5 tendințe de primăvară de la Pitti Uomo

academia barbatilor

De la dungi ostentative la pălării boater și ochelari de soare cu rame ultra-subțiri, tendințele de primăvară abordabile în moda străzii au fost, ca de obicei, exemplificate de către participanții la Pitti Uomo. Dacă încă mai ai nevoie de inspirație în vestimentație pentru acest sezon, îți dezvăluim 5 tendințe majore pe care le-am identificat la cel mai mare eveniment de stil masculin.

Costumele din in

Una dintre cele mai stilate și confortabile abordări în sezonul cald o reprezintă costumul din in care te ajută să rămâi elegant și să faci față temperaturilor în creștere. Un material ușor, care lasă pielea să respire, și cu un aspect rafinat, inul îți garantează ținute smart în orice moment al zilei.

tendințe primăvară

Sursa foto: Pinterest

Cămăși cu imprimeu purtate peste tricouri

O tendință care îți va aminti de anii adolescenței, să porți cămașă imprimată peste un tricou basic este din nou la modă. Anul acesta, alege o cămașă largă, cu mânecă scurtă și un imprimeu care iese în evidență – dungi, carouri, flori sau abstract – și poartă-l peste un tricou simplu, la baza gâtului, lăsând nasturii cămășii descheiați complet sau până la jumătate.

tendințe primăvară

Sursa foto: Pinterest

Citește și: 5 cămăși bărbătești statement pentru sezonul cald

Dungi declarative

Groase, evidente și în culori tari, dungile noului sezon eclipsează variantele pinstripe. În plus, vin pe orice piesă, de la cămăși, tricouri și jachete la pantaloni și costume de haine. Dacă îți faci curaj să le porți, ideal este să alegi o piesă cu dungi ostentative alături de una uni, într-o nuanță cuminte. Sau poți merge la extrem și poți alege dungi din cap până-n picioare, pe un costum cu efect halucinant.

tendințe primăvară

Sursa foto: Pinterest

Costumele în culori pastel preferate în tendințele primăverii

Bej, roz și bleu deschis sunt cele mai apreciate culori folosite pe noile costume bărbătești. Sunt rafinate și generează un aer de riviera oricărei ținute smart casual, fiind o opțiune excelentă pentru bărbatul modern. Cu mocasini sau dress shoes, cămașă sau tricou simplu, noile costume pastel anunță un sezon cald cu stil.

tendințe primăvară

Sursa foto: Pinterest

Citește și: Noile culori de costume pentru sezonul cald

Mocasinii împletiți

Din piele maro împletită, mocasinii au fost vedetele noului sezon Pitti din Florența. Purtați la costum sau pantaloni smart, acești pantofi reprezintă acel accent final de stil pentru țintă. Spre deosebire de mocasinii din piele simplă, acest model de pantofi atrage atenția prin textura reliefată, elegantă. Îi poți purta cu un costum din in, într-o ținută rafinată cu aer relaxat, mixând, astfel, două tendințe principale.

tendințe primăvară

Sursa foto: Pinterest