură fină. Doar așa va rezulta o cafea cu un gust excelent.

2 Verifică data la care a fost măcinată

Dacă totuși nu cumperi cafea boabe, verifică data la care cafeaua a fost măcinată și încearcă să cumperi una cât mai recentă. Cel mai bine ar fi ca această dată să nu depășească una, maxim două săptămâni. Verifică întotdeauna ambalajul, pentru a vedea dacă este trecută data măcinării – acesta este un indicator al transparenței și calității oferite de producător, semn că investești într-o cafea de calitate. Dacă data lipsește, întreabă-l pe vânzător (în caz că există unul). Dacă acesta ezită să ți-o spună, mai bine cumperi din altă parte.

3 Alege o prăjire mai ușoară

cafea bunăPrăjirea intensă are ca rezultat o cafea puternică, cu o aromă foarte pregnantă, pe care unii băutori o consideră prea tare sau ușor neplăcută. Prăjirea intensă are ca scop acoperirea oricărei eventuale probleme care ar putea exista în privința boabelor. De aceea, e recomandabil să cumperi mai degrabă o cafea prăjită mediu sau light. Aceasta va avea aroma pe care o cauți și oferă și alte avantaje, precum prezența antioxidanților.

4 Informează-te cu privire la proveniența cafelei

cafea bunăCafelele provin din multe părți ale lumii, unele recunoscute pentru calitatea boabelor – Brazilia, Kenya, Columbia. Când cumperi o cafea, verifică, totuși, țara de proveniență. Și nu numai. Nu e suficient ca pe pachet să fie trecută țara, ci acesta ar trebui să conțină și alte informații, legate de regiunea sau de ferma de proveniență. Aceste detalii ajută la validarea calității cafelei respective.

5 Fă un pic de studiu de piață

cafea bunăSe spune că înveți cel mai bine din experiențele pe care le ai. Experiențele consumatorilor care au avut contact cu diverse tipuri de cafea sunt cele mai bune atunci când vrei să iei o decizie cu privire la cafeaua pe care s-o cumperi. Fă un pic de studiu, informează-te despre magazine, site-uri, bloguri, diverse tipuri și mărci de cafea, citește recenzii. Experiențele altor consumatori îți vor face un tablou general, care te va ajuta să iei cele mai bune decizii, bazate pe propriile preferințe.

Citește și 7 motive pentru care băutorii de cafea sunt mai buni în pat