5 ținute pentru petrecerea de Revelion

academia barbatilor

Anul nou e la câteva zile distanță și dacă vrei să petreci cu stil, avem câteva idei de ținute pentru petrecerea de Revelion. În funcție de tipul și locația petrecerii, adoptă dress code-ul adecvat și simte distracția din plin!

Black Tie pentru balul de Revelion

Dacă ai decis să treci în noul an la o petrecere cu ștaif, regulile pentru ținuta formală sunt poate cele mai simple. Black Tie este un cod vestimentar elementar. Fie că alegi smochingul clasic, fie că mergi pe o variantă cu dinner jacket, important este să știi cum să ții accesoriile sub control. În primul rând, papionul, obligatoriu self-tie, este cel care va puncta eleganța ținutei. Fii atent la gulerul cămășii. Modelul turndown este mai potrivit decât gulerul clasic sau wings. Optează întotdeauna pentru o cămașă cu manșete duble, prinse cu butoni eleganți. Poți alege modele cu pietre, care accentuează aerul festiv al ținutei pentru petrecerea de Revelion. Finalizează ținuta cu clasicii pantofi Oxford negri, foarte bine lustruiți.

ținute pentru petrecerea de Revelion, black tie
Sursa foto: Pinterest

Ținuta pentru petrecerea de Revelion în club

Pentru o seară de distracție la polul opus, în atmosfera relaxată a unui club, regula de bază a ținutei impune stil și confort. Le poți obține pe ambele în aceeași ecuație vestimentară? Evident! Până la urmă, ținuta de club în general trebuie să afișeze nonșalanță cu un strop de rafinament. Iar o ținută all black te va scoate din impas. Asociază o cămașă descheiată la primii nasturi sau un tricou negru supradimensionat unor jeanși negri, o geacă din piele și o pereche de mocasini sau botine Chelsea. Dacă e prea frig, poți opta pentru straturi vestimentare. Îmbracă un hanorac în același ton pe sub geacă și vei obține o ținută pentru petrecerea de Revelion, de inspirație rock.

ținute pentru petrecerea de Revelion, club
Sursa foto: Pinterest

Îmbracă-te smart casual pentru cina de Revelion!

Undeva între bal și club, petrecerea dintr-un restaurant impune o abordare vestimentară între formal și relaxat. De exemplu, un costum purtat cu tricou sau maletă, în loc de cămașă, și sneakers în loc de pantofi Oxford. Practic, un amestec bine gândit între piese formale și casual. Însă îți sugerăm să nu folosești costumul tău clasic de birou, ci unul ceva mai festiv, cu croială slim, sacoul la unul sau doi nasturi și revere înguste.

cina de Revelion
Sursa foto: Pinterest

Ținuta pentru petrecerea de Revelion acasă la un prieten

O petrecere privată vine la pachet cu distracție într-un mediu relaxant, prieteni apropiați, muzică bună și multă șampanie din partea casei. Dacă e o petrecere restrânsă, poți îmbrăca un blazer cu maletă sau cămașă neagră și chinos. Poți miza pe culori neutre precum navy sau gri, care inspiră eleganță. Însă dacă ești invitat la o petrecere de amploare, mizează pe costum și o cămașă descheiată la primii doi nasturi.

ținute pentru petrecerea de Revelion
Sursa foto: Pinterest

Revelion în aer liber

Dacă ai hotărât să petreci noaptea dintre ani la concertele în aer liber și urmărind focul de artificii, ai nevoie de haine serioase. Un pulover din lână, jeanși și bocanci sună pe cât de banal pe atât de potrivit petrecerii tale. O geacă matlasată lungă, din noile tendințe, un fes și o pereche de mănuși sunt accesorii indispensabile. Important este să te simți suficient de confortabil încât să te poți bucura complet de moment.

Revelion în aer liber, geacă matlasată
Sursa foto: Pinterest