5 tendințe masculine în moda europeană de stradă

academia barbatilor

De la costume supradimensionate și imprimeuri izbitoare până la pantaloni largi, sandale, borsete sau culori vedetă precum verde sage, tendințele masculine pentru această vară sunt extrem de variate în stiluri. Inspirați de podiumurile europene cu ecou în moda de stradă a capitalelor de referință în modă, am ales 5 dintre cele mai reprezentative tendințe masculine pentru vara 2019.

Costumul de haine

Derivat din ținuta de birou, costumul de haine a devenit o ținută esențială în moda europeană de stradă. Elegant, sofisticat, impecabil, costumul de haine poate fi declinat în diferite tipuri de ținute, de la office la smart casual. Vara asta, optează pentru o variantă din in, lejeră. Poartă variantele clasice cu dungi sau carouri pentru un look tradițional sau mizează pe modele în culori tari sau imprimeuri atipice pentru un look modern. Pentru a duce ținuta în zona casual, combină cu sneakres sau trainers și tricou. Sau, dacă ești suficient de îndrăzneț, poartă sacoul pe pieptul gol și înlocuiește pantofii cu sandale.

tendințe masculine
Sursa foto: Pinterest

Șortul foarte scurt

Am vorbit într-un articol anterior despre tipurile de șorturi pe care ar trebui să le abordeze un bărbat în această vară. Însă nu am vorbit și despre lungimea acestora. Conform noilor tendințe, șortul trebuie să fie cât mai scurt. Pentru moda de stradă, fie că vorbim de modele chino sau tailored, paleta de culori este foarte generoasă, de la tonuri neutre la nuanțe vibrante, pe care le poți combina în funcție de stil, cu tricou, cămașă, sacou sau bomber jacket. În funcție de ocazie sau moment al zilei, îi poți purta cu sneakers sau sandale și poți adăuga o borsetă pentru a întregi ținuta cu încă o tendință majoră.

tendințe masculine
Sursa foto: Pinterest

Jachetele la două rânduri de nasturi

Europenii sunt maeștri ai eleganței, iar jachetele la două rânduri de nasturi reprezintă un exponent al acesteia. Vara aceasta mizează pe modele supradimensionate, lejere în locul celor care urmează linia corpului și poartă-le descheiate pentru acel aer de eleganță nestudiată. Combină cu pantaloni de costum în tonuri contrastante sau cu jeans pentru o ținută mai casual.

tendințe masculine
Sursa foto: Pinterest

Tonuri de verde sage

Verde sage sau, mai exact, gri-verzui este culoarea la modă în această vară, poate tocmai pentru că se asortează cu toate piesele esențiale din garderoba ta. O poți purta din cap până-n picioare fie în varianta unui costum din in, fie pe o salopetă sau o poți integra în ținute alături de alte culori. Adaugă o jachetă verde sage ținutei cu jeans și tricou simplu sau poartă o cămașă într-o nuanță pală de gri-verzui cu pantaloni chino și mocasini.

tendințe masculine
Sursa foto: Pinterest

Sandale pentru bărbați

Nu mai este nicio noutate că sandalele se numără printre preferințele bărbaților în sezonul cald. Iar tendințele pe podiumuri și în moda de stradă punctează variantele practice, de drumeție. Poartă-le cu jeans și tricou sau cu acel șort foarte scurt într-un mix de tendințe.

tendințe masculine
Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: Benjamin Baker