5 stiluri vestimentare din 2018 care rămân la putere și în 2019

academia barbatilor

, Fashion

Tendințele în continuă schimbare sunt o adevărată provocare pentru bugetul tău. În plus, pot crea confuzie și asupra stilului. Vestea bună este că o parte din hainele pe care le-ai purtat anul trecut se încadrează în tendințele pentru bărbați 2019. Am făcut o selecție a pieselor pe care merită să le păstrezi și anul acesta și îți oferim câteva trucuri de stil pentru a-ți actualiza look-ul.

Pantalonii largi

Pantalonii cu croială lejeră, de la jeanșii din garderoba tatălui până la pantalonii cu pense, au avut o revenire spectaculoasă în ultimele sezoane. Iar în 2019 își întăresc poziția. Acum este momentul ideal să te bucuri de confort, lăsând la o parte modelele skinny. Evident, cel mai la îndemână îți vor fi jeanșii cu croială clasică, pe care, sigur, îi ai deja în garderobă. Pentru un look smart, poartă o pereche pantaloni largi din stofă de lână, care cade greu, așezându-se ideal pe pantof.

tendințe 2019, tendințe bărbați

Sursa foto: Pinterest

Piesele în stilul anilor ‘70

Anii ’70 reprezintă de ceva vreme sursă de inspirație pentru ținutele masculine, iar anul acesta continuă în aceeași direcție. Piesele din materiale texturate, precum sacourile din catifea sau costumele din catifea raiată, puloverele cu imprimeu abundent, maletele și cămășile din mătase, toate sunt piese de păstrat și combinat în ținute la modă. De exemplu, poartă maleta la un costum de haine din material texturat, pentru o ținută de birou. Sau dacă vrei să fii și mai aproape de stilul anilor ’90, combin-o cu o pereche de jeanși cu talie înaltă.

tendințe 2019, tendințe bărbați, moda anii 70

Sursa foto: Pinterest

Cămășile cu guler cubanez

Iată o altă piesă de inspirație retro, de data aceasta din anii ’50, când a luat cu asalt moda masculină. Cămașa cu guler cubanez, acel guler extrem de moale și cu deschidere largă, este aici pentru încă un sezon. Modelul se potrivește mai ales bărbaților cu umeri înguști, cerând iluzia de lățime în zona umerilor, tocmai datorită deschiderii largi a gulerului. Preferata sezonului cald, această cămașă vine în variante din materiale ușoare, aerate, precum bumbac și in, care accentuează și aspectul relaxat al gulerului. Poart-o cu jachetă din piele sau denim și cu jeans într-un look de inspirație rock’n’roll sau cu chinos și sacou, într-o ținută smart-casual.

tendințe 2019, tendințe bărbați

Sursa foto: Pinterest

Piesele utilitare, un hit al anului trecut, în tendințele pentru bărbați 2019

Deja, în 2018, moda era mai mult orientată către funcționalitate, designerii folosind, în hainele de podium și de stradă,  detalii precum materiale performante și sustenabile, buzunare mari, precum cele din uniformele pompierilor, cusături evidente. Hainele casual au împrumutat foarte multe elemente din piesele sport, uniformele de muncă sau cele ale militarilor și au devenit piese de cursă lungă în moda de stradă masculină. Poartă-le cu încredere și anul acesta! Combină, de exemplu, geacă cu multe buzunare cu o pereche de pantaloni simpli, un tricou la baza gâtului și bocanci, pentru un look urban perfect.

tendințe 2019, tendințe bărbați

Sursa foto: Pinterest

Piesele inspirate din vestimentația skater-ilor

Pantaloni chino cu croială lejeră, tricouri cu mesaje și curele din piele, hanorace colorate și teniși cu aspect uzat (sau nu), sunt piesele cheie pentru o astfel de ținută. În general, hainele ultra casual largi integrate în ținute în straturi generează look-uri inspirate din vestimentația skateri-lor.

tendințe 2019, tendințe bărbați

Sursa foto: Pinterest

Sursa foto main foto: ubmfashion.com