5 produse incredibile, prezentate la CES 2020 de la Las Vegas

Academia Barbatilor

CES 2020, cel mai mare târg de tehnologie din lume și-a închis porțile în Las Vegas, lăsând în urme o lume întreagă cu gura căscată. O paradă de gadgeturi, automobile, concepte futuriste și altele asemenea, care ne arată cât de mult a progresat tehnologia în doar câțiva ani. Amețim din cauza vitezei cu care am intrat în epoca science-fiction și cea mai mare îngrijorare este ca această viteză să nu fie una de-a dreptul fatală.

Dincolo de asta, însă, creațiile tehnologice ale companiilor din întreaga lume sunt din ce în ce mai spectaculoase. În cele ce urmează vom prezenta cinci dintre cele mai interesante produse prezentate la CES 2020.

Myant SKIIN Wearables

skiin

Dacă uiți mereu să-ți pui un smartwatch sau o brățară fitness atunci când faci sport, pentru a-ți măsura rezultatele, atunci o soluție foarte bună este SKIIN. Acești boxeri bărbătești (există și versiune de maiou) se conectează la smartphone și-ți monitorizează activitatea și semnele vitale: inima, pulsul, nivelul de stres, temperatura corpului, somnul și exercițiile fizice.

„Ideea e că tehnologia trebuie să se învârtă în jurul omului, și nu în altă parte”, a declarat Tony Chahine, președintele și fondatorul companiei. „Acesta e un mod prin care să facem tehnologia mai puțin intruzivă, fără bătaie de cap. Toată lumea poartă lenjerie zilnic. De ce să nu avem o piesă de tehnologie încorporată în ea?”. Mai multe despre SKIIN Wearables, aici.

Samsung Bot Chef

Acesta a fost unul dintre cele mai nebunești concepte prezentate la CES. Bot Chef este un set de brațe robotice care gătește la cerere. Un sous chef capabil să taie ceapa, să curețe usturoiul și, în general, să facă o mulțime de lucruri de bază din bucătărie, sarcini care-ți scurtează timpul de preparare a mâncării, ajutându-i în mod evident pe cei care gătesc. Un robot dotat cu inteligență artificială, care afișează puterea și finețea brațului uman, mergând până acolo încât poate să toarne ulei din sticlă sau să amestece sosurile.

Prețul și data lansării nu au fost dezvăluite, dar scopul e să fie adus pe piață la un preț cât mai accesibil, după cum a declarat un oficial de la Samsung.

Cauciucurile fără aer Bridgestone

bridgestone

Iată că există cineva care reinventează roata. Cauciucul „Advanced Air Free”, al companiei Bridgestone, poate fi folosit pe diverse autovehicule, de la biciclete la scutere electrice și automobile, marele lui avantaj fiind că nu poate face pană. E super-puternic, extrem de durabil și fiabil. Are nevoie de mai puțină „îngrijire” și oferă o alternativă sustenabilă față de cele cu aer. Proiectul este încă în stadiul de dezvoltare, mai multe informații ai pe Bridgestone.com

Hamul inteligent Inupathy

Compania japoneză Langualess a prezentat hamul inteligent Inupathy, destinat câinilor și stării lor generale. Dispozitivul include un monitor al ritmului cardiac, având un display LED integrat în ham, care oferă informații despre funcțiile vitale ale câinelui și despre stările emoționale ale acestuia, bazându-se pe monitorizarea pulsului în perioadele de stres sau anxietate. Inupathy aprinde o lumină – curcubeu, verde, roz sau roșie – în funcție de mood-ul în care se află câinele. Prețul hamului este de 35 $.

Scanner de grăsime Bello Belly

bello belly

Te-ai chinuit vreodată să-ți măsori grăsimea de pe burtă acasă? Probabil că nu, însă compania sud-coreeană Olive Healthcare consideră că e foarte important să o faci. De aceea, a prezentat Bello, un dispozitiv care-ți scanează burta și calculează procentajul de țesut absominal, sânge și grăsime. Conform celor de la Olive, grăsimea de pe burtă poate fi un indicator al diverselor probleme de sănătate, inclusiv diabet și alte afecțiuni metabolice. Bello Belly se poate achiziționa, când va intra în producție, la prețul de 188 $.

Citește și: 7 super-gadgeturi ieftine, pe care să le folosești în fiecare zi