5 seriale pentru bărbați care te vor țintui pe canapea

Academia Barbatilor

În zilele friguroase sau ploioase, în serile în care te întâlnești cu prietenii la unul dintre ei acasă sau pur și simplu când prietena ta vrea să se uite la un film iar tu nu ai chef de momente romantice în fața televizorului, ideea de a vedea un serial pentru bărbați adevărați e cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla. Deschide o sticlă de bere sau una de vin bun și alege din lista noastră un serial. Te asigurăm că te va prinde pe loc și că nopțile vor deveni luuuungi:

The Last Kingdom (Netflix)

E un serial care începe un pic ezitant dar căruia dacă îi dai șansa de a trece de primul episod, te va cuceri, fiindcă e un pic altfel. Altfel, în sensul că e filmat mai realist decât altele similare. În fapt, serialul e o adaptare a cărții lui Bernard Cornwell, The Saxon Stories, a cărei acțiune se petrece în Anglia secolului 9, odată cu invazia vikingilor în teritoriile britanice, și care redă modul stoic în care regatul Wessex rezistă aprigilor bărbați ai Nordului, grație echilibrului oferit de regele Alfred și de supusul său numărul 1, războinicul Uthred, crescut de nordici dar întors la glie.

Umbre (HBO Go)

Primul sezon Umbre nu a avut succesul scontat, deși nouă ne-a plăcut și îl așteptam cu nerăbdare pe al doilea. Umbre este o producție românească, pentru HBO, în care Relu, un familist taximetrist, de condiție modestă, cu soție și doi copii, duce o viață dublă, în cea „neoficială” fiind omul de încredere (sau de neîncredere) a mafioților locali. După ce în primul sezon Relu trece printr-o mulțime de întâmplări dure și bizare, în al doilea – care, iată, apare, totuși, după câțiva ani – fostul taximetrist se vede în postura de a-și mărita fata cu băiatul mafiotului pentru care lucrează. O situație de la care „se pleacă” în derularea unor noi episoade ce prezintă lumea underground a interlopilor.

Narcos (Netflix)

O poveste care ne spune despre cum a reușit celebrul Pablo Escobar să pună pe picioare cartelul drogurilor columbiene din Medellin, în anii 80, dar și despre consecințele traficului de droguri desfășurat în Statele Unite. Un conflict descris în detaliu, despre forțele politice, militare și civile care luptă în cadrul aceluiași război, împotriva cocainei, văzut din perspectiva DEA (Drug Enforcement Administration), mai exact a lui Steve Murphy, un personaj care există și în realitate, și care poate fi considerat marele star al serialului încă de la începutul investigațiilor legate de traficul de cocaină din Miami, poarta de intrare în țară a drogurilor.

Vikingii (Netflix)

Am vorbit mai sus despre The Last Kingdom, în care acțiunea se desfășoară în perioada invaziei vikingilor în Anglia, din perspectiva britanicilor. Simplificat, în Vikingii lucrurile sunt prezentate din punctul de vedere al Nordicilor care, datorită neastâmpărului lor continuu, pornesc să exploreze mările înspre apus, pentru a descoperi țărmurile Angliei și a face prăpăd în urma raidurilor lor. În mare, Vikingii e un serial mai bun ca The Last Kingdom, cu un buget mult mai mare și cu un scenariu mai puternic, care-l are în prim-plan pe Ragnar, un războinic neînfricat care ajunge căpetenie și care are meritul de a fi primul viking ce și-a dorit să pornească întru cucerirea de noi și necunoscute teritorii. Dincolo de violența cu care e presărat serialul, partea și mai interesantă este descrierea unor obiceiuri avute de acești barbari ai acelor vremuri care, în mod surprinzător, erau mult mai emancipați decât am crede.

Uite 7 lucruri despre vikingi de care poate nu știai până acum!

Marco Polo (Netflix)

Serialul este povestea lui Marco Polo, neguțătorul italian, în anii în care acesta a servit la curtea regelui mongol Kublai Khan, a cărei dominație s-a extins până în nordul Chinei, punând umărul în acest fel la apariția dinastiei Yuan. Scenariul se bazează pe poveștile lui Marco Polo, descrise de acesta în cartea lui, „Călătoriile lui Marco Polo”, punând în prim plan extraordinara putere militară și politică dezvoltată în acea epocă de către mongoli, atât la nivel macro cât și la cel individual: toată lumea era obsedată de putere și ar fi fost în stare să facă absolut orice pentru a o avea. Inclusiv să conspire împotriva rudelor apropiate.