5 ponturi simple pentru a-ți proteja pielea

Academia Barbatilor

Deși bărbații nu acordă, de regulă, o importanță deosebită îngrijirii pielii, acest lucru ar trebui să ne preocupe din ce în ce mai mult. O piele îngrijită contribuie la un aspect general mult mai plăcut, punându-și totodată amprenta asupra nivelului de sănătate al fiecăruia. Am vorbit în numeroase articole de pe Academia Bărbaților despre importanța hidratării pielii și despre necesitatea de a folosi produse cosmetice masculine destinate îngrijirii tenului și a pielii, în general. În cele ce urmează, găsești 5 ponturi simple pentru a-ți proteja pielea:

Curăță-ți telefonul

mobil protejarea pieliiPoate părea ciudat că începem cu asta, dar mulți oameni nu se preocupă de acest aspect. Telefonul mobil este purtătorul a numeroși germeni, bacterii și alte lucruri nocive pe care, fără să ne dăm seama, ni le lipim de față. Dacă-ți cureți displayul mobilului, tenul tău îți va mulțumi.

O poți face folosind un amestec de oțet și apă distilată, în care poți adăuga coajă de lămâie, portocală, grapefruit sau limetă. Lasă acest amestec la macerat vreme de două săptămâni, după care folosește-l cu încredere, ștergându-ți telefonul cu o cârpă cu microfibre, îmbibată în el. Nu uita să închizi mobilul înainte de a face această operațiune.

Sau pur și simplu poți cumpăra un dezinfectant pentru suprafețe de la supermarket. Îl găsești sub formă de spray.

Hidratează-ți pielea

hidratare protejarea pieliiCorpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa în bune condiții. Apa transportă nutrienții în celulele organismului, hidratându-le în așa fel încât acestea să-și facă treaba și să opereze eficient. Apa transportă și mesagerii chimici, elementele vitale, enzimele, hormonii și oxigenul, în diversele părți ale corpului.

Dacă bei apă des pe parcursul zilei, pielea îți va rămâne hidratată, iar atunci când ești bine hidratat, organismul va fi în stare să elimine mult mai ușor toxinele în momentul în care mergi la toaletă. În caz contrar, toxinele se acumulează în organism și au tendința de a se evacua prin pori. De asemenea, dacă bei apă, reduci apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Citește și cum să elimini cearcănele și pungile de sub ochi

Folosește produse de curățare

igiena protejarea pieliiNu e suficient să te speli pe față cu apă – acest lucru nu va elimina toate bacteriile. De asemenea, nu trebuie să folosești pe față săpunul pe care-l folosești pentru a te spăla pe corp. Pentru a evita iritațiile și a înlătura bacteriile, transpirația, murdăria și sebuumul, folosește un produs de curățare pentru ten masculin.

Dormi mai mult

somn protejarea pieliiE important să păstrezi un nivel normal al zahărului din sânge și să-ți regularizezi fluxul de hormoni în timpul somnului. Dacă aceste lucruri sunt în regulă, automat pielea ta va fi sănătoasă. De aceea, dacă vrei să ai un „somn de frumusețe” perfect, culcă-te la ora 10 seara. Experții susțin că somnul dintre orele 22 și 2 este cel mai important. Sigur, e greu să te culci la 10, câtă vreme nu ești mort de oboseală și nu ești nevoit să te trezești la o oră foarte matinală. Dar chiar și-așa, încearcă măcar să dormi un minim de 8 ore pe noapte. Odihna e esențială și pentru sănătatea pielii.

Mănâncă sănătos

E important ceea ce pui pe piele dar e la fel de important și ceea ce pui înauntrul organismului. Ține o dietă sănătoasă, bogată în legume și fructe, și nu uita că apa și ceaiul sunt factori benefici pentru pielea ta. De asemenea, încearcă să reduci la minim consumul de alcool și să-ți creezi o rutină de exerciții fizice în fiecare zi.