5 ținute la care poți purta jacheta bomber

Avatar

Jacheta bomber a devenit, de câțiva ani, vedeta tuturor colecțiilor de modă masculină casual. Datorită versatilității și funcționalității sale, nu e de mirare că e atât de populară în rândul bărbaților. Poți adăuga jacheta bomber la lista de piese vestimentare esențiale, mai ales toamna sau primăvara. Fie că ai una în garderobă sau vrei să o cumperi pe cea potrivită stilului tău, am pregătit cinci ținute care să te inspire.

Istoria gecii bomber

După cum îi spune și numele: bomber – bombardier, această geacă a fost popularizată de piloții bombardierelor americane. Purta numele de cod MA-1 și a fost produsă pentru prima oară în anii ’50. Designul original constă în exteriorul olive din polistiren cu interiorul portocaliu, aceasta fiind combinația care a fost produsă pentru prima oară.

Remember Top Gun? 

tom cruise poarta jacheta bomber

Sursa foto: Pinterest

Ținuta all-black cu jacheta bomber 

Începem cu cea mai simplă combinație: 0 ținută all black formată din tricou, jachetă bomber și jeanși. Toate negre. Acestea pot fi asortate cu o pereche de ghete chelsea din piele întoarsă și accesorizate cu un lanț military argintiu și fes burgund.

jacheta bomber

Sursa foto: Pinterest

Ținuta relaxată cu jacheta bomber college

Puține piese vestimentare îți vor da aura pe care geaca bomber de tip college ți-o va asigura chiar dacă nu ai făcut facultatea prin Statele Unite. Jacheta aceasta se mai numește și varsity jacket, având ca inspirație uniformele de sport ale studenților din Statele Unite. Acestea au fost introduse într-o formă asemănătoare cu cea de astăzi încă din anii 1900 la Universitatea Harvard și erau purtate doar de studenții din anii terminali. Astfel succesul și faima în campus erau asigurate dacă făceai parte din echipa de sport a facultății și, automat, primeai aceasta jachetă.

Matthew Zorpas, fondatorul The Gentleman Blogger, a ales să poarte o jachetă bomber varsity cu un tricou simplu alb și o pereche de blugi. Poți asorta cu brio o pereche de teniși albi la această ținută care constituie o alegere inspirată pentru weekend.

Ținuta cu jachetă bomber din piele întoarsă

Jacheta bomber din piele întoarsă va da un aer mai emancipat outfit-ului tău. Acest lucru se vede în poza de mai jos unde Fabio Attanasio, cunoscut pentru costumele sale în stil italienesc, poartă blugi și un tricou alb. Te rog să observi cum jacheta bomber suede schimbă toată ținuta și oferă acesteia o notă mai sofisticată.

Totul este accesorizat cu o pereche de ochelari de soare și un ceas mare cu curea din piele. Ca încălțăminte, aș recomanda o pereche de ghete desert tot din piele întoarsă, care vor poziționa ținuta în stilul smart-casual.

Ținuta cu jachetă bomber și helancă

Dacă tot mai este puțin până vine toamna, ținuta de mai jos este propunerea cea mai potrivită pentru o zi răcoroasă de octombrie-noiembrie. Helancă neagră, jachetă bomber din piele, blugi selvedged și o pereche de bocanci negri – tot ce ai nevoie pentru o ținută cu influențe neo-punk, stil care este la modă anul acesta.

Ținută smart cu jachetă bomber

Designerii au avut grijă să exploateze din plin această piesă vestimentară de efect și, de asemenea, să aleagă materialele cele mai potrivite noilor tendințe. Astfel, jachetele bomber pot fi purtate și la ținute smart. Mai jos, te poți inspira dintr-o ținută de toamna, în care jacheta este purtată cu o pereche de pantaloni de costum, cămașă, cravată și o pereche de loafers din piele.

 

jacheta bomber tinuta smart

Sursa foto: Pinterest

Bonus: Iată cum poți purta jacheta bomber cu pantaloni scurți.

jacheta bomber shorts

Sursa foto: Vicomte A Campaign