5 reguli de stil care pot fi încălcate

academia barbatilor

Ca în orice domeniu, și în modă există reguli menite să facă lucrurile să funcționeze. Iar despre noi se presupune că trebuie să ținem cont de ele ca să arătăm impecabil. Însă nu avem nevoie de toate pentru a ne îmbrăca cu stil. Decât să ne concentrăm atenția în a le aplica corect, mai bine ne orientăm spre câteva piese care ne reprezintă și învățăm să le combinăm creativ. Însă până atunci iată 5 reguli de stil care pot fi încălcate fără a ne afecta imaginea.

Cumpără cât mai multe haine, mai ales dacă sunt la reduceri

Nu zice nimeni să nu ai o garderobă bogată, însă pentru ținute cu stil, ideea e să mergi pe calitate, nu pe cantitate. Nu e nevoie să ai câte o pereche de pantaloni în fiecare care culoare și câte o jachetă pentru fiecare lună a anului. Cu doar câteva piese clasice, ceva basics și un update limitat în funcție de tendințe îți poți crea suficiente ținute cu stil pentru tot anul. Chiar dacă în perioadele de reduceri ai putea fi tentat să achiziționezi multe piese la prețuri mici, nu are rost să-ți aglomerezi dressing-ul cu haine pe care nu ai de gând să le porți sau care nu se asortează cu cele pe care le ai deja.

reguli de stil

Sursa foto: Pinterest

Doar hainele scumpe sunt de calitate

Această regulă nu doar că poate fi încălcată, ci poate fi ignorată pentru că este total greșită. Nu toate hainele scumpe sau care aparțin unor branduri cotate premium au o calitate superioară. Uneori, plătești numele și nu piesa în sine. Atunci când cumperi haine, fii atent la calitatea construcției, a detaliilor, a materialelor și vei face alegerea corectă, indiferent de preț.

Urmează întotdeauna tendințele!

Și dacă tendințele nu se potrivesc stilului și personalității tale? Vei arăta nenatural și chiar ridicol. Nu e deloc un lucru greșit să fii atent la tendințe și să încerci să le aplici într-o notă personală, însă fă acest lucru doar dacă simți că te reprezintă piesele respective. Dacă vei cumpăra mereu tot ce în trend, va fi nevoie să îți actualizezi garderoba în fiecare sezon. Știm cum toții că tendințele sunt trecătoare. O investiție inteligentă o poți face în piese care urmează principii solide de estetică  – măsură, funcționalitate, culoare.

Sfaturile despre măsura perfectă

Idei despre haine super fit pentru a părea mai slab sau piese largi care se ascund surplusul de kilograme sunt eronate. În primul rând, hainele potrivite sunt cele care se potrivesc corpului tău. Află ce să porți în funcție de forma corpului. De exemplu, dacă ești mai corpolent, hainele super fit nu te vor face să pari mai slab, din contră, vor fi prea strâmte pe tine, vor face cute și vei avea un look total nefericit. Pe de altă parte, dacă ești supraponderal și vei îmbrăca haine largi, vei părea și mai mare. Piesele pe care le poți trebuie să ofere confort și libertate de mișcare dar, în același timp, să urmeze linia corpului. Află cum să alegi măsura potrivită pentru hainele tale.

reguli de stil

Sursa foto: Pinterest

Pantalonii prevăzuți cu găici au nevoie neapărat de curea

În principiu, curelele au fost inventate pentru a susține pantalonii, iar găicile au o componentă utilitară. Însă asta nu înseamnă că trebuie să porți curea tot timpul. Poți opta pentru bretele, de exemplu, sau poți purta pantalonii ca atare, fără alte accesorii. De obicei, trebuie să ții cont de nivelul de formalitate al ținutei și să știi când să adaugi curea sau când să renunți la ea.

reguli de stil

Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: luxurytraveldiary.com