5 rachete de tenis cu care să-ți domini adversarul în această vară

Academia Barbatilor

Dacă vrei să joci tenis precum Federer, Nadal, Dojokovic sau… Simona Halep, ai nevoie (și) de o rachetă de calitate. Poate că ai în plan ca în această vară să (re)începi partidele de tenis, vrei să-ți cumperi o rachetă nouă, dar nu știi pe care s-o alegi. Ei bine, înainte de a face shopping, trebuie să iei în considerare tipul tău de fizic, stilul de joc și nivelul tenisului practicat.

Începătorii și intermediarii își cumpără deseori un tip de rachetă nepotrivit pentru ei, lucru care le afectează progresul, ba mai rău, poate duce și la unele accidentări. Dacă-ți cumperi racheta potrivită, lucrurile se vor desfășura, însă, fără probleme, iar șansele de a-ți învinge adversarii cresc mult. Am selectat mai jos 5 dintre cele mai bune rachete de tenis, cu care să-ți domini adversarul în această vară.

1 Wilson Tour Slam

rachete de tenisWilson Tour Slam nu e cea mai avansată rachetă din punct de vedere tehnologic, dar pentru începători și pentru tenismenii amatori, e cea mai bună alegere. Dacă practici, însă, tenisul ca profesionist, în mod regulat, ar trebui să te uiți după o rachetă adaptată stilului și organismului tău.

De ce este această rachetă una excelentă pentru începători? În primul rând, are o suprafață mare, de 723 cm pătrați. Dacă ne gândim că jucătorii profesioniști au rachete cu suprafețe de 600-625 cm pătrați, realizezi imediat cât de mult spațiu ai pentru lovirea mingiei. Cu alte cuvinte, există mai mult loc pentru eventualele erori de lovire.

Racheta are o ramă de aliaj AirLite, din cel mai ușor aluminiu. Când începi să joci tenis, tot ceea ce-ți dorești este să ai o rachetă cât mai ușoară. Cu cât racheta e mai grea, cu atât vei avea nevoie de mai multă forță pentru a lovi mingea, sporind riscul de a te accidenta.

Pe lângă asta, racheta dispune de dispozitivul Wilson Stop Shock, care îmblânzește vibrațiile la lovirea mingiei. Acest lucru îți conferă un control sporit asupra loviturii, permițând transmiterea unei forțe mai intense. Wilson Tour Slam e o rachetă deloc scumpă, dar puternică și confortabilă pentru orice tenismen începător.

2 Head Ti.S6

rachete de tenisHead Ti.S6 face un pas înainte față de Wilson Tour Slam. Atât în termeni de preț, fiind de două ori mai scumpă, cât și de tehnologie. În ciuda prețului ridicat, și aceasta este, însă, o rachetă de tenis pentru începători. Are o suprafață și mai mare, de 741 cm pătrați, ceea ce o aduce între fruntașele pieței din acest punct de vedere. Și tot acest lucru presupune că cea mai mare parte a greutății este în partea din față, aceasta nefiind, așadar, unitar distribuită.

Precum modelul Wilson Tour Slam, Head Ti.S6 e mai lungă ca majoritatea rachetelor pentru avansați, fapt ce oferă începătorilor mai multă forță. Se potrivește majorității stilurilor de joc, dar în special celor care au lovituri compacte, ce înglobează mult spin. Rama nu este construită din aliaj de aluminiu, ci din titaniu, material ce-i aduce un plus de stabilitate și o greutate impresionantă, de numai 226 grame.

3 Wilson Federer 4 3/8

rachete de tenisOrice tânăr jucător de tenis din lume și-ar dori să ajungă precum campionul Roger Federer. Federer este pentru tenis ceea ce Muhammad Ali a fost pentru box sau ceea ce Michael Jordan a fost pentru baschet. La o vârstă înaintată, Federer încă este printre cei mai buni tenismeni ai lumii, câștigând titluri importante. Așa că racheta Wilson Federer este, în mod cert, alegerea fanilor săi, care practică tenisul.

Nu este, însă, racheta pe care Federer o și folosește, ci este una pentru începători. Cealaltă rachetă care-i poartă numele e mult mai scumpă (în jur de 200 euro) și e mai avansată din punct de vedere tehnologic. Ca orice rachetă pentru începători, are o suprafață mai mare, de 710 cm pătrați, e foarte ușoară, stabilă și bine echilibrată. Dispune și ea de dispozitivul Stop Shock, anti-vibrații, astfel că ai un control mai bun asupra loviturilor.

4 Babolat Pure Aero Play

Babolat Pure Aero Play reprezintă un salt față de primele trei modele prezentate aici. În primul rând, din punct de vedere al prețului, care se duce undeva spre 200 de euro, reprezentând o investiție pentru orice pasionat jucător de tenis. Ceea ce face acest model foarte vandabil este că Babolat Pure Aero Play este racheta folosită de Rafa Nadal, unul dintre cei mai buni tenismeni ai ultimului deceniu. Iar dacă Babolat e o armă letală în mâinile lui Nadal, de ce n-ar fi și într-ale tale?

Racheta are o suprafață de 645 cm pătrați, având integrată tehnologia Babolat Frame String Interaction care, dincolo de numele complicat, îți va schimba în bine stilul de joc. Fără a intra în prea multe detalii, această tehnologie conferă un control mai bun asupra părților de racordaj pe care tenismenii le folosesc cel mai des. Cea mai impresionantă tehnologie integrată a acestei rachete este aceea că o poți sincroniza cu smartphone-ul sau cu alt device, care citește astfel datele legate de loviturile tale, de orice tip. Iar dacă ești un tenismen serios, aceste informații îți sunt de mare folos.

5 Head Youteck Graphene

rachete de tenisPrimul lucru de menționat despre Head Youteck Graphene este că a fost utilizată de Novak Djokovic, acesta fiind un argument pentru oricine caută să-și cumpere o nouă rachetă de tenis. Djokovic este sponsorizat de firma Head și, chiar dacă rachetele lui sunt în permanență modificate și adaptate stilului său, se cunoaște faptul că a jucat chiar și cu această versiune.

Materialele din care e construită sunt considerate de o calitate superioară celor cu care sunt făcute rachetele pentru începători pe care le-am prezentat la început. Rachetele de tenis din grafit folosesc tehnologia revoluționară Head graphene, cu ajutorul cărora greutatea este împinsă către capătul ramei, făcându-le mai manevrabile și mai stabile. Acest model are suprafața mai mică (645 cm pătrați), dar e recunoscută pentru excelentul control pe care ți-l oferă. Nu este cea mai puternică rachetă de pe piață, însă cu ajutorul ei poți plasa lovituri de o acuratețe remarcabilă.

Citește și: Top 7 cei mai bogați oameni de sport din 2018