5 tipuri de barbă inspirate de la Hollywood, pentru bărbații cu chelie

Academia Barbatilor

Fără-ndoială că o podoabă capilară bogată, un păr cu fir puternic și strălucitor, este o comoară la „casa” oricărui bărbat. Din păcate, însă, nu toți bărbații au tras biletul norocos la loteria geneticii. În plus, din cauza condițiilor din ce în ce mai proaste pe care ni le oferă mediul înconjurător – fie că e vorba de poluare sau de chimicalele din măncare și apă – unii bărbați se trezesc părăsiți de propriul păr, care alege să plece într-o lume mai bună, lăsând în urmă o chelie strălucitoare.

Desigur, se pot face unele lucruri pentru a face față acestui adevărat război, iar pe Academia Bărbaților am dezbătut această problemă. De pildă, aici sau aici. Și totuși, dacă se întâmplă să-ți pierzi cu totul podoaba capilară, nu trebuie să disperi. În acest caz poți adopta un look complet nou, unul care să combine lipsa de păr de pe cap cu prezența părului facial. De aceea, am selectat aceste 5 exemple hollywoodiene de la care să te inspiri pentru adoptarea unei imagini de cuceritor:

1 Ciocul clasic – Brian Cranston

brian cranston

Ciocul a căpătat diverse forme de-a lungul anilor, însă niciuna dintre acestea nu poate învinge clasicismul. E ușor să menții un cioc, e și mai ușor să ți-l modelezi de unul singur, fără a fi nevoit să mergi la bărbier. Câtă vreme părul facial îți crește des și fără probleme, un cioc clasic e cel mai bun mijloc pentru a găsi un „partener” de nădejde cheliei. Se potrivește pe aproape toate tipurile de față și cu toate tipurile de constituție.

Iar unul dintre cele mai bune personaje care te poate inspira în acest sens este Walter White, fabulosul profesor de chimie din serialul Breaking Bad, interpretat magistral de actorul Brian Cranston. Cranston nu are de la început acest look în serial, ci îl abordează atunci când personajul său capătă „dimensiuni” nebănuit de diabolice.

2 Barbă full, cu sare și piper – Dwayne „The Rock” Johnson

dwayne johnson

Oare există ceva cu care să nu-i stea bine lui Dwayne „The Rock” Johnson, cel mai bine plătit actor din lume? Probabil că nu. Atunci când își lasă complet barba să crească, o cantitate generoasă de nuanțe grizonante își face apariția întru scoaterea în relief a personalității pregnante a acestui actor.

Cel mai bun lucru de spus despre acest stil este că funcționează la diverse niveluri și poate fi adoptat inclusiv de bărbații care au o barbă neuniformă. În același timp, acest stil este pretabil în primul rând pentru cei care au o constituție puternică și proporții generoase.

3 Miriștea – Jason Stathan

jason stathan

Miriștea e genul de barbă care necesită cea mai puțină îngrijire. Practic, oricine poate să crească o „miriște”. Sau, cum i se spunea acum mulți ani în România, o „barbă de italian”. Arată bine și în condițiile în care mai ai câteva fire de păr în cap, prin părțile laterale, așa că, dacă tocmai ai început să chelești, și efectele se văd, abordează miriștea, pentru că e alegerea perfectă.

Ia în calcul, însă, că acest gen de barbă „stă” cel mai bine pe bărbații slabi, care au o construcție sportivă. Jason Stathan este, probabil, cel mai bun exemplu.

4 Barba răvășită – Tom Hardy

tom hardy

La prima vedere, pare a fi zburlită, neîngrijită și de-a dreptul barbară, însă dacă este crescută cu atenție, barba răvășită are potențialul de a face femeile să leșine (la modul figurat). Acesta e un gen de barbă care se potrivește oricărui bărbat. Cel puțin, unele versiuni ale ei. Iar dacă îl privim pe Tom Hardy în momentul în care era chel, ne dăm seama că, uneori, putem părea și mai… neîngrijiți, câtă vreme această aparentă detașare este ținută în lesă.

5 Stilul Van Dyke – Hugh Jackman

hugh jackman

Ei, aici lucrurile o iau un pic în direcția fasonului. O barbă „Van Dyke” poate părea uneori prea sofisticată, dar nu se poate spune despre ea că nu este interesantă și că nu aduce un plus de stil celui care o abordează. Dacă acest tip de barbă nu spune nimic altceva, ea măcar poate stâri o conversație interesantă. A ta sau a altora. Fiind cumva bizară și neobinuită, barba „Van Dyke” poate fi abordată de către chelioșii îndrăzneți. În cazul de față, Hugh Jackman.

În plus, barba de tip „Van Dyke” spune câte ceva despre cel care o poartă: acea persoană e meticuloasă, caută să se individualizeze și apreciază finețea – calități apreciate de oricine.

Citește și: Cum să alegi lungimea ideală a bărbii