5 ponturi pentru a rămâne calm, atunci când ceilalți sunt nervoși

Academia Barbatilor

Întâlnești aproape în fiecare zi persoane care traversează perioade nefaste sau care pur și simplu sunt într-o pasă proastă. Acestea pot fi cauzate de stresul cotidian, de problemele apărute și de veștile nu tocmai bune pe care le-au primit. În același timp, există persoane imune la tsunami-urile negative și, probabil, te întrebi cum reușesc să rămână calme atunci când ceilalți sunt nervoși sau supărați. Iată 5 ponturi în acest sens, pe care să le urmezi în momentele când cerul pare să cadă pe tine:

1 Respectă faptul că alții gândesc diferit

cum să rămâi calm

Oamenii care rămân calmi pe timp de „furtună” sunt cei care respectă faptul că alții pot gândi în mod diferit de ei. Aceștia nu încearcă să schimbe modul altora de gândire, deoarece ei știu că există mai mult decât o singură cale corectă pentru a ajunge la același unic adevăr și că nu există doar un singur mod de a revendica adevărul absolut cu privire la ceva.

Asta nu înseamnă că trebuie să spui „da” la orice, pentru a evita disputele, dar poți conversa într-un mod lipsit de agresivitate sau poți evita cearta care nu duce la nimic bun.

2 Fii întotdeauna pozitiv

cum să rămâi calm

A rămâne pozitiv este o opțiune foarte bună dacă vrei să eviți certurile și disputele. La finalul zilei, reflectează la tot ceea ce ai făcut și pune în balanță ce a fost bun și ce a fost rău. Dacă-ți păstrezi pozitivismul vei reuși să rămâi calm chiar și în cele mai neplăcute situații – mintea ta va fi limpede și vei aduce un plus de echilibru și gândire matură, elemente care pot fi de folos și celorlalți.

3 Așteaptă și nu te grăbi să judeci

cum să rămâi calm

Înainte de a lua partea cuiva care se ceartă cu o altă persoană, ascultă ambele variante. Nu e normal și nici corect să te grăbești să tragi orice fel de concluzie negativă despre unul sau celălalt, fără să știi exact ce s-a-ntâmplat.

Ce trebuie să faci este să aștepți un pic, să respiri adânc și să asculți ambele părți, pentru a putea lua propria decizie sau a trage propria concluzie. De multe ori, oamenii acționează sub influența stresului, iar acest lucru e negativ și așează totul într-o lumină proastă. Dacă te relaxezi, te gândești la ceea ce urmează să spui și asculți toate argumentele, vei reuși să menții, în mod miraculos, o stare de spirit bună și pozitivă.

4 Nu lua totul personal

cum să rămâi calm

Trebuie să afli ceva, în caz că nu ai aflat până acum: tu nu ești centrul universului și nu toate lucrurile au de-a face cu tine. Prin urmare, când cineva spune ceva, nu lua acele afirmații ca pe niște lucruri la adresa ta, pentru că dacă faci asta vei sta supărat toată viața. Nu putem controla ceea ce spune unul sau celălalt, dar putem să rămânem concentrați pe propria persoană și să evităm comentariile negative, care ne-ar putea afecta.

5 Vorbește mai puțin

cum să rămâi calm

Nu face greșeala să cazi în capcana propriilor discursuri fără sfârșit, doar de dragul faptului că tu crezi că tăcerea e inconfortabilă sau pentru că trebuie să ai întotdeauna ultimul cuvânt de spus. Ca orice altă persoană, ai posibilitatea de a alege ceea ce și când să răspunzi. Gândește-te că oamenii care în public încearcă să pară atotștiutori sunt deranjanți și, la un moment dat, stârnesc nu aprecierea celorlalți ci ironiile lor. Desigur, e ok să fii inteligent și să-ți arăți cunoștințele dintr-un domeniu sau altul, dar nimeni nu le poate ști pe toate. Iar atunci când nu știi, mai bine taci și asculți.

Citește și: 7 lucruri pe care nu știai că le faci în mod greșit