Cele mai bune 5 restaurante din Cluj

Academia Barbatilor

Cluj este un oraș care în ultimii ani a devenit tot mai în vogă, atât datorită diverselor acțiuni culturale, de la festivaluri de muzică și film, la tot felul de alte puncte de atracție, cât și datorită pieței de restaurante și baruri care au trecut granițele orașului. De la street food la fine dining, o vacanță, un city break la Cluj sau chiar și pentru localnici, meniul este bogat și pe toate gusturile. Iată lista noastră cu cele mai bune 5 restaurante din Cluj.

Baracca

Adresa: str. Napoca 8A

Baracca Cluj

Baracca Cluj

Poate cel mai cunoscut local din Cluj este Baracca, un restaurant cu pretenții, vechime și un meniu scurt, cu fiecare preparat lucrat atent. Chelnerii știu ce ofertă de mâncare este și pot să îți dea cele mai mici detalii pe care le ceri. Spațiul este generos și designul minimalist te ajută să te concentrezi pe ceea ce primești în farfurie. Și dacă meniul se schimbă periodic, în funcție de sezon, unele preparate rămân însă iconice pentru acest local, cum ar fi tiramisu la borcan pentru care sunt oameni ce își rezervă special o călătorie la Cluj.

Baracca Cluj

Baracca Cluj

Bujole

Adresa: Piața Unirii 15

Bujole Cluj

Bujole Cluj

Situat în inima Clujului, într-un șir nesfârșit de restaurante frumoase, Bujole este altfel prin meniul franțuzesc cu preparate clasice, precum vita Burgugnon. Spațiul mic, cu un design elegant și senzația de acasă, prin interactivitatea cu barul și bucătăria, fac din acest bistro un loc preferat atât al clujenilor, cât și al turiștilor. Un aspect important al meniului este grija pe care o acordă cafelei, deci aici, pe lângă mâncărurile savuroase, făcute ca la carte, vei avea parte și de o experiență a cafelei de specialitate.

Bujole Cluj

Bujole Cluj

Livada

Adresa: str. Clinicilor 14

Livada Cluj

Livada Cluj

Mare și băgată, cu un meniu pe măsură, Livada este un local viu, plin de energie, cu mâncare reconfortantă și atmosferă încântătoare. Vara, livada după care își trage numele devine una din cele mai populare și spectaculoase terase din oraș. În meniu se regăsesc preparate pe toate gusturile, de la pizza și paste, la carne și diverse tipuri de burgeri. De fapt, restaurantul Livada este faimos pentru burgerii pe care-i face, aceștia fiind desemnați de câteva ori și câștigători în diverse competiții.

Livada Cluj

Livada Cluj

Casa Boema

Adresa: str. Iuliu Maniu 34

Casa Boema Cluj

Casa Boema Cluj

O terasă spațioasă care vara se umple de zumzetul oaspeților săi, devine iarna locul potrivit pentru focuri de tabără cu vin fiert și proțap. Cu asta se mândrește în primul rând Casa Boema, restaurantul situat pe o străduță centrală a Clujului. Conceptul general de design, pus în scenă de unul din cei mai mari decoratori din România, s-ar putea spune ca este un rustic tratat în manieră nordică, cu mult lemn recondiționat, cu accente ce trimit către catedrale, cu ceramică și metal.

Casa Boema Cluj

Casa Boema Cluj

Chios

Adresa: Parcul Central Simion Bărnuțiu

Chios Cluj

Chios Cluj

Devenit un reper în cadrul festivalului Untold ce se desfășoară în acea zonă, restaurantul cu două grădini și un spațiu amplu la interior este printre cele mai cunoscute din Cluj. Chios străjește Parcul Mare și are un design care se îmbină cu natură, păstrând însă autenticitatea clădirii vechi în care a fost amenajat. Seara, restaurantul se transformă într-un club plin de energie.

Chios Cluj

Chios Cluj

Descoperă și 7 restaurante cool din București.

Foto: PR