5 tendințe în moda masculină pentru sezonul rece

academia barbatilor

De la haine matlasate lungi la imprimeuri leopard, tendințele în moda masculină pentru sezonul rece păstrează ecoul sezoanelor trecute. Am selectat 5 dintre propunerile de catwalk notabile ale designerilor, care pot fi adaptate ușor în moda de stradă.

Jachete matlasate lungi

În sezonul rece, utilitatea primează iar designerii au extins gecile matlasate la lungimi peste genunchi. Astfel, de la Iceberg la Ermenegildo Zegna și de la Philipp Plein la Canali, hainele matlasate lungi au cucerit podiumurile, în diferite abordări vestimentare. De la smart casual la sport, versatilitatea lor este deja dovedită și confortul termic garantat.

tendințe în moda masculină
Sursa foto: Pinterest

Imprimeul leopard

Deși nu este un imprimeu digerat de majoritatea bărbaților, de fapt, abordat firesc de doar o mică parte dintre aceștia, leopard print a devenit preferatul designerilor pentru sezonul rece. De la smochinguri, salopete, paltoane sau fleece în celebrul imprimeu exotic, propunerile de pe catwalk sunt greu de adoptat în moda străzii. Însă dacă păstrezi doar un detaliu leopard, precum un pulover, un fes sau o pălărie, un fular sau o pereche de mănuși, la o ținută minimalistă, poți rămâne în tendință fără să pari venit din sălbăticia modei.

imprimeu leopard, moda
Sursa foto: Pinterest

Trenciurile supradimensionate

Una dintre piesele clasice în moda masculină de toamnă/iarnă, un nelipsit al tendințelor, trenciul nu putea să treacă neobservat. Cu atât mai mult cu cât a fost prezent nu doar pe podiumuri, ci și în ținutele invitaților la săptămânile modei. Noutatea acestui sezon o constituie croiala largă, chiar supradimensionată, propusă de case cu tradiție precum Louis Vuitton, Valentino, Hermes sau Neil Barrett.

tendințe în moda masculină, trenci
Sursa foto: Pinterest

Jacheta Duffel

Denumită astfel după țesătura din care este confecționată – un fel de molton mai gros – ce provine din orășelul omonim din Belgia, jacheta Duffel este poate la fel de populară și de practică precum trenciul. Stilul său versatil și posibilitatea de a trece de la casual la smart casual fără prea mari eforturi, au propulsat-o în primele 5 tendințe în moda masculină.

duffel, jachete bărbătești
Sursa foto: Pinterest

Hainele lungi din piele

Pelicula Matrix Reloaded pare să fi fost inspirația designerilor pentru acest sezon. Bărbați în haine lungi din piele, desprinși parcă din moda anilor ’90, au defilat în prezentările marilor case precum Louis Vuitton, Paul Smith, Dunhill, emanând mister și extravaganță. În același timp, blazerele din piele de la Tom Ford și Off-White au fost ceva mai ancorate în stilul contemporan și mai ușor de abordat în ținute.

tendințe în moda masculină
Sursa foto: Pinterest