5 reguli de stil simple pentru ținute casual rafinate

academia barbatilor

Atunci când vrei să arăți impecabil, de obicei, toate regulile de stil te duc în direcția unei ținute formale. Dar ce faci atunci când vrei să te îmbraci casual, să te simți confortabil, totuși, să ai o imagine rafinată? Urmează câteva reguli de stil simple și rămâi pe drumul bun în ceea ce privește stilul vestimentar.

Abordează ținutele cu maturitate

Din dorința de a-și păstra tinerețea, mulți bărbați abordează stilul casual dintr-un unghi greșit. Totuși, maturitatea este mult mai interesantă și atrăgătoare. Un stil vestimentar matur inspiră masculinitate, respect, putere. Dacă vrei să arăți ca un bărbat și nu ca un băiat care nu a evoluat, evită piesele tinerești în favoarea celor  mai serioase. Piese cu imprimeuri din desene animate, culori țipătoare, sloganuri de-o șchioapă, hanorace asociate cu jeanși largi, în esență, tot ce amintește de stilul din adolescență este interzis. În schimb, poartă piese uni, în tonuri neutre sau culori pline și adaugă elementelor casual accente formale subtile pentru a afișa maturitate.

reguli de stil
Sursa foto: Mango

Renunță la tricourile cu imprimeuri grafice

În ciuda tendinței de street style care propulsează peste tot tricourile cu imprimeuri din desene animate, benzi desenate sau personaje preferate, acestea nu ar trebui să facă parte din ținutele unui bărbat matur. Poate doar în ținute de week-end sau de purtat acasă. Oamenii asociază acest gen de tricouri cu bărbații care refuză să se maturizeze. Înlocuiește-le cu tricouri uni, în culori solide, tricouri cu dungi sau modele polo. Sau pur și simplu optează pentru o combinație clasică ce nu dă greș niciodată – tricou alb alături de o pereche de jeanși bleumarin închis.  

reguli de stil, tricou polo
Sursa foto: Zara

Poartă jeanși care ți se potrivesc

Jeanșii sunt, fără îndoială, cea mai populară piesă casual. Însă dacă vrei să ai o imagine rafinată chiar și atunci când te îmbraci casual, alege o pereche de jeanși clasici. Evită modelele baggy, care te duc cu gândul către stilul skatewear, versiunile cu etichete multe, mesaje de-o șchioapă, ornamente sau rupturi. Mergi pe modele simple, cu croială curată, în nuanța clasică a denimului sau negru. Iar funcție structura corpului, modele clasice sau slim fit sunt cele mai sigure alegeri.

jeans, denim
Sursa foto: Massimo Dutti

Simplitatea este cea mai bună regulă de stil

În încercarea de a arăta impecabil, mulți bărbați se străduiesc prea mult să compună o ținută, exagerând cu ornamente și detalii. Însă acest lucru nu face decât să te scoată în evidență într-un mod negativ. Nu vrei să arăți ca un brad de Crăciun atunci când ieși pe stradă. Creează ținute simple, în tonuri neutre, care ies în evidență prin rafinament, nu prin culori tari și accesorii în număr nelimitat.

casual, stil
Sursa foto: H&M

Abordează tendințele cu măsură

Lumea modei nu este pentru oricine. Dacă ești un bărbat normal, ai nevoie de ținute normale. Orice ținută extravagantă copiată de pe catwalk te va face să arăți ridicol, dacă nu faci parte din lumea modei. Concentrează-te pe piesele clasice, care arată bine în orice situație și nu se pierd în tendințe. În cazul tău, un look classy este preferat unui trendy. Construiește-ți garderoba cu piese basic care nu se demodează și combină-le cu o singură piesă din noile tendințe, de obicei, declinată tot dintr-un model clasic – o geacă de piele, un blazer, pantaloni chino.